Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEGON OKTOBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bas senior
0
Sinds de 4% stijging op 25 september is het aandeel t/m heden met 3,83 % gemiddeld gezakt. Bijna € 0,45.
Dus in 10 dagen kan er heel wat gebeuren met de koers. Zowel - als +. Ben benieuwd hoe de opening vandaag wordt maar gezien de verliezen op Wallstreet gisteren ben ik nu niet positief en kan Aegon nog verder zakken.
snipper
0
quote:

Stephan010 schreef op 11 okt 2018 om 23:02:


Waarom zakt Aegon nou weer ?
Rente in US is toch stijgende en hierdoor veel paniek ?


..er is twijfel over het huidige renteniveau, wellicht trappen ze op de rem met de verhogingen hiervan. Dus dan heb je negative guidance + een momentum dipje global markets. Eind vd dag staat Aegon in de plus.
ruud45
0
12-10-2018 07:04:58

Europese beurzen openen hoger

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures vrijdag eveneens flink hoger.


(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 106 punten voor de Duitse DAX, een plus van 49 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 33 punten voor de Britse FTSE 100.

De aandelenbeurzen in Europa sloten donderdag nog fors lager, geschrokken van de verkoopgolf op Wall Street op woensdag.

De kwetsbare Italiaanse beurs staat inmiddels aan de rand van een 'bear market'.

De Italiaanse beurs FTSE MIB leverde 1,8 procent in en staat nu bijna 20 procent lager dan de top van april.

Er werden diverse aanleidingen genoemd voor de marktonrust, waaronder een stijging van de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, zorgen over de groei van de wereldeconomie en de gespannen handelsrelaties tussen China en de Verenigde Staten.

"We kennen de risicofactoren op de markt van vandaag waarschijnlijk allemaal", stelde marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "De handelsoorlog, de Italiaanse begroting, toenemend protectionisme, een groeivertraging in China, onrust over de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten en zelfs Brexit." Dit zijn allemaal valide zorgen, volgens Lawler. "De opkomende markten zijn al maanden geleden omgeslagen naar een 'bear market' en Europese aandelen hebben dit jaar nog geen records neergezet."

De yield op tienjaars Treasury's daalde donderdag vijf basispunten tot 3,17 procent.

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde de Federal Reserve er intussen van de rente "wild" te hebben verhoogd waardoor de beurswinsten nu deels verdampen. Analisten betwijfelen of Trump veel invloed zal kunnen uitoefenen op de plannen van de centrale bank om het monetaire beleid geleidelijk te verkrappen.

In Europa zei de eurocommissaris voor economische zaken Pierre Moscovici tegen nieuwszender CNBC dat Italië zijn staatsschuld moet verlagen en dat de EU een crisis met Rome wil vermijden. De Italiaanse beurs en staatsleningen staan onder druk, omdat de regering van het land meer wil uitgeven en zijn schuld wil laten stijgen.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag opnieuw met een flink verlies gesloten, nadat woensdag ook al procenten werden ingeleverd.

In twee dagen tijd leverde de Dow nu al zo'n 1.300 punten in, en voor de S&P was het de zesde verliesdag op rij, wat sinds november niet meer was voorgekomen. De Nasdaq noteert inmiddels circa 10 procent lager dan de recente piek.

Marktanalist David Madden van CMC Markets meent dat beleggers nerveus zijn over de relatieve hoge tienjaarsrente in Amerika. Momenteel noteert die op 3,14 procent. Maar ook het feit dat Rome en Brussel op ramkoers lijken te liggen en de moeizame wereldhandelsrelaties drukken het sentiment volgens Madden.

Toch is het glas volgens analisten van KBC halfvol. "De economische groei en de bedrijfsresultaten in het derde kwartaal zijn vrij sterk en de risico's mogen niet overdreven worden." Een correctie lijkt in de ogen van de analisten dan ook overdreven. KBC blijft licht boven de norm belegd in aandelen.
Beleggingsstrateeg Karolina Noculak van Aberdeen Standard Investments meent ook dat er geen reden voor paniek is.

"Onderzoek wijst immers uit dat de aandelenmarkt pas echt geraakt wordt door stijgende yields op obligaties als die in de buurt komen van de 3,5 tot 3,6 procent", aldus Noculak.

