Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum bpost geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hansbeleg
0
quote:

JdeFL schreef op 20 mrt 2019 om 10:34:


Bolero:
Bpost stelde niet teleur in het vierde kwartaal, wat op zich al een opluchting is. De activiteiten bij Radial (omzet 3% beter dan verwacht en EBITDA 12 miljoen euro hoger) profiteerden van het drukke en cruciale kerstseizoen en al blijft het bedrijf voorzichtig voor 2019, er is duidelijk sprake van stabilisatie. De omzet en de uitgezuiverde bedrijfskasstroom (EBITDA) lagen vrijwel in de lijn van de verwachtingen. De afdeling “binnenlandse post” deed 2% beter dan verwacht, want de volumetrend kwam uit op -5,8% (veel beter dan de gevreesde -7%). De binnenlandse pakketactiviteiten ondervonden hinder van de staking. Voor 2019 wordt 7% minder binnenlands postvolume verwacht, een enkelcijferige omzetdaling en een EBIT-marge van 11% à 13%. Het dividend zou rond de 0,83 euro per aandeel moeten kunnen bedragen, terwijl dat over 2018 nog 1,31 euro is. En die 0,83 euro is ietsje lager dan de verwachte 0,9 euro. Geen impact op “Houden”-advies en 9,5 euro koersdoel. •

Het dividend zou rond de 0,83 euro per aandeel moeten kunnen bedragen... bruto dus. Kleine 60 cent netto, 7% netto. Kom op een koerswinst van 9 voor 2019 (0.83€, als 85% uitkering van de winst, koers 8.8) voor een bedrijf in een deels krimpende markt. Pakjes groeien, maar de kosten stijgen zowat even hard. Heb toch eerder de indruk dat de koers vrij correct is, maar aan de onderkant van de vork.

Voor beleggers in NL is het dividend gewoon het bruto dividend. 15% krijg ik terug van de NL belasting de andere 15% (na invullen van de benodigde papieren met een doorlooptijd van 2.5j) van de Belgische overheid.
Montaplus
0
Voor Nederlandse aandelen betaal je 15% in Nederland en nog eens 30% in België visa versa.
Dus das 45% roerende voorheffing hansbeleg
Rider
0
Met dit aandeel kan je niet mis doen. Ieder jaar zeer mooi dividend en op lange termijn kan de koers terug naar 16+.
divjan
0
neen, Beste: Nederland heeft de dividendbelasting van 15% afgeschaft: 0% ... bij ons in diefstalland: 30% op wat ik met eerlijk gespaard geld belegd heb.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 20 mrt 2019 om 10:34:

Heb toch eerder de indruk dat de koers vrij correct is, maar aan de onderkant van de vork.

Kijk voor de vork wel verder dan 2019, bij een krimpend bedrijf. Mogelijk een telkens lager dividend, koersdalingen die het dividend kunnen overtreffen, en een bedrijf dat in communicatie duidelijk speelt met eigen vorken. Het stoere minimaal 85% uitbetalen. Beter presteren dan de eigen verlaagde vork. Weinig reservering van winst voor teugbetaling van de Radial-lening. Hogere koersen sluit ik niet uit, Belgen lieten zich ook makkelijk foppen met de "mooie" €1,31, maar ik kom zonder ijzersterke prestaties van Radial met een vork niet op "kopen" uit. Door de langere termijn, langer dan 2019, en weinig zicht op een fatsoenlijke winstgroei. Het rendement komt teveel vanuit het dividend, dat al langer met redenen niet marktconform is. En fors daalt.
DeZwarteRidder
0
quote:

divjan schreef op 20 mrt 2019 om 11:39:


neen, Beste: Nederland heeft de dividendbelasting van 15% afgeschaft: 0% ... bij ons in diefstalland: 30% op wat ik met eerlijk gespaard geld belegd heb.

Dividendbelasting is niet afgeschaft in Nederland.
Wilbar
0
quote:

divjan schreef op 20 mrt 2019 om 11:39:


neen, Beste: Nederland heeft de dividendbelasting van 15% afgeschaft: 0% ... bij ons in diefstalland: 30% op wat ik met eerlijk gespaard geld belegd heb.
Je kan beter geen dingen schrijven waar je niet echt van op de hoogte bent: de dividendbelasting (van 15%) bestaat gewoon nog in Nederland.
Hansbeleg
0
quote:

Montaplus schreef op 20 mrt 2019 om 11:28:


Voor Nederlandse aandelen betaal je 15% in Nederland en nog eens 30% in België visa versa.
Dus das 45% roerende voorheffing hansbeleg

Dat klopt niet, het is zoals ik heb aangegeven. Al 2x keer zo afgehandeld met de belasting.
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 20 mrt 2019 om 11:54:


[...]
Kijk voor de vork wel verder dan 2019, ...Ja, maar nu vraag we wel erg veel. Levert Radial überhaupt iets op in de toekomst? Gaat bpost meer uit pakjes halen, of gaan de kosten gelijke tred houden met de omzetstijgingen?
Als ik dat allemaal wist.... Zowel negatieve als positieve verassingen zijn mogelijk.
En dan heb ik het nog niet over de subsidies voor de krantebedeling….
Johannl
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 mrt 2019 om 11:59:


[...]
Dividendbelasting is niet afgeschaft in Nederland.


