Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent hoger'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs opent vrijdag naar verwachting in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gaan waarschijnlijk hoger beginnen. Beleggers verwerken onder meer de onverwachte verhoging van het steunbeleid van de Japanse centrale bank.

De BoJ gaf aan het huidige steunprogramma, waarbij 60 tot 70 biljoen yen (507 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt wordt gepompt, te vergroten naar 80 biljoen yen. De Japanse beurs profiteerde vrijdag stevig van de verruiming van het monetair beleid. Het zette de Nikkei-index 4,8 procent in de plus tot 16.413,76 punten.

In Duitsland kwam een teleurstellend macrocijfer naar buiten. Daar bleek dat de winkelverkopen in september met 3,2 procent zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat was veel sterker dan verwacht.

USG People

In Amsterdam maakte USG People zijn kwartaalresultaten bekend. Het uitzendbedrijf zag in het derde kwartaal zowel de winst als de omzet toenemen. Wel zwakte de omzetgroei in het derde kwartaal wat af.

KPN weet de aandacht ook op zich gericht. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf aan dat het telecombedrijf de komende 3 jaar zijn koper- en glasvezelwerk moet openstellen voor andere aanbieders als Tele2 en Ziggo. De ACM gaat akkoord met de overname door KPN van Reggefiber.

VS

In New York sloot de Dow-Jonesindex donderdag 1,3 procent hoger op 17.195,42 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent tot 1994,65 punten en de Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 4566,14 punten.

Eerder op de dag eindigde de AEX 0,7 procent hoger op 403,71 punten en steeg de MidKap 0,6 procent tot 594,68 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs gingen de dag uit met winsten tussen 0,2 en 0,7 procent.

De euro was vrijdagochtend 1,2561 dollar waard, tegen 1,2618 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,1 procent lager op 81,07 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper op 86,13 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:10 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 17:51 Weinig spektakel in AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 31 oktober 2014 08:34
    www.youtube.com/watch?v=xs_PNlGlV8E
    KNALLEN MET DIE BALLEN , GAS OP DE PLANK (Marcel van der Linden bluesrock)

    Wat een futures...
    Bijna ongelooflijk voor een vrijdag...

    Denk idd dat we "waarschijnlijk" en "naar verwachting" hoger gaan openen.. Moeilijk te voorspellen hoor, +1,61 poeh, poeh.

    Het dak gaat eraf...
    GO with the flowwwwww

    winst is winst!

    www.youtube.com/watch?v=fGjj9wfzJdM
    Bugle Call - ACRC
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

913,56 18:05
+0,17 +0,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links