Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Julius Baer geïnteresseerd in onderdeel RBS

ZÜRICH (AFN/RTR) - De Zwitserse bank Julius Baer kijkt met belangstelling naar Coutts International, een gerenommeerde vermogensbeheerder die eigendom is van het Britse financiële concern Royal Bank of Scotland (RBS). Dat zegt topman Boris Collardi in een zondag gepubliceerd interview met de Zwitserse krant Sonntagsblick.

RBS liet vorige maand weten dat de internationale poot van Coutts mogelijk wordt verkocht. ,,Wij moeten wel naar Coutts kijken, al is het alleen al om de naam en het merk'', aldus Collardi. De Britse vermogensbeheerder is al meer dan 3 eeuwen lang een begrip in de fnanciële wereld.

De topman benadrukte evenwel dat er nog geen contact is geweest met RBS, en dat hij niet van plan is zich in een biedingsstrijd te laten trekken. Een eventuele veiling van Coutts International zou volgens Collardi prijsopdrijvend werken. Deelname daaraan zou ,,tijdverspilling'' zijn, aldus de bestuurder.

Opsplitsing

Een verkoop van Coutts International zou RBS volgens marktkenners zo'n 1 miljard dollar (780 miljoen euro) kunnen opleveren. Volgens ingewijden zou een opsplitsing worden overwogen in een Aziatisch en een Europees deel om meer partijen te interesseren voor een overname.

RBS moest in 2008 met tientallen miljarden aan overheidssteun door de kredietcrisis heen worden geholpen en is nog altijd voor 81 procent staatseigendom. De bank staat onder druk om te reorganiseren en zich te gaan toeleggen op de binnenlandse kredietverlening.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links