Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Homburg werkt aan claim tegen Staat'

AMSTERDAM (AFN) - De voor belastingontduiking veroordeelde vastgoedinvesteerder Richard Homburg werkt aan een claim tegen de Nederlandse Staat. Dat meldde De Telegraaf vrijdag.

Het destijds in zowel Amsterdam als Toronto genoteerde vastgoedfonds Homburg Invest ging in 2011 ten onder, onder meer omdat topman Homburg in opspraak raakte. Homburg stelt na twee jaar onderzoek vast dat bij de ondergang van zijn imperium sprake is geweest van ’machtsmisbruik’ van de Nederlandse Staat. Hij richt via zijn zakelijke conglomeraat de Homburg Group zijn pijlen op de Belastingdienst en toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Meer dan 9500 Nederlandse obligatiehouders zagen een gezamenlijke inleg van ruim 400 miljoen euro voor een groot deel verdampen. Homburg roept deze beleggers op om zich aan te sluiten bij de claim via de speciaal hiervoor opgerichte Stichting Support Homburg Bond Claim. Dat geldt ook voor beleggers die inmiddels deelnemen in Geneba, het vastgoedbedrijf dat met vastgoed van Homburg een doorstart heeft gemaakt.

Volgens De Telegraaf daagt Homburg de Nederlandse autoriteiten voor de Canadese rechter. Onder welke voorwaarden gedupeerde obligatiehouders kunnen deelnemen, is nog niet bekend. Het Canadese proces moet voor de zomer beginnen, aldus de krant.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. nestel 27 maart 2015 09:13
    ?????

    Is toch echt gewoon letterlijk "eigen schuld, dikke bult".

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

    17 september 2011 VEB

    Vijf klemmende vragen over noodlijdend Homburg Invest

    Met een eigen vermogen van 57 miljoen Canadese dollar (CAD) op een schuldenberg van 2 miljard CAD is de toekomst van vastgoedfonds Homburg Invest uiterst wankel. Wat zijn de gevolgen voor beleggers?

    ...
    Kort gezegd komt het er op neer dat Homburg Invest te weinig inkomsten genereert uit het vastgoed om de aankomende rente- en aflossingsverplichtingen op leningen te voldoen. Er heerst dus zowel een solvabiliteits- als een liquiditeitsrisico.

    ...
    Er speelt van alles bij Homburg Invest, het vastgoedfonds van Richard Homburg. Kern van de zaak is dat het bedrijf lijkt te bezwijken onder een enorme schuldenlast.

    herhaling:

    Er speelt van alles bij Homburg Invest, het vastgoedfonds van Richard Homburg. Kern van de zaak is dat het bedrijf lijkt te bezwijken onder een enorme schuldenlast.

    En DAT was algemeen bekend;

    Volgende kandidaten:

    trommel, trommel....

    ALTICE en GEMALTO
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links