Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen bouwen winst uit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen herstelden woensdag van de verliezen die een dag eerder werden opgelopen. In de middaghandel liepen de winsten verder op, nadat een Griekse ambtenaar had aangegeven dat er wordt gewerkt aan de opzet van een akkoord van Griekenland met de eurolanden.

Een uur voor het slot stond de Amsterdamse AEX-index 1,3 procent in de plus op 502,69 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 756,06 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 1,1 tot 1,7 procent bij.

Ahold won 1,9 procent in de AEX en maakte daarmee een aanvankelijk verlies goed. Het supermarktconcern wist zijn winst in het afgelopen kwartaal te verviervoudigen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen viel het resultaat aan de operationele kant wel wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize.

Altice

Het Franse kabelbedrijf Altice stond in de onderste regionen van de hoofdindex met een min van 1,3 procent. Topman Patrick Drahi zei woensdag dat het bedrijf zelf heeft afgezien van de overname van het Amerikaanse Time Warner Cable (TWC), waar de afgelopen weken aan werd gewerkt. Altice was volgens hem ,,niet klaar'' voor zo'n grote acquisitie.

Ook verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) hoorde bij de verliezers met een min van 0,7 procent. ING (plus 2,3 procent) heeft opnieuw aandelen NN verkocht, waardoor het belang in het voormalige bedrijfsonderdeel is afgenomen tot 42,4 procent.

Euro

In Dublin klom Aer Lingus 2 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG (plus 2,4 procent) weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus.

De euro was 1,0890 dollar waard, tegen 1,0885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 57,91 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,2 procent tot 62,93 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links