Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street optimistisch over Griekenland'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting flink in de plus. Beleggers zijn optimistisch over de kans op een akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters. Dinsdagavond verstreek de deadline zonder deal, waardoor Griekenland het zonder steun moet zien te rooien.

Premier Alexis Tsipras heeft zijn schuldeisers inmiddels laten weten hun voorstel van afgelopen weekeinde alsnog te willen accepteren mits een aantal aanpassingen wordt doorgevoerd. Betrokken Europese politici reageerden sceptisch op het plan, terwijl beleggers jubelden. De Europese beurzen, die al stevig in de plus stonden bij de opening, schoten flink omhoog.

De futures op de Amerikaanse indices voorspellen een openingswinst van circa 0,9 procent. Dinsdag sloot Wall Street met bescheiden winsten het slechtste kwartaal sinds 2012 af.

ADP

Ruim een uur voor de opening maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat er in juni 237.000 banen zijn gecreëerd in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Economen rekenden in doorsnee op 218.000 stuks. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met een rapport over de banengroei exclusief de agrarische sector. Marktkenners rekenen op de aanwas van 230.000 arbeidsplaatsen na een groei van 280.000 stuks in mei.

Er komen woensdag ook nog cijfers over de Amerikaanse industrie, de bouwuitgaven en de autoverkopen in de VS.

Verzekeraar Chubb stond in de elektronische voorhandel 33 procent hoger nadat de Zwitserse branchegenoot Ace een overnamebod van bijna 24 miljard dollar op het bedrijf uitbracht. De aandeelhouders van Ace hebben na afronding van de transactie 70 procent van het aandelenkapitaal in handen. Bovendien levert Ace de topman van het gecombineerde bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links