Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'NRC mogelijk in Belgische handen'

AMSTERDAM (AFN) - NRC Media, de uitgever van NRC Handelsblad, komt mogelijk in Belgische handen. Dat schrijft zakenwebsite NRC Q woensdag. Het grote Belgische krantenconcern Mediahuis en de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria gaan exclusief onderhandelen over de overname van NRC Media. Dat hebben beide bedrijven afgesproken.

Ook wordt onderzocht in welke mate lezers kunnen participeren in de overname. De Stichting Lux & Libertas, die de journalistieke belangen van de krant behartigt, wilde samen met een groep vermogende abonnees ook NRC Media overnemen.

Mediahuis is uitgever van titels als De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

Derk Sauer

Begin vorige maand ging het gerucht nog dat de Telegraaf Media Groep (TMG) NRC Media zou gaan overnemen. Het beursgenoteerde bedrijf zou een bod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht.

Egeria nam eind 2009, samen met onder anderen mediaondernemer Derk Sauer, NRC Media over. De aandeelhouder meldde in maart dat het een koper zocht voor de uitgeverij.

NVJ

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het positief dat nu ook gekeken wordt naar het participeren van lezers. De belangenorganisatie vindt het wel zorgelijk dat Egeria zich in het biedingsproces zo sterk inzet om tot een zo hoog mogelijke prijs te komen voor NRC. Dat zorgt volgens NVJ-secretaris Thomas Bruning voor een grote investeringslast bij de nieuwe eigenaar en dat kan weer ten koste gaan de journalistieke kwaliteit van de krant.

,,Ook een partij als Mediahuis zal leningen bij banken moeten afsluiten om deze overname te doen. Dat betekent dat er meteen druk op komt te liggen dat de investeringen snel terugverdiend moeten worden'', aldus Bruning.

In Nederland zijn al meerdere kranten in Belgische handen. De Persgroep, een concurrent van Mediahuis, geeft hier onder meer de Volkskrant, AD en Trouw uit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links