Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street omhoog na tweedaagse dip'

NEW YORK AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street openen de handelsdag donderdag naar verwachting in de plus, nadat afgelopen twee dagen rode cijfers werden geschreven. Beleggers verwerken onder meer data over de arbeidsmarkt en fabrieksorders. Ook reageren de markten op de aankondiging van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rentetarieven in het eurogebied opnieuw ongewijzigd te laten.

ECB-preses Mario Draghi maakte bekend dat de herfinancieringsrente op het historisch lage niveau van 0,05 procent blijft staan. Ook laat de bank de depositorente 0,2 procent negatief. Die besluiten voldeden aan de verwachtingen van economen.

Mogelijk reageren beleggers op bijgestelde cijfers over de arbeidsproductiviteit in de VS. Exclusief de landbouwsector daalde de productiviteit in het vierde kwartaal van 2014 met 2,2 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Bij een voorlopige raming werd nog een daling gemeld met 1,8 procent. Economen voorspelden in doorsnee een afname met 2,3 procent.

AbbVie

Daarnaast steeg het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen naar 320.000. Economen rekenden daar in doorsnee op 295.000 aanvragen.

Pharmaciereus AbbVie werkt aan de overname van branchegenoot Pharmacyclics. Met de deal is een bedrag gemoeid van 21 miljard dollar. In de voorbeurshandel klom het aandeel Pharmacyclics met krap 9 procent. De marktwaarde van AbbVie slonk met 5 procent.

Costco

Winkelketen Costco Wholesales reageert op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Beleggers zullen ook met een schuin oog naar de omzetcijfers van andere retailers kijken. Naar verwachting hebben de verkopen een impuls gekregen als gevolg van de daling van de brandstofprijzen.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,6 procent lager op 18.096,90 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2098,53 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent, tot 4967,14 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links