Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Hogere opening voor Beursplein 5’

‘Hogere opening voor Beursplein 5’

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Beursplein 5 opent maandag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met winst beginnen. Alle ogen zijn deze week gericht op de Europese Centrale Bank (ECB) die donderdag mogelijk extra steunmaatregelen zal aankondigen.

,,We lijken iets hoger te gaan beginnen ondanks de flinke koersverliezen in China. In Europa draait deze week alles om de ECB en zal eindelijk duidelijk worden wat de centrale bank gaat doen aan de lage inflatie. Verder is het uitkijken naar de kwartaalcijfers van de bedrijven. Uit de VS krijgen we maandag geen richting aangezien Wall Street dicht is vanwege Martin Luther King Day'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.

In Amsterdam zullen onder meer de AEX-zwaargewichten Unilever en ASML deze week een kijkje in de boeken geven. Bij de kleinere fondsen openbaart Sligro zijn jaarresultaten, terwijl Beter Bed de omzetcijfers publiceert.

Telecombedrijven

De Europese telecombedrijven zullen maandag waarschijnlijk opnieuw in de belangstelling staan na de speculatie op een overname van KPN door Deutsche Telekom op vrijdag. Volgens de krant Sunday Times wil Hutchison Whampoa het Britse mobiele telecombedrijf O2 overnemen van Telefónica. Ook zou Hutchison zijn aandeel op de Italiaanse markt willen vergroten.

Speciaalchemiebedrijf DSM en bierbrouwer Heineken zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. ING schroefde zijn advies voor DSM terug, terwijl Santander zijn aanbeveling voor Heineken verhoogde.

De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. In Tokio sloot de Nikkei 0,9 procent hoger. In China ging de Shanghai Composite 7,7 procent onderuit. Een daling van de Chinese huizenprijzen drukte op de Chinese projectontwikkelaars. Ook de Chinese effectenhuizen gingen in de uitverkoop na nieuwe maatregelen om de handel in aandelen met geleend geld aan banden te leggen.

Dow Jones

De beurzen in New York wisten vrijdag overtuigend een punt te zetten achter de negatieve reeks die vijf handelsdagen heeft geduurd. De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent in de plus op 17.511,57 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent tot 2019,42 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 4634,38 punten.

De beurs in Amsterdam ging met een flinke winst het weekeinde in, onder meer dankzij een stevige plus voor het aandeel KPN. Ook elders in Europa waren de beurzen positief. De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,8 procent hoger op 432,98 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 644,44 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 1,4 procent.

De euro noteerde maandagochtend op 1,1568 dollar, tegen 1,1514 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef onveranderd op 48,67 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 50,32 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 januari 2015 08:08
    quote:

    Go with the flow schreef op 19 januari 2015 07:53:

    Ik adviseer journalisten te wachten tot kort na 8 uur, dan gaan de futures meestal de verwachte richting op, even groen open en dan in het rood zou kunnen.
    Ze weten precies hoe t werkt maar juist om voor verwarring te zorgen komen ze zo vroeg mogelijk met deze berichtgeving. Ik hoop dat ik mijn aandelen voor een gewone prijs kan verkopen want volgens mij komt er toch een megadump vandaag.

    Groet izo
  2. nestel 19 januari 2015 08:17
    quote:

    Izo schreef op 19 januari 2015 08:08:

    [...]

    Ze weten precies hoe t werkt maar juist om voor verwarring te zorgen komen ze zo vroeg mogelijk met deze berichtgeving. Ik hoop dat ik mijn aandelen voor een gewone prijs kan verkopen want volgens mij komt er toch een megadump vandaag.

    Groet izo
    Tase, HangSeng licht negatief, tot negatief.

    Ik denk ook dat we het vandaag niet groen gaan houden, het gaat sneeuwen....

    F(l)uts trekken aan, dus we gaan idd groen openenen naar het NU lijkt...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links