Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten Gemalto vallen tegen'

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft in de eerste helft van dit jaar minder gepresteerd dan verwacht, maar houdt vast aan de verwachting van een sterke groei in de komende maanden. Dat concludeerde analist Hans Slob van Rabobank donderdag.

Met 120 miljoen euro was de operationele winst uit voortgezette activiteiten 12 miljoen euro lager dan Rabo verwachtte. De omzet voldeed wel aan de verwachtingen, hoewel het negatieve wisselkoerseffect sterker was dan gedacht.

Gemalto verwacht dat de groei in de tweede helft van het jaar aantrekt. Daardoor neemt de operationele winst dit jaar naar verwachting alsnog met dubbele cijfers toe, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten.

Beleggers

ING benadrukte dat Gemalto de outlook voor een dubbelcijferige groei van de omzet tegen constante wisselkoersen heeft laten vallen. Volgens analist Marc Zwartsenburg zijn de risico's rond de vooruitzichten van het bedrijf daardoor toegenomen.

De berichten van de digitaal beveiliger vielen slecht bij beleggers. Het aandeel Gemalto stond donderdag rond 9.50 uur met een verlies van 5,4 procent, tot 73,43 euro, onderaan de licht negatieve AEX-index.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links