Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlakke opening verwacht op Wall Street'

'Vlakke opening verwacht op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beursgraadmeters openen maandag naar verwachting rond de slotstanden van voor het weekeinde. Beleggers maken zich op voor een dag met relatief weinig resultaten van grote bedrijven, maar met wel enkele macro-economische cijfers. De rest van de week biedt meer om naar uit te kijken.

Voorbeurs ging de aandacht vooral uit naar de maandelijkse cijfers over de consumentenbestedingen in de VS. In juni nam de consumptie zoals verwacht met 0,2 procent toe ten opzichte van mei. Vlak na opening van de handel volgen nog cijfers over de Amerikaanse industrie en de bouwuitgaven in 's werelds grootste economie.

Maandagochtend presenteerde Tyson Foods zijn kwartaalcijfers. Het aandeel stond in de voorbeurshandel flink onder druk, nadat de voedselproducent zijn winstverwachting had verlaagd. Tyson Foods heeft last van de dure prijs voor rundvlees.

PartnerRe

PartnerRe maakte voor het openen van de handel bekend akkoord te zijn over een overnamebod. Investeringsmaatschappij Exor neemt de herverzekeraar voor 6,9 miljard dollar (6,3 miljard euro) over.

Autofabrikant Fiat Chrysler meldde dat zijn verkopen in de VS vorige maand met ruim 6 procent zijn gestegen. Later op de dag komen ook onder meer General Motors en Ford met hun verkoopcijfers. Verzekeraar American International Group (AIG) presenteert na het sluiten van de markt zijn kwartaalcijfers.

Dow Jones

Hoewel het maandag relatief rustig is, houdt de cijferstroom in de rest van de week nog redelijk aan. Onder meer Walt Disney, Groupon en Time Warner openen de komende dagen hun boeken. Beleggers maken zich bovendien op voor het maandelijkse Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag wordt gepresenteerd.

Vrijdag sloot de Dow-Jonesindex 0,3 procent in de min op 17.690,46 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent naar 2103,92 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef vrijwel onveranderd op 5128,28 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links