Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Iran wil nauwere banden Rusland over energie

MOSKOU (AFN/RTR) - Iran wil de banden met Rusland op het gebied van energie versterken, net als met Irak en Venezuela. Dat liet een belangrijke adviseur van ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, weten bij een bezoek aan Moskou.

Volgens de topadviseur moeten Rusland en Iran geen rivalen van elkaar zijn op energiegebied en juist met elkaar samenwerken. In die samenwerking moeten ook de belangrijke olieproducenten Irak en Venezuela worden betrokken, zei de medewerker van Khamenei tegen Russische media.

De afgelopen tijd doen geluiden de ronde dat Rusland en het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië overleg kunnen gaan houden over de sterk gedaalde olieprijzen. OPEC-lid Venezuela voert al gesprekken met Moskou over coördinatie op de oliemarkt. Het Kremlin liet woensdag weten dat er nog geen data zijn afgesproken voor overleg tussen Rusland en leden van oliekartel OPEC.

De Russische regering heeft financiering vrijgemaakt voor economische projecten in Iran, waaronder de bouw van een kerncentrale, zo werd woensdag ook aangekondigd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links