Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX omhoog na actie Bank of Japan

AEX omhoog na actie Bank of Japan

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag flink hoger uit de startblokken gekomen. Ook de andere Europese graadmeters toonden stevige winsten. Beleggers reageerden op de onverwachte verhoging van het steunbeleid van de Japanse centrale bank. Ook de positieve stemming op Wall Street werkte door.

De AEX stond in het eerste handelsuur 1,2 procent hoger op 408,58 punten en de MidKap steeg 0,1 procent tot 595,42 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Parijs stegen tot 1,6 procent.

De BoJ gaf aan het huidige steunprogramma, waarbij 60 tot 70 biljoen yen (507 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt wordt gepompt, te vergroten naar 80 biljoen yen.

USG People

In Amsterdam was het aandeel USG People met een min van 7,4 procent de grootste daler van de MidKap. Het uitzendbedrijf zag de afgelopen periode zowel de winst als de omzet toenemen, maar de omzetgroei zwakte af.

KPN was in Amsterdam lijstaanvoerder van de hoofdindex met een winst van 2,1 procent. Het telecombedrijf mag Reggefiber overnemen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wel moet het de komende 3 jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk blijven openstellen voor andere aanbieders.

Fugro

Fugro was wederom de grootste daler onder de hoofdfondsen, en speelde 1,5 procent kwijt. De bodemonderzoeker verloor de afgelopen dagen al bijna 44 procent aan beurswaarde, na een teleurstellende kwartaal- en strategie-update.

In Londen steeg RBS 2,5 procent na een kwartaalbericht. BNP Paribas kwam eveneens met zijn prestaties over de afgelopen 3 maanden naar buiten en steeg 3,1 procent. Brouwer AB InBev speelde in Brussel 2,4 kwijt; de dalende bierverkoop in Rusland drukt de afzet van het concern.

De euro was vrijdagochtend 1,2560 dollar waard, tegen 1,2618 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,6 procent lager op 80,63 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 85,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 16 mei Weinig spektakel in AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

913,56 16 mei
+0,17 +0,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links