Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kredietbeoordelaar S&P positiever over Spanje

PARIJS (AFN) - De hervormingen van de arbeidsmarkt die Spanje de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, werpen hun vruchten af. De concurrentiekracht is verbeterd en daarmee ook de economische vooruitzichten. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De Spaanse economie klom de afgelopen jaren na een zware recessie gestaag uit het dal. Mede dankzij het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) krijgen sinds vorig jaar ook kleinere bedrijven steeds beter toegang tot krediet. Dat geeft de werkgelegenheid een impuls, aldus S&P.

Voor dit jaar een twee jaren daarna voorziet S&P een gemiddelde groei van de Spaanse economie van 2,7 procent per jaar. Dat was bij een eerdere schatting nog 2,2 procent. In de jaren tussen 2009 en 2014 was nog sprake van een krimp van gemiddeld 0,9 procent per jaar.

De verbetering komt ook de overheidsfinanciën ten goede. De kredietbeoordelaar meent dan ook dat het minder waarschijnlijk is geworden dat Spanje zal verzaken op langlopende schulden. Daarom wordt het rapportcijfer voor staatsobligaties van het Zuid-Europese land verhoogd, van BBB naar BBB+, met een stabiel vooruitzicht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-S&P 500

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links