Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opent in mineur

AEX opent in mineur

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdagochtend in de min geopend. Ook de andere Europese effectenmarkten begonnen lager in navolging van de koersverliezen op Wall Street. Beleggers wachten nog op de Europese industriële productie en een Duits vertrouwenscijfer. Ook wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van een aantal grote Amerikaanse bedrijven.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,5 procent lager op 392,30 punten. De MidKap steeg een fractie tot 552,23 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,5 procent.

Olieconcern Shell bleef last houden van de dalende olieprijs en was met een verlies van ruim 1 procent de grootste daler in de AEX. Telecomconcern KPN was de sterkste stijger met een winst van 2,5 procent na een positief rapport van Morgan Stanley. In de MidKap stond TomTom onderaan met een verlies van 1,3 procent. Koploper was luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een plus van 1,1 procent.

Michael Page

In Londen ging Michael Page 12 procent onderuit. De Britse detacheerder heeft zijn winstverwachting voor heel het jaar naar beneden toe bijgesteld. Het concern heeft naar eigen zeggen last van de aanhoudend zwakke economische omstandigheden in Europa, een beginnende vertraging in Azië en negatieve wisselkoerseffecten.

Bierbrouwer SABMiller had in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar last van lastige marktomstandigheden in China en Australië. Ook in Europa zijn de bierverkopen na een sterk voorjaar ingezakt, waardoor de omzetgroei onder druk is gekomen. Het aandeel daalde op de Londense beurs 1,8 procent.

De euro was 1,2693 dollar waard, tegen 1,2690 dollar bij het einde van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 85,46 dollar. Brentolie zakte ook 0,3 procent in prijs, tot 88,60 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:50 Weinig te beleven op Beursplein 5, behalve bij Besi
  2. 09:11 Weinig spektakel bij openingsgong, Alfen +2,2% aan vooravond cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

914,95 17:49
+1,70 +0,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links