Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Problemen Polare bijna opgelost'

'Problemen Polare bijna opgelost'

DEN HAAG (AFN) - De problemen waarin boekhandelketen Polare verkeert, zijn ,,bijna opgelost''. Dat zei Polare-commissaris Cor Molenaar vrijdag tegen het ANP.

,,Een faillissement is niet aan de orde'', aldus Molenaar. Het is volgens hem de bedoeling dat begin volgende week opening van zaken wordt gegeven op een persconferentie. ,,Dan vertellen wij wat er aan de hand was en hoe we dat hebben opgelost.'' Molenaar wilde verder geen nadere informatie verstrekken.

De winkels van Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, zijn sinds dinsdag dicht. Volgens de onderneming was deze maatregel nodig om haar voortbestaan veilig te stellen.

Gesprekken

Eerder zei directeur Jan van de Wouw van Polare dat er gesprekken worden gevoerd met twee nieuwe investeerders, maar inmiddels zou er ook worden onderhandeld met partijen die de keten willen overnemen.

Polare is eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures, die in 2012 de noodlijdende boekwinkels van Selexyz en De Slegte overnam en de activiteiten van beide ketens samenvoegde.

Verkoop

Eigenaar Paul Dumas van ProCures wilde niet reageren op de uitspraken van Polare-commissaris Molenaar, die tevens hoogleraar eMarketing is bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

Vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond verwacht dat de keten wordt verkocht aan een andere partij. ,,Ik vermoed dat de reorganisatie in november al een voorbereiding was op verkoop.''

Polare kondigde in november aan 54 van de in totaal 336 voltijdsbanen te schrappen, waardoor 75 mensen hun baan zouden verliezen. Bij een eerdere reorganisatie waren al zo'n 120 mensen op straat komen te staan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links