Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen zetten opmars voort

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandagmiddag op de eerste handelsdag van maart overwegend verder omhoog. Beleggers bleven optimistisch na de sterke beursmaand februari. De markt verwerkte daarnaast een renteverlaging in China en een reeks van macro-cijfers uit de eurozone.

Volgens Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments, blijft er veel geld naar de aandelenmarkt stromen. ,,Als het in dit tempo doorgaat staat de AEX aan het einde van de week op 500 punten. Er zal vast wel een keer een correctie komen, maar tot nu toe worden de koersdalingen steeds gebruikt om aandelen bij te kopen", aldus Plomp.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent hoger op 486,01 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 724,79 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen 0,1 procent. De Franse CAC40-index daalde 0,5 procent.

Kabelaar

Op macro-economisch vlak bleek onder meer dat de bedrijvigheid in de industrie van de eurozone in februari stabiel is gebleven. Daarnaast daalden de prijzen in de eurozone vorige maand iets minder sterk dan in januari en nam de werkloosheid af tot het laagste niveau sinds april 2012.

In de AEX ging kabelbedrijf Altice aan kop met een plus van meer dan 7 procent. Het Franse mediabedrijf Vivendi (min 5,1 procent) heeft het bod van Altice en zijn dochterbedrijf Numéricable op het resterende belang van Vivendi in telefoonbedrijf Numéricable-SFR geaccepteerd.

Unilever

ASML won 1 procent. De chipmachinefabrikant bevestigde dat hackers zich toegang hebben verschaft tot een beperkt deel van zijn IT-systemen. Volgens analisten stelt de hack echter niet zo heel veel voor.

Unilever stond 0,4 procent in de plus. Het bedrijf meldde maandagmiddag de overname van de Britse fabrikant van huidverzorgingsproducten REN Skincare.

Europa

Bij de kleinere bedrijven dikte elektronicabedrijf Neways ruim 11 procent aan na goed ontvangen jaarcijfers.

In Milaan klom Telecom Italia bijna 2 procent. De topman van het Franse telecombedrijf Orange (min 0,3 procent) stelde in een interview geïnteresseerd te zijn in een fusie met zijn Italiaanse branchegenoot.

De euro noteerde op 1,1235 dollar, tegen 1,1210 dollar aan het einde van de beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte bijna 2 procent naar 48,88 dollar. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper en kostte 61,38 dollar per vat..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links