Ach ja netto is het voor ons toch 0%, we krijgen alles terug via verrekening inkomsten belasting.
Vavli
0
Radial is winstgevend, niet verlieslatend, en de resultaten in het vierde kwartaal waren voor Radial beter dan verwacht. De brievenbezorging zal allicht ook dit jaar nog wat dalen maar dat wordt gecompenseerd door een verhoging van de posttarieven. En de pakjes zullen ook dit jaar nog verder stijgen. Bij de huidige koers is het dividend hoger dan bij eender welk ander bedrijf. Ik ga zeker niet verkopen, bij dit rendement is het een uitstekende belegging en dat zullen steeds meer mensen inzien. Dus die koers gaat zeker en vast omhoog.
aboridjin
0
As we see, eps per sharefor 2018 is 1,45 €. EPS for 2017 was 1,62 €. That is 11% less, but the price for one share dropped from 25 € to 9 €. I dont get it.
Ok, so you will say, we have to look to the future. For 2019 the plan is around 300 m€ profit , that is again around 1,5 € EPS.
BPOST is definetely undervalued and oversold share. The price should be at least 12-14 €.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 20 mrt 2019 om 13:06:

Ja, maar nu vraag we wel erg veel.

De waardering die door de markt wordt gebruikt, in combinatie met de rode vlag van een "mooi" dividendrendement, is zelfs voor de meest gemakszuchtigen een eenvoudige manier om te zien waar de risico's zitten.

Post zal heus wel een keer ophouden met serieus krimpen, maar dan zijn de prijzen inmiddels dusdanig gestegen dat dat kleine brievenbuspakketjes zijn geworden.

Maar ook zonder koersverlies is het dividend hopelijk minder dan de AEX-herbeleggingindex. De AEX, want daar zit de andere ZLT-schuldenkneus AB InBev niet in.

Voor "kopen" zal Radial moeten gaan draaien, en goed genoeg ook. Met dit slechte beleid rond dividend nemen de risico's alleen maar toe, want uit de winst zal de Radial-schuld niet snel worden terugbetaald.

Met verwachtingen kan ik niets, want die dalen bij bpost telkens, om communicatief geregisseerd net iets boven een onderzijde van een daarvoor aangepaste vork van bpost uit te komen.

Het fors dalende, "hoge" dividend (herinner de €1,31) is op zichzelf al dé waarschuwing dat je van koersrendement minder hebt te verwachten. Misschien valt 2019 nog mee, toevallig, maar de marktomstandigheden zijn niet tijdelijk. Daarom reken ik dat de CEOs van postbedrijven ook minder aan dan anderen. Het beleggers plezierende Belgische dividendbeleid (denk Fortis, denk AB InBev voor de correctie door de markt) vind ik wel een verwijtbare fout, ondanks de rol van de Belgische Staat. De communicatie vind ik ook dubieus. Abnormaal veel gericht op meevallende tegenvallers, ter meerdere eer en glorie van het bestuur. Nergens voor nodig, bpost presteert gewoon conform verwachting en in LT-dalende lijn met de postbedrijfmarkten.

Het opstellen van een WPA-prognostiek voor 2020 is echt niet gevraagd. Ik ben geen vragende partij. Al het overige spreekt al boekdelen, wanneer je de waardering door de markt respecteert en de 10%+ van €1,31 niet probeert te vergeten. Hoog dividendrendement, laag of negatief koersrendement. Op langere termijn. "Houden"? Misschien, maar onaantrekkelijk, "Kopen"? Nah, of het moet voor de waan van een dag zijn. Ook ik sluit een opleving niet uit, maar ook dan zal ik de aandelen niet van u gaan kopen.

Er zijn wel aantrekkelijkere beleggingen te vinden dan bewezen krimpmarkten, waar je als belegger moet hopen dat er nog genoeg verlaagde dividenden volgen om je investering helemaal terug te verdienen. Ooit. Dat zal ook al gelden voor een Shell, bijvoorbeeld.
Saibee
0
Ik zie alweer allerlei zeer ambitieuze koersdoelen voor BPost op het IEX-forum (tot aan 16 euro).

Ik denk dat je met 10 euro (in een zeer optimistisch scenario 12 euro) blij moet zijn; België moet voor een groot deel de slag 'post richting digitale verzending' nog maken; daarnaast hoef je van het bedrijfsonderdeel Radial voorlopig geen serieuze winstbijdrage te verwachten.
Verder stelt de pakjesdienst bij Bpost (vergeleken met Postnl) niet veel voor; daar zal BPost nog heel veel moeten investeren.
Ook is het afwachten hoe de EU tegenover de verkapte staatssteun richting BPost staat en met Belgische vakbonden weet je het nooit.

Leuk dat hoge dividend maar voor hoe lang houdbaar en hoe los je met zulke hoge dividenden je schulden af....
Leefloon
0
quote:

Saibee schreef op 20 mrt 2019 om 17:29:

Ik zie alweer allerlei zeer ambitieuze koersdoelen voor BPost op het IEX-forum (tot aan 16 euro).

Ik denk dat je met 10 euro (in een zeer optimistisch scenario 12 euro) blij moet zijn.

Van de serieuze en actuele koersdoelen is Berenberg het meest enthousiast met een onaantrekkelijk 'houden' en die €10 als deugdelijk onderbouwd, hoogste koersdoel. Ook Berenberg zal verder kijken dan 2019. Wie een 'houden'-aandeel zoekt kan aantrekkelijkere proposities vinden. Waaronder bijvoorbeeld het grootste Belgische beursfonds, compleet met rationele dividendknip.
Rider
0
10 euro is zeker mogelijk op de korte termijn. Er is weinig weerstand doordat we zo snel zijn gezakt..
Johannl
0
De bodem lijkt inderdaad wel bereikt, echter dacht men dat precies een jaar geleden volgens mij ook en inmiddels staat Bpost een tientje lager.
Voordeel t.o.v. die situatie is dat er nu geen tientje meer van af kan :)
Voor nu eerst maar de €9 verslaan want daar lijkt een weerstand te zitten, dan moet €10 - €12 dit jaar nog wel lukken mits aandelen in zijn algemeen dit jaar nog populair blijven.
JdeFL
1
Tsja,
Je zit met een dalend couponrendement, met hoge pay-out. En je wil nog een forse koersstijging ook. In een krimpende markt, en met een miskoop van jewelste.
Dat hoog dividendrendement (dat je eigenlijk in koerswinst betaalt, 't is het een of het ander), dat zal wel genoeg zijn. Op een stijgende koers zou ik niet teveel meer rekenen.
Ook al niet omdat die 1.31€ coupon verlaten wordt, voor een eigenlijk fors lager bedrag. Zwakke vooruitzichten, helaas.
Leefloon
0
Eigenlijk onverantwoord dividendbeleid door de actuele, redelijk goede tijden niet te gaan gebruiken voor schuldreductie, maar een conservatieve cultuur des lands is een CEO met zijn nabije horizon niet 100% aan te rekenen. Om een bijna passende (het dividend wordt bij bpost vooraf beloofd) column hier te citeren:

"Toch kan een hoog dividend een valkuil zijn. Hoge dividendrendementen tonen aan dat een aandeel (te) laag genoteerd staat. Daar moet een reden voor zijn. Daarbij zijn dividendrendementen gebaseerd op het dividend van het jaar ervoor. Dan is het de vraag of het dividend het jaar erop nog wel haalbaar is.

Een te hoog dividendrendement is daarmee eerder een rode vlag. Het signaleert dat de markt het dividend niet vertrouwt. Dat kan onterecht zijn, maar is wel reden tot nader onderzoek.".

Waarbij een hoog dividendrendement een niet-marktconform hoog dividendrendement is. Het kan best lang duren totdat je met telkens lagere dividenden ooit je oorspronkelijke investering hebt terugverdiend.
Vavli
0
De feiten zijn: Radial maakt winst, geen verlies. Bpost kon een zeer gunstige lening afsluiten voor de aankoop van Radial en zit daarmee dus niet in moeilijkheden.
Het absenteisme dat de voorbije jaren een groeiend probleem was, wordt nu met succes aangepakt. Het nieuwe centrale sorteercentrum begint steeds beter te draaien. Bpost is het beste uitgerust voor de distributie van pakjes.
Het dividend voor de komende drie jaren ligt bij de huidige koers op 11 procent. Welk bedrijf doet beter?
1.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

bpost Meer »

Koers 8,910   Verschil +0,17 (+1,89%)
Laag 8,760   Volume 805.489
Hoog 9,040   Gem. Volume 1.002.627
22-mrt-19 17:35