Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX boekt forse winst

AEX boekt forse winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is dinsdag met een forse winst de handel uitgegaan. Beleggers zagen zich gesteund door een zwakker dan verwachte economische groei in China. Dat werd positief opgevat omdat het de kans op extra stimuleringsmaatregelen vergroot. Ook elders in Europa sloten de graadmeters hoger.

De hoofdindex op het Damrak sloot met een winst van 1,4 procent op 407,68 punten. De MidKap steeg 1,9 procent tot 645,63 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 2 procent omhoog.

Uit overheidscijfers bleek dat de Chinese economische groei zoals verwacht in het vierde kwartaal verder is vertraagd. Zowel de industriële productie als de detailhandelsverkopen en investeringen namen tegen het eind van het jaar af, waardoor de groei over heel 2015 uitkwam op het laagste niveau sinds 1990.

ArcellorMittal

Koploper in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 5,8 procent. Onderaan de hoofdindex stond verzekeraar Delta Lloyd met een verlies van 2 procent.

Unilever behoorde ook tot de uitblinkers in de AEX met een plus van 3 procent. De producent van was- en voedingsmiddelen trotseerde afgelopen jaar de zwakkere marktomstandigheden in opkomende landen als China en behaalde meer omzet. Unilever waarschuwde wel dat 2016 mogelijk nog lastiger wordt.

De Duitse energiereuzen RWE (plus 8,7 procent) en E.ON (plus 7,6 procent) zagen in Frankfurt hun beurswaarde fors stijgen, nadat een debat over de toekomst van kolencentrales werd uitgesteld. De Duitse minister van Energie zei eerst meer duidelijkheid te willen over nieuwe heffingen met betrekking tot vervuiling alvorens over de toekomst van kolencentrales te praten.

Euro

Zalando werd bijna 6 procent meer waard. De Duitse modewebwinkel zag zijn verkopen in het vierde kwartaal verder toenemen, wat zorgen over een mogelijk zwakke kerstperiode deed wegnemen. Ook de winstgevendheid verbeterde.

Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 29,27 dollar per vat, Brentolie werd verhandeld voor 29,57 dollar per vat, wat neerkomt op een stijging van 3,6 procent. De euro was 1,0895 dollar waard, tegen 1,0885 dollar aan het einde van de Europese beurshandel maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 jun Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 03 jun Slotcall: dáár gaat de koerswinst, Kitty brult, DSM-Firmenich huilt en Prosus lacht 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 januari 2016 00:08
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 19 januari 2016 18:26:

    6 puntjes erbij nadat er bijna 100 zijn afgegaan is fors? Dit is niet meer dan een licht technisch herstel. Later in de week gaan we gewoon weer verder naar beneden. We zijn nu eenmaal in een frisse bearmarket beland...... doe er je voordeel mee.

    HN
    Alleen al jouw synoniem impliceert doemdenken; je zal wel een shorter zijn. Maakt niet uit: ik heb mijn startposities ingenomen en wacht lekker af.... desnoods een paar jaar. Oh, natuurlijk daarvoor hebben shorters geen geduld, maar aan mij zal je geen cent verdienen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

905,10 03 jun
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links