En ook Luca Paolini, hoofdstrateeg bij de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM, denkt niet dat de huidige correctie een aanloop is naar een bear markt.

Veel zal volgens Aberdeen Standard Investments afhangen van de winstcijfers van bedrijven. Vrijdag trappen een aantal Amerikaanse banken het cijferseizoen officieus af.

"Die cijfers zullen duidelijk maken of deze aandelendip aanhoudt, of slechts een hobbeltje is", denkt Noculak.

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september van dit jaar verder opgelopen, maar wel minder hard. De consumentenprijzen stegen in september met 0,1 procent, in augustus was dit 0,2 procent op maandbasis. De verwachting lag op een toename van 0,2 procent.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie 2,3 procent.

De euro/dollar liep op naar 1,1595. "President Trump is nog altijd boos op de Federal Reserve omdat deze de rente verhoogt en zo de dollar opdrijft", aldus Madden van CMC Markets. Ondanks de uithalen van Trump aan het adres van de Fed, denkt Madden niet dat dit veel zal uithalen.

"Uiteindelijk is de Fed onafhankelijk […] en als de Amerikaanse economie sterk blijft, zal de Fed vermoedelijk de rente blijven verhogen", aldus de analist van CMC Markets.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten steeg vorige week onverwacht. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 7.000 naar 214.000. De verwachting van economen lag op 205.000.

Louis7
0
quote:

Bas senior schreef op 12 okt 2018 om 07:19:


Sinds de 4% stijging op 25 september is het aandeel t/m heden met 3,83 % gemiddeld gezakt. Bijna € 0,45.
Dus in 10 dagen kan er heel wat gebeuren met de koers. Zowel - als +. Ben benieuwd hoe de opening vandaag wordt maar gezien de verliezen op Wallstreet gisteren ben ik nu niet positief en kan Aegon nog verder zakken.


Ook niet te vergeten dat Aegon nog een totale netto shortpositie heeft van 1,21%. Die shorters hebben m.i. ook van de koersdalingen geprofiteerd de laatste dagen of zelfs nog een extra koersdaling van Aegon veroorzaakt.
Zie: shortsell.nl/short/Aegon
Bas senior
0
quote:

Koos-2018 schreef op 12 okt 2018 om 09:26:


Wat een fuck aandeel is het ook.
Bijna weer rood.
The voice
0
ruud45
0
quote:

Bas senior schreef op 12 okt 2018 om 09:30:


[...] Bijna weer rood.
ja bas sinds woensdag 40 cent naar beneden,vraag is: wie heeft daar profijt van ? Misschien moeten we die vraag bij Aegon neerleggen, alhoewel je toch geen antwoord krijgt...
De zon kan weer gaan schijnen
0
De markt is wat volatieler aan het worden.
Kalmte helpt.

Wel de forum regels toepassen :

Bij daling; hard schreeuwen afstort, kan naar de 4€ of 3€ zelfs.

Bij stijging hard schreeuwen door het dak heen, binnenkort €6 en zelfs de €10 in zicht.

;-)Bas senior
0
quote:

The voice schreef op 12 okt 2018 om 09:32:


Als enige rood ....

Om te janken.

Weg voordelen van 1 miljard, stijgende rente etc.
Die voordelen van 1 miljard waren er toch al niet. De prijs wordt gedrukt omdat Aegon binnenkort een bod gaat doen op Vivat.
Ritageld
0
quote:

Bas senior schreef op 12 okt 2018 om 09:52:


[...] Die voordelen van 1 miljard waren er toch al niet. De prijs wordt gedrukt omdat Aegon binnenkort een bod gaat doen op Vivat.

