Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werk via 'payrolling' neemt ook af

LIJNDEN (AFN) - De dalende werkgelegenheid remt ook de inhuur van personeel af via payrollconstructies. Via deze constructies besteden werkgevers de administratieve rompslomp en verantwoordelijkheden in de sociale zekerheid door werknemers op de loonlijst te zetten van een payrollbedrijf. De Vereniging voor Payroll Ondernemingen (VPO) maakte vrijdag bekend dat de omzet in de payrollbranche in de eerste helft van dit jaar is gedaald met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

De VPO zei eerder nog te verwachten dat de groep payrollers dit jaar zou groeien van 150.000 naar ongeveer 180.000 personen. Maar de brancheorganisatie gaat er nu vanuit dat het aantal flexwerkers dit jaar rond de 150.000 zal blijven schommelen.

Payrollers werken het meest in de horeca, bij de overheid en in het onderwijs. Volgens de VPO-woordvoerder is op dit moment een afname te zien in de horeca, maar lijkt de situatie bij de overheid en in het onderwijs redelijk stabiel. Verder wordt in het vervoer, de ICT-sector, de tuinbouw en dienstverlening ook behoorlijk vaak met payrollbedrijven gewerkt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Zarf 17 augustus 2012 20:59
    Het is bijzonder te constateren dat in bovenstaand artikel een payroller wordt gelijkgesteld aan een flexwerker. Een flexwerker is, in populair taalgebruik, iemand zonder arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Er zijn veel payroll-krachten die juist wel een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben. Enige nuancering is dus op zijn plaats.

    Daarnaast kun je je afvragen hoe representatief de cijfers van de VPO zijn. Dit gezien het feit dat een behoorlijk aantal payroll-bedrijven inmiddels geen lid meer is van de VPO. Zijn bovenstaande cijfers wel gecorrigeerd voor het verminderde ledenaantal van de VPO? Bij Tentoo Payroll Professionals is geen sprake van een verminderde belangstelling voor haar dienstverlening.

    Tentoo Payroll Professionals
    Paul den Ronden / Directeur
    www.tentoo.nl/
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links