Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB wil ook bedrijfsobligaties kopen'

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt op de secundaire markt bedrijfsobligaties op te kopen. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen heeft de centrale bank al maatregelen genomen om deze aankopen uit te voeren en zal er mogelijk in december een besluit vallen over deze stap. Mogelijk zouden de eerste aankopen dan begin 2015 plaatsvinden.

De stap van de ECB zou het huidige opkoopprogramma, van onder meer door onderpand gedekte obligaties bij banken, verbreden. Een woordvoerder van de centrale bank benadrukte overigens dat het beleidsbepalend comité zo'n beslissing niet heeft genomen.

De ECB begon maandag met de opkoop van door onderpand gedekte obligaties bij banken en zal later dit jaar ook herverpakte leningen kopen. Op die manier wil de bank de kredietverlening in de eurozone aanjagen en de binnenlandse vraag in de eurolanden een impuls geven. De overweging om in risicovollere bedrijfsobligaties te stappen is volgens kenners ingegeven door zorgen dat de lopende steunaankopen onvoldoende effect hebben.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links