Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Crisis gaat aan Hermes voorbij

Crisis gaat aan Hermes voorbij

PARIJS (AFN) - De Franse producent van luxeartikelen Hermes boert zo goed in Azië, dat het bedrijf ondanks de crisis in sommige andere markten zijn omzetdoelstelling voor dit jaar heeft verhoogd. Dat maakte de fabrikant van peperdure jasjes, tasjes, horloges, juwelen en sjaaltjes vrijdag bekend.

Vooral welgestelde Chinezen zijn gek op de exclusieve spullen die bedrijven als Hermes en zijn eveneens Franse concurrent LVMH te bieden hebben. De kooplust in opkomende markten helpt die bedrijven het omzetverlies in met name het door economische tegenspoed getroffen Europa te compenseren.

Voor heel 2012 gaat Hermes nu uit van een omzetgroei van 12 procent, tegen 10 procent in een eerdere prognose. In de eerste jaarhelft steeg de omzet met bijna 22 procent tot 1,59 miljard euro. De nettowinst nam met bijna een kwart toe tot 335 miljoen euro, zonder een eenmalige bate mee te rekenen die in 2011 werd behaald uit de verkoop van bezittingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hermès International

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Hermès International 1.073,000 07 mei
+4,500
+0,42%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare