Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel Aegon AEX:AGN, NL0000303709

 • 2,487 14 aug 2020 17:37
 • -0,066 (-2,59%) Dagrange 2,434 - 2,540
 • 26.342.943 Gem. (3M) 16,6M

AEGON JULI 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
381 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. buf 1 juli 2019 08:18
  'Private equity welkom bij verzekeraars'
  Gepubliceerd op 1 jul 2019 om 06:49 | Views: 666 | Onderwerpen: verzekeringen

  AMSTERDAM (AFN) - Private-equitypartijen zijn logische kopers van Nederlandse levensverzekeraars. Dat zegt Olaf Sleijpen, divisiedirecteur verzekeraars bij De Nederlandsche Bank (DNB), in gesprek met Het Financieele Dagblad (FD).
  Met de uitspraak zet de centrale bank volgens de krant de deur open voor meer overnames van verzekeraars door private equity. Drie weken geleden won Athora, gesteund door private-equitypartij Apollo, de overnamestrijd om verzekeraar Vivat, het voormalige Reaal. De beurskoersen van andere verzekeraars stegen op de dag van bekendmaking.

  De toezichthouder ziet wel enkele risico's voor polishouders, maar is per saldo positief. "Ik weet dat je goed moet opletten bij private equity", zegt Sleijpen. Hij kan bijvoorbeeld geen garanties geven dat gekochte Nederlandse polissen onder Nederlands toezicht blijven vallen. Nieuwe eigenaren kunnen ze naar een Europees land brengen waar het toezicht minder streng is.
 2. forum rang 4 snipper 1 juli 2019 09:10
  DNB: private equity welkom bij verzekeraars

  Private-equitypartijen zijn logische kopers van Nederlandse levensverzekeraars, zegt Olaf Sleijpen, divisiedirecteur verzekeraars bij De Nederlandsche Bank (DNB) in gesprek met het FD.

  De toezichthouder ziet wel enkele risico's voor polishouders, maar is per saldo positief.
  Met deze uitspraak zet DNB de deur open voor meer overnames van verzekeraars door private equity. Drie weken geleden won Athora, gesteund door private-equitypartij Apollo, de overnamestrijd om verzekeraar Vivat, het voormalige Reaal. De beurskoersen van andere verzekeraars stegen op de dag van bekendmaking.

  Jarenlang leken Nederlandse levensverzekeraars, waarin voor €322 mrd aan polisgeld zit, onaantrekkelijk. De markt twijfelde ook of private equity wel door de strenge ballotage van DNB zou komen.

  ‘Ik vind de koersstijgingen positief’

  • Olaf Sleijpen, De Nederlandsche BankMinder polissen verkocht, kosten stijgen wel

  'Ik vind de koersstijgingen positief', zegt Sleijpen. 'Waar lang werd gedacht dat de Nederlandse markt voor levensverzekeringen op sterven na dood is, blijkt er toch interesse.' Levensverzekeraars hebben door de lange looptijd van de polissen veel last van de lage rente. De polisgelden staan lang vast en leveren nu minder op. Bovendien worden er steeds minder nieuwe polissen verkocht, terwijl toezichtkosten juist zijn gestegen.

  De toezichthouder, die private equity een 'gerespecteerd fenomeen in de Nederlandse economie' noemt, ziet wel risico's voor polishouders, die hij niet allemaal kan tegenhouden. 'Ik weet dat je goed moet opletten bij private equity', zegt hij. De divisiedirecteur van DNB kan bijvoorbeeld geen garanties geven datgekochte Nederlandse polissen onderNederlands toezicht blijven vallen.Nieuwe eigenaren kunnen ze naar eenEuropees land brengen waar het toezicht minder streng is. Dat zijn volgens hemeen 'terechte zorg'.

  2,5

  Athora kocht samen met NN Vivat volgensbronnen voor €2,5 mrd

  Toezeggingen nakomen

  Ook is hij er beducht op dat private equity eerst allerlei toezeggingen doet om maar goedkeuring te krijgen van DNB, om zevervolgens niet (volledig) na te komen.Bijvoorbeeld als het gaat om de kosten die de investeerders rekenen voor hetbeleggen van polisgelden. Sleijpen: 'Datrisico is er. Gelukkig is er dan toezicht na de overname. DNB kan soms conditiesopleggen, maar niet voor de eeuwigheid.'