Vivat is wel het slechtste verzekerings "bedrijf" dat ik ken. Zo stom zal Aegon toch wel niet zijn!
Bas senior
0
quote:

Ritageld schreef op 12 okt 2018 om 09:58:


[...]
Vivat is wel het slechtste verzekerings "bedrijf" dat ik ken. Zo stom zal Aegon toch wel niet zijn!
Weet je niet, misschien houdt Aegon wel van een uitdaging? Beetje "sleutelen"etc. dan kunnen ze het weer rendabel maken. Ik voorzie een bod van 1,5 miljard.
snipper
0
"Aegon koopt eigen aandelen in vanwege stockdividend, het inkoopprogramma start op 1 oktober 2018 en zal naar verwachting voor 9 november 2018 worden afgerond"

..ook niet echt een ramp voor Aegon als de koers zakt...ff een dipje...komt wel weer goed, je hebt alleen aardig wat zitvlees nodig..

..ik zeg afschaffen, alleen cash dividend!
The voice
0
Inkoop eigen aandelen blijf ik n apart fenomeen vinden, maar soit.

Ik zou zeggen dat ze Vivat moeten laten lopen. Zorg nu maar es voor een fantastisch boekjaar 2018 en breng het bedrijf in goede staat, verlaging schulden en afname risico's.

ruud45
0
Koos-2018
0
hjs64
0
Wat is er vreemd aan inkoop eigen aandelen? Een bedrijf biedt zijn aandeelhouders de keuze cash of stock, voor sommige aandeelhouders is stock interessanter (niet terug kunnen vorderen van de bronbelasting op cash dividend), prima toch? Vervolgens wil het bedrijf verwatering tegen gaan en besluit de uitgekeerde extra aandelen op de beurs terug te kopen. In zijn algemeenheid geldt dat indien een bedrijf geen goede investeringsmogelijkheden ziet en van mening is dat zijn aandeel ondergewaardeerd is het gebruik van overtollig geld om eigen aandelen terug te kopen zakelijk gezien verstandig is.
ruud45
0
quote:

Koos-2018 schreef op 12 okt 2018 om 10:21:


Vanaf april de €6 niet weer gezien . Zie het dit jaar ook niet meer gebeuren
OK we slaan je gewoon over als de koers weer op 6 staat ..Heb nu eens geduld, deze koersdaling heeft niemand gewild en is voor de shorters een mooie gelegenheid nog even wat te handelen.Het is helaas niet anders. Er zijn nu al meer dan 2 kk aandelen gepasseerd, dus er is genoeg belangstelling voor Aegon, alleen nu nog de goede richting op !
ruud45
0
2-10-2018 08:11:20

Hersteldag Beursplein 5 in het verschiet
(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting fors in het groen van start. Wall Street sloot donderdagavond weliswaar scherp lager, maar futures in New York wijzen op een herstel bij de opening vanmiddag.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,5 procent. Donderdag koerste de AEX index evenwel nog 1,9 procent lager op 517,89 punten. Eind juli noteerde de index op een jaartop van 576,90 punten, waardoor het verlies sindsdien ruim 10 procent bedraagt.

Analisten wijzen als verklaring voor het negatieve sentiment met name naar de oplopende Amerikaanse rente, Italiaanse begrotingsperikelen en de moeizame wereldhandelsrelaties.

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenbrug van Stroeve & Lemberger houdt er zelfs rekening mee dat analisten nog te voorzichtig zijn geweest in hun taxaties, wat meevallers kan opleveren. Ook staat met name de Amerikaanse economie er goed voor, waardoor hij "niet zo somber" is over de aandelenmarkt.

Beleggers zijn in ieder geval op zoek naar een bodembel voor de aandelenmarkten en futures op de Dow Jones index wezen vanochtend op een stijging bij de opening in New York later vandaag van 393 punten, na een verlies van 546 punten donderdagavond.

Nou, naar die bodembel hoeven wij in ieder geval niet te zoeken !

ruud45
0
quote:

ruud45 schreef op 12 okt 2018 om 10:40:


2-10-2018 08:11:20


Beleggers zijn in ieder geval op zoek naar een bodembel voor de aandelenmarkten en futures op de Dow Jones index wezen vanochtend op een stijging bij de opening in New York later vandaag van 393 punten, na een verlies van 546 punten donderdagavond.

Nou, naar die bodembel hoeven wij in ieder geval niet te zoeken !


Ik zal die Wim Zwanenbrug even gaan bellen..
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 4,218   Verschil +0,03 (+0,72%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 8.311.061
16-nov-19 00:00
label premium

Aegon: CEO geslachtofferd?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium