Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Curator Estro wist niets van interesse SWK

ROTTERDAM (AFN) - De curator van de onlangs failliet gegane grote kinderopvangorganisatie Estro, Wouter Jongepier, was niet op de hoogte dat branchegenoot SWK Groep interesse had in een doorstart met de onderneming. Hij gaat daar nader naar onderzoek doen, laat hij weten in een reactie op uitlatingen van SWK-directeur Ad Doorneveld.

Meerdere partijen toonden belangstelling voor het overnemen van Estro. Maar die hebben in de ogen van Doorneveld daarvoor nooit echt de kans gekregen. Ook SWK was geïnteresseerd, liet Doorneveld woensdag weten.

De curator zegt dat hij van het bestuur van Estro te horen had gekregen ,,dat slechts twee concurrenten een omvang zouden hebben die hun in staat stelde de beoogde doorstart te kunnen uitvoeren''. SWK behoorde daar niet toe.

Doorstart

Estro ging uiteindelijk begin juli failliet en maakte als Smallsteps direct een doorstart onder de vleugels van de oude eigenaar, de Britse investeerder HIG. De overname werd al voorbereid voordat Estro failliet ging. Bij de doorstart werden ongeveer 130 van de 250 filialen van Estro niet overgenomen en verloren 1000 van de 2600 werknemers hun baan.

De gang van zaken rondom Estro zorgt al langer voor kritiek. Vorige maand startte Abvakabo FNV een juridische procedure tegen Smallsteps. De bond stelt dat er misbruik is gemaakt van het faillissementsrecht om zo op goedkope wijze werknemers te kunnen ontslaan.

Onderzoek

SWK-directeur Doorneveld wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt. Dat betekent volgens hem dat de curator van Estro moet terugtreden, omdat die zelf bij de doorstart betrokken is.

Het stoort Doorneveld dat het biedingsproces voor de overname niet transparant is verlopen. Ook andere branchegenoten zouden daar nu de dupe van zijn. ,,Dit voelt als concurrentievervalsing'', zegt Doorneveld. ,,Wij hebben nu te maken met een concurrent op de markt die geheel opgeschoond is.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 3 september 2014 13:05
    Ik val meer over de volgende quote
    "De curator zegt dat hij van het bestuur van Estro te horen had gekregen ,,dat slechts twee concurrenten een omvang zouden hebben die hun in staat stelde de beoogde doorstart te kunnen uitvoeren''. "

    Is het niet de taak van de curator om dat uit te zoeken in plaats van op informatie van een bestuur af te gaan dat de organisatie in een faillissement heeft gestuurd
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links