Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursgang Zalando groot succes

FRANKFURT (AFN) - Het beursdebuut van het Duitse webwinkelbedrijf Zalando was woensdag op de beurs in Frankfurt een groot succes. Het aandeel opende fors in de plus.

Zalando werd voor 21,50 euro per aandeel naar de beurs gebracht en opende op 24,10 euro. Omstreeks 10.00 uur was de flinke koerswinst weer wat gezakt en stond het aandeel bijna 4 procent in de plus op 22,37 euro.

De ook in Nederland bekende webwinkel bestaat pas 6 jaar maar is nu al de grootste verkoper van kleding via internet van Europa. Zalando behaalde een omzet van 1 miljard euro in de eerste helft van dit jaar, en wist er bovendien voor het eerst ook een klein winstje uit te persen.

Belangstelling

De belangstelling van beleggers voor de beursgang was dan ook groot. De huidige eigenaren maakten een belang van iets meer dan 11 procent verhandelbaar voor het publiek. De introductiekoers van 21,50 euro per aandeel gaf Zalando een prijskaartje van ruim 5,3 miljard euro.

De Duitse beurs staat deze week in het teken van twee grote eerste noteringen. Naast het succesvolle debuut van Zalando wordt nu uitgekeken naar Rocket Internet, die in omvang zelfs groter wordt en voor donderdag op de rol staat. De investeerder, die geld steekt in beginnende internetbedrijven en ook Zalando mee op weg heeft geholpen, hoopt daar 1,4 miljard euro op te halen. De beursgang, die wegens grote belangstelling met een week is vervroegd, kan de grootste in Duitsland dit jaar worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:25
    Weer een sterk staaltje!

    Ik meen te hebben gelezen dat er tot op heden slechts iets van 300 miljoen euro is verbrand. Tel daar nog een paar honderd miljoen aan investeringen bij op en dan kom je toch aan een heel leuk rendement.

    De oorspronkelijke investeerders zullen wel staan te popelen om z.s.m. ook de rest van hun stukken in de markt te zetten.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links