Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'USG People boekt robuuste resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - Sterke prestaties op de Nederlandse markt hebben USG People vorig kwartaal een aanzienlijk beter resultaat opgeleverd dan verwacht. Dat concludeerden analisten van Rabobank vrijdag.

USG People boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar een bedrijfsresultaat (ebita) van 27,2 miljoen euro, waar Rabo rekende op 20,4 miljoen euro. Nederland was duidelijk de drijvende kracht achter de verbetering, met een ebita van 18,4 miljoen euro, waar de analisten rekenden op 12 miljoen euro. Ook de autonome omzetgroei per werkdag was met 1 procent beter dan verwacht. De groei trok bovendien verder aan in de eerste weken van 2014.

Analist Marc Zwartsenburg van ING sprak ook van sterke resultaten. Volgens hem kent vooral de Nederlandse markt een goede start van het jaar. Daarbij lijkt USG zelf wat positiever geworden over de trend in januari en februari.

Eenmalige kosten

Volgens KBC Securities voldeed de omzet aan de verwachtingen. Analist Yves Franco wees erop dat de eenmalige kosten wel hoger waren dan verwacht en hoopt dat de meeste reorganisatiekosten nu zijn geboekt. Hij handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel en verhoogde zijn koersdoel naar 14 euro.

Ook Rabo en ING hanteren een koopadvies voor het aandeel USG People. Dat stond vrijdag om 10.10 uur in een positieve markt 6,7 procent in de plus op 13,56 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links