Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2e kwartaalcijfers 2016 op 21 juli 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Update: Unilever onderliggend sterker dan voorzien

Omzet wel circa drie procent lager.

Unilever heeft conform verwachting de omzet in het tweede kwartaal van 2016 zien dalen, maar boekte desalniettemin een sterker dan voorziene onderliggende groei. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern.

CEO Paul Polman was te spreken over de prestaties van Unilever in de eerste jaarhelft, ondanks een "uitdagende" omgeving, gekenmerkt door een tragere mondiale economische groei en oplopende politieke spanningen. De topman zei nog geen tekenen te zien van een aantrekkende economie, reden dat Unilever op de kosten zal blijven letten. De ambitie blijft om in volume harder te groeien dan de markten waarop Unilever actief is, gecombineerd met een "geleidelijke" verbetering van de operationele marge op