Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jaarcijfers 2017 ECP 'recordjaar met excellente vooruitzichten'

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
247 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hjs64
0
Gaap, daar komt gewoon het gebruikelijke verhaal van ECP, we hebben de huren hier en daar wat kunnen verhogen, uitbreidingen liggen op schema en wat Woluwe betreft, maak je niet druk, ja het aanvangsrendement is wat aan de lage kant maar er zit fors potentieel in. ECP heeft al 25 jaar aangetoond een prima neus te hebben voor dit soort vastgoedzaken dus vertrouw ze maar.
piethein1994
0
Ik verwacht goede resultaten in vergelijking met Q3 volgend jaar. In juni en juli is het rentepercentage op leningen wat verlaagd. Verder voorzie ik groeiende sales.
MichaV
0
wauw wel erg goede resultaten! 4.5% groei en daarnaast 13% meer winkelverkopen. Ook wordt er aangegeven dat de recente aankoop in Belgie direct gaat bijdragen aan de winst. Had wel goede cijfers verwacht maar dit is prima! 2% erbij vandaag?
Kosten ook naar beneden.
Biobert
0
quote:

MichaV schreef op 10 nov 2017 om 08:35:


wauw wel erg goede resultaten! 4.5% groei en daarnaast 13% meer winkelverkopen. Ook wordt er aangegeven dat de recente aankoop in Belgie direct gaat bijdragen aan de winst. Had wel goede cijfers verwacht maar dit is prima! 2% erbij vandaag?
Kosten ook naar beneden.


Ik zei toch al gisteren: cijfers zijn excellent.
Nu de koers nog.
MichaV
0
Tja weer een daling. Zal het wel nooit begrijpen. Wat moet er gebeuren om de koers eindelijk eens flink te laten stijgen. Doen het prima, vooruitzichten goed enz enz.
Blijkbaar worden bedrijven die een gedegen koers varen niet beloond of opgemerkt. Alleen maar het snelle geld.
Had mijn aandeeltjes Altice beter ook nog even kunnen houden. Maar bewust dat als gok gezien voor de korte termijn. Bedrijf is overladen met schulden. En zo zijn er veel meer. Die koersen stijgen bij dit soort berichten explosief. Maargoed een daling van vele procenten zit er gelukkig bij ECP ook niet in.

Verkoopdruk vanwege dividend opstrijken en dan verkopen?

Neem aan dat er ook koersdoelverhogingen aan gaan komen.
hjs64
0
Geduld is een schone zaak. Belangrijkste is dat de fundamentals uitstekend zijn, vroeg of laat komt de koers ook wel.
piethein1994
0
Wauw, die sales zijn nog veel beter dan ik had verwacht. Geeft veel ruimte voor huurverhogingen.

Het is dat de marktrente gisteren wat omhoog is gegaan anders hadden we heus wel een leuk plusje gezien.
hjs64
0
Het leuke van die huurverhogingen is dat niet alleen het direct resultaat stijgt maar dat die winkelcentra aantrekkelijker worden voor beleggers hetgeen resulteert in opwaarderingen, dus goed voor het indirect resultaat. Een soort vliegwiel dus.
junkyard
0
Sterke cijfers, beter dan verwacht. Met name de retail sales zijn indrukwekkend, dit geeft aan dat er groei zit in de huren en daarmee samenhangende waarde ontwikkeling.

Geen nieuws mbt Woluwe, of verdere disposals. De kans wordt al groter dat dit wordt doorgezet (bijna op zeker), een echt probleem had nu wel opgemerkt moeten zijn.

Al met al zeer positief, boven marktverwachting ook, gezien de koersstijging vandaag (nu +1,2%) terwijl andere retail vastgoedfondsen zo'n 0,5% dalen.
piethein1994
0
Hoe zit het trouwens met die koersdoelen. ING handhaaft vandaag zijn koersdoel op 43. Voor dividend was hun koersdoel ook al 43. Wordt er daar überhaupt rekening mee gehouden? Koersdoel is toch voor over een jaar? Of rekenen ze een bepaalde KW die normaal zou zijn en die binnen 12 maanden gehaald zou moeten worden.

Ik hecht overigens geen waarde aan koersdoelen van analisten, het is alleen wel altijdlekker als ze het verhogen...
[verwijderd]
0
Inderdaad onwaarschijnlijk goede resultaten m.b.t. huurontwikkelingen, detailhandelsverkopen en aanhoudend ongekend lage leegstand (<1%).

Het duurde even voor de markt het ook door had.

Enige punt van zorg blijft voor de aanschaf van die veel te dure Brusselse kijkdoos:

thewshopping.be/nl/homepagina/

20K per vierkante meter zijn prijzen die ik verwacht bij panden in de high streets in grote (internationale) steden (zie Vastned). Het bedroevend lage aanvangsrendement spreekt ook niet in het voordeel (<4%). Voor deze glazen tempel zou €468 mln betaald moeten worden. Afgezet tegen de boekwaarde van de huidige collectie is dat een aanzienlijke investering (€3.5 miljard). Ik heb nog overwogen een mail te sturen naar IR, maar dat zal weinig impact hebben. Ook moet je er als aandeelhouder maar op vertrouwen dat het onkreukbare track record niet voor niets is ontstaan. Desondanks vind ik, op basis van de beschikbare informatie, dat er misschien wel €150 miljoen teveel wordt betaald. Dat is toch €3 per aandeel. Verder kun je je afvragen of het een goede timing is om nu nog kwaliteitsassets aan te schaffen. Ik geloof dat de financiering moet komen uit het asset rotatie proces, zodat niet ook nog eens moet worden verwaterd tegen koersen onder intrinsiek.

Kortom, cijfers buitengewoon uitmuntend, maar de dreiging van overpaying voor die Belgische tempel smoort mijn enthousiasme enigszins, anders had ik vanmorgen per saldo steviger uitgebreid.
Biobert
0
@ BackFire4
Verwaterd wordt er zeker niet aldus ceo Lewis op de ava van afgelopen dinsdag. Het dividend blijft volgend jaar op 2,10. ECP leent bij verschillende banken voor het Brusselse winkelcentrum en daarnaast wordt geld gegenereerd door verkoop van kleinere winkelcentra.
Het gevaar dat ze teveel betalen is zeker aanwezig, want als het tegoed gaat nemen mensen veel meer risico's. Dat is nu eenmaal een psychologisch gegeven.
junkyard
0
Ik reken erop dat het dividend volgend jaar hoger dan 2,10 zal zijn. Biobert, heeft ECP in de AVA gemeld dat het dividend volgend jaar niet wordt verhoogd? Dat zou zeer teleurstellend zijn.

Mee eens dat er wel erg stevig wordt betaald voor Brussel. Hogere yield en aantrekkelijkheid van deze aankoop moet komen uit de uitbreiding, maar het is onzeker of dit door kan gaan (nog geen goedkeuring). Als er assets worden verkocht tegen soortgelijke yields (4%) dan heeft de aankoop geen negatieve impact op het directe resultaat, en is de verwatering beperkt tot enkel het stock dividend. Maar ik vrees dat ECP de 4% yield op disposals niet zal kunnen waarmaken, met uitzondering van Rue de Rivoli (uitzonderlijke kwaliteit, lokatie).
[verwijderd]
0
@Junkyard

Gezien de ontwikkelingen in Q1 en de dividendhistorie (meestal verhoging, in moeilijker omstandigheden pas op de plaats) zou ik ook eerder een verhoging verwachten.

www.eurocommercialproperties.com/fina...

"Pijnpunt" daarbij is wel die nieuwe aankoop; door met relatief veel vreemd vermogen te financieren is er wellicht nog enige positieve hefboomwerking (maar ook noodzaak wat meer middelen binnenboord te houden), anderzijds zullen de te verkopen assets zeker geen 4% yield op leveren; in het jaarverslag staat dat de boel is gewaardeerd op NIY 4.2% (Frankrijk) tot 5.3% (Italië). De te verkopen mindere goden zullen waarschijnlijk op een bovengemiddelde yield worden gewaardeerd. Wellicht is Wereldhave nog te porren om de hoofdprijs te betalen, maar ik denk dat die voorlopig nog de handen vol hebben aan de miskopen die ze van Unibail overnamen...
hjs64
0
Het lijkt me normaal dat ECP zich voorzichtig uitlaat over het dividend 2018. Daar is het simpelweg te vroeg voor.
Biobert
0
quote:

hjs64 schreef op 10 nov 2017 om 14:59:


Het lijkt me normaal dat ECP zich voorzichtig uitlaat over het dividend 2018. Daar is het simpelweg te vroeg voor.


Terloops heeft Lewis gezegd dat het dividend niet omlaag gaat. Hij zei er niks over in zijn presentatie.
hjs64
0
junkyard
0
Ok, ja dat lijkt mij duidelijk en is wat anders, ik vond deze melding al vreemd. Het track record is heilig voor ECP, een dividend verlaging zou niemand verwachten. Ik verwacht volgend jaar een dividend verhoging naar 2.16 - 2.20.

Ik verwacht ook niet dat ECP de pareltjes in de etalage zet, en dat daarmee panden met iets lagere kwaliteit (vooral de kleinere panden) en met iets hogere yields zullen worden verkocht ter financiering van Woluwe. Daarmee heeft de aankoop op korte termijn een negatief effect op het directe resultaat. De hogere kwaliteit en uitbreiding mogelijkheid zou op de lange termijn tot een meer robuust en houdbaar resultaat moeten leiden. Maar dit vind ik nu lastig in te schatten, 20.000 per m2 betalen voor een gedateerd winkelcentrum klinkt niet goed...
hjs64
0
Uiteindelijk komt het neer op de vraag of je vertrouwen hebt in het management van ECP of niet, ik wel.
[verwijderd]
0
quote:

hjs64 schreef op 10 nov 2017 om 16:37:


Uiteindelijk komt het neer op de vraag of je vertrouwen hebt in het management van ECP of niet, ik wel.


Helemaal mee eens, behalve dat het af en toe bijna te perfect lijkt om waar te kunnen zijn. Zolang de dividenden echter zonder problemen een opgaande trend blijven vertonen zie ik echter geen reden om de boel in twijfel te trekken...
247 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Eurocommercial Properties Meer »

Koers 22,840   Verschil -0,10 (-0,44%)
Laag 22,740   Volume 50.192
Hoog 23,200   Gem. Volume 67.296
23-aug-19 17:36
label premium

ECP maakt geld

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium