Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ajax wil zonder Jonk verder met visie Cruijff

AMSTERDAM (AFN) - Het arbeidsconflict tussen Wim Jonk en Ajax beheerste vrijdag het overgrote deel van de aandeelhoudersvergadering van de Amsterdamse voetbalclub. De kans dat de oud-middenvelder nog aan de slag kan bij Ajax, lijkt uiterst klein.

Gezien zijn opstelling om niet meer aan te willen schuiven bij de gesprekken met het technisch hart, waar verder Edwin van der Sar, trainer Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars deel van uitmaken, is volgens Ajax sprake van een onwerkbare situatie. Op de soms luchtige, maar vooral langdradige vergadering werd vrijdag duidelijk dat slechts enkele aandeelhouders nog openlijk achter Jonk staan.

Ook de bestuursraad, waarin de grootaandeelhouders zich hebben verenigd, schaarde zich niet achter de Volendamse volgeling van Johan Cruijff. ,,We hebben uitvoerig met Wim gesproken'', zei voorzitter Hennie Henrichs van de bestuursraad. ,,Het is helaas niet gelukt om hem aan tafel te krijgen. Dat is jammer, omdat wij Wim respecteren om zijn visie en zijn kennis en kunde.''

Arbitragezaak

Directeur Dolf Collee van Ajax sprak de verwachting uit dat het tot een arbitragezaak tussen Ajax en Jonk komt. Alleen als Jonk die zaak wint, zou hij bij Ajax werkzaam kunnen blijven. Een andere mogelijkheid kan zijn dat de leden de bestuursraad op 17 december wegstemmen.

Over de kwaliteiten van Jonk wordt binnen Ajax niet getwijfeld, zei Leo van Wijk, de beoogd opvolger van Hans Wijers als voorzitter van de raad van commissarissen. ,,Het gaat er niet om of Wim zijn werk slecht doet, het is namelijk een leerproces. Dan loopt niet alles op rolletjes. Het gaat erom dat je in staat bent om met elkaar samen te werken. Dat vraagt een bepaalde instelling.''

Ingeslagen weg

Ajax gaat wel graag verder op de ingeslagen weg, die onder impuls van Johan Cruijff is ingezet. ,,We nemen daar geen afscheid van, geen discussie mogelijk'', zei scheidend voorzitter Wijers. Ook houdt de clubleiding graag vast aan het technisch hart. ,,Of dat de naam technisch hart zal blijven dragen, is niet zeker'', aldus Van Wijk. ,,Zoiets is aan dynamiek onderhevig. Wel is duidelijk dat we meer spelregels zullen formuleren, dat is belangrijker dan de taakomschrijving.''

Met het naderende vertrek van Jonk zou ook Cruijff weleens zijn handen van Ajax af kunnen trekken. De momenteel zieke oud-topvoetballer kondigde eerder al aan alleen nog door te willen gaan, omdat Jonk tegen zijn dreigende ontslag vecht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 mei Ajax stelt Francesco Farioli aan als nieuwe hoofdtrainer 1
  2. 13 mei Berenberg haalt Ajax van kooplijst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. St louis 13 november 2015 19:36
    Is het gedrag van Overmars rond aanbestedingen nog aan de orde geweest. Wat ik las is dat hij, ondanks advies van een Ajax commissie in andere richting, bij verbouwingen op het Ajax complex heeft gekozen voor een duurdere aannemer die minder solide is. Hij bleek een persoonlijke/zakelijke relatie met deze aannemer te hebben. Slechte governance en niet goed voor Ajax.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ajax

10,500 03 jun
+0,150 +1,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links