Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amper groei bedrijvigheid industrie China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese industrie heeft in juni amper groei laten zien. Dat blijkt uit de inkoopmanagersindex voor de industrie die de Chinese overheid woensdag naar buiten bracht.

De index kwam voor juni uit op een stand van 50,2, net als een maand eerder. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 50,4. De Chinese overheid maakte ook een cijfer over de dienstensector in de tweede economie van de wereld bekend. Die inkoopmanagersindex noteerde een niveau van 53,8, tegen 53,2 in mei.

Om de economie te stimuleren verlaagde de Chinese centrale bank afgelopen weekeind opnieuw de rente. Het was de vierde renteverlaging sinds november. Daarnaast werd de kredietverstrekking door banken versoepeld om zo de groei aan te jagen.

De Britse bank HSBC en marktonderzoeker Markit lieten woensdag weten dat de Chinese industrie in juni juist een kleine krimp heeft laten zien. Hun inkoopmanagersindex noteerde een definitief niveau van 49,4, tegen een voorlopige raming van 49,6.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links