  Tegelijkertijd zijn het geen redenen omprivate equity de deur te wijzen. De wetbiedt de toezichthouder volgens Sleijpen 'voldoende handvatten' om fouteintenties te doorzien. 'Stel dat een private-equitypartij een verzekeraar zo snelmogelijk wil leegtrekken, dan komt datwel aan de oppervlakte in het traject voor een verklaring van geen bezwaar.' In het'ultieme geval' krijgt de partij geengoedkeuring.

  ‘De wet biedt voldoendehandvatten om foute intenties tedoorzien’

  • Olaf Sleijpen, DNBKip met gouden eieren

  Grote investeringsmaatschappijen uit de VS, zoals Apollo, TPG en Blackstone,hebben portefeuilles metlevensverzekeringen ontdekt als kip met gouden eieren. Ze denken met de enorme hoeveelheden polisgeld in dieportefeuilles flinke beleggingswinsten te behalen, onder meer door geld te stoppen in slecht verhandelbare beleggingen. Inde VS en het Verenigd Koninkrijk kopenze al jaren succesvol portefeuilles op, nuis die trend naar het Europese vastelandovergeslagen.

  46

  Vivat beheert €46 mrd aan polisgeld

  In Nederland lieten de investeerders hunoog vallen op Vivat. Naast Athora hadden ook Blackstone en TPG interesse.Uiteindelijk ging Athora er samen met NN met de buit vandoor en kochten Vivat(€46 mrd aan polisgeld) volgens bronnenvoor €2,5 mrd. NN neemt deschadeverzekeringen over, Athora de veel grotere levensverzekeringentak.

  De buitenlandse investeerders kijken ook naar kleinere Nederlandse verzekeraars,zoals het in problemen geraakte Yarden.Een opkoopplatform waarbij TPG op deachtergrond een rol speelt, gaat delevensverzekeringen van Klaverbladovernemen. Tot nu toe heeft geen van deovernemende partijen goedkeuringgekregen van DNB; de aanvragen lopennog.

  fd.nl/ondernemen/1306380/dnb-private-...
 3. Willem1985 1 juli 2019 13:42
  ik sta nu iets meer dan 5% in de plus. In het verleden verkocht ik dan vaak, maar ik ga Aegon nu vasthouden. Zeker gezien het dividend wat dan relatief nog hoger is. Ik zie nu ook niet echt andere beleggingen waar ik (relatief veilig) nog rendement kan halen, zeker omdat ik al wat Biotechfondsen (zeer volatiel) in mijn portefeuille heb en daar heb ik al genoeg spanning van.
 4. Koffie Verkeerd 1 juli 2019 16:10
  quote:

  2012 dewegomhoog schreef op 1 juli 2019 12:31:


  Koers gaat zo ook prima???????
  Nog niet zo heel lang geleden stonden we op 6 euro.
  Dus we hebben nog heel wat in te halen.
  Maar misschien brengt private equity wat leven in de brouwerij.
  Ik sluit niet uit dat Aegon zelf een prooi wordt op deze extreem lage koers.


  toen we op 6 stonden leek het er ook op dat de rentes zouden stijgen, dit zal op termijn ook gewoon gebeuren en dan gaat Aegon gewoon naar de 6 en hoger
 5. hartenaas 1 juli 2019 17:03
  De rente zal m.i. nog heel lang laag blijven.
  Overigens zijn de meeste bedrijven gebaat bij een lage rente.
  En voor de regeringen is een lage rente ook ideaal.
  De rente over de staatsschulden van b.v. Nederland en Duitsland wordt steeds minder.
  De oude nog dure staatsleningen lopen geleidelijk aan af en de nieuwe leningen kosten bijna niets meer.
 6. forum rang 6 2012 dewegomhoog 1 juli 2019 17:19
  quote:

  hartenaas schreef op 1 juli 2019 17:03:


  De rente zal m.i. nog heel lang laag blijven.
  Overigens zijn de meeste bedrijven gebaat bij een lage rente.
  En voor de regeringen is een lage rente ook ideaal.
  De rente over de staatsschulden van b.v. Nederland en Duitsland wordt steeds minder.
  De oude nog dure staatsleningen lopen geleidelijk aan af en de nieuwe leningen kosten bijna niets meer.  Niemand kan in de toekomst kijken , er zijn ook tijden geweest dat je 12% rente moest betalen op je hypotheek.
  Als er een vervanger komt voor Draghi kan er zomaar een andere koers gevaren worden.
  Steeds meer economen en oud bestuurders in de fin wereld geven aan dat de lage rente niet goed is.
  je bestrijdt er de inflatie niet mee , maar de schuldenberg die wordt hoger en hoger .
  En daar krijg je vroeg of laat de rekening van gepresenteerd.. ( bedankt meneer Draghi )
  Dus omhoog met die rente en snel.
 7. forum rang 5 mvliex 1 1 juli 2019 17:32
  quote:

  hartenaas schreef op 1 juli 2019 17:03:


  De rente zal m.i. nog heel lang laag blijven.
  Overigens zijn de meeste bedrijven gebaat bij een lage rente.
  En voor de regeringen is een lage rente ook ideaal.
  De rente over de staatsschulden van b.v. Nederland en Duitsland wordt steeds minder.
  De oude nog dure staatsleningen lopen geleidelijk aan af en de nieuwe leningen kosten bijna niets meer.

  "Overigens zijn de meeste bedrijven gebaat bij een lage rente."
  Ben heel benieuwd naar de uitleg hierover!
 8. forum rang 5 mvliex 1 1 juli 2019 23:53
  quote:

  Koffie Verkeerd schreef op 1 juli 2019 17:38:


  [...]

  is toch logisch? lage rente betekent minder rente over de vaak grote bedrijfsschulden
  Rente is maar een onderdeel van de kostenposten en kan je zien als een soort investering om je bedrijf te kunnen uitoefenen. Uiteindelijk wil je winst behalen en die komt uit je omzet waar de prijs een belangrijke factor is. Lage rente betekent vaak lage inflatie en dus lage prijzen. Bovendien betekent lage rente allerlei bijkomende nadelen als geen indexering pensioenen en dus inkomensachteruitgang. Lage rente kan zelfs ervoor zorgen dat bedrijven méér gaan lenen en dus schulden dus stijgen. Als het leidt tot verwachte prijsdaling en uitstel van kopen ben je ook in de aap gelogeerd. En kijk maar eens in Japan naar de gevolgen van lage rente.
  Maar ben benieuwd waar meneer hartenhaas mee komt.
 9. forum rang 4 Daan 008 2 juli 2019 11:06

  Hoe langer de rente omlaag wordt gedrukt om de economie te ondersteunen des te groter wordt de klap naderhand.

  Wij (in het westen) zitten niet meer in een groei economie maar in een vervangingseconomie, of met andere woorden iedereen heeft alles en er moet pas iets nieuw komen als er iets stuk is. Er is een zeer beperkte vraag naar producten ontstaan.
  In de groei markten hebben nog massa's mensen lang niet alles en moeten bij gevolg werken en sparen om iets bij te kunnen kopen. Er is nog een enorme vraag naar producten.

  De lage rente is mijn inziens, voor het westen, bijgevolg niet van toepassing om de economie te ondersteunen.
  De lage rente zorgt er enkel voor dat woningen en dergelijke in prijs worden opgejaagd. Mensen kunnen meer lenen voor een zelfde maandbedrag en bieden bijgevolg een hoger prijs om het pand toch te kunnen kopen. En is er thans al niet een gigantische bubbel van gemaakt?

  De methode om op termijn terug vraag te doen ontstaan is een crisis periode of/en een oorlog.
  In het verleden werd vaak gerekend met magere en vette jaren of de rente werd gedurende een aantal jaren hoog opgetrokken en jaren later terug verlaagd. Kortom de economie werd in toom gehouden.
381 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 2,487   Verschil -0,07 (-2,59%)
Laag 2,434   Volume 26.342.943
Hoog 2,540   Gem. Volume 16.597.521
14 aug 2020 17:37
label premium

Aegon: Nieuwe bezems...

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over financials

  6 december 2017 16:13 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over NN, Aegon en ASR

  9 mei 2017 16:52 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Aegon

  5 juli 2016 16:55 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Speculatief: putoptie maart Aegon

  14 februari 2012 10:28 - FTV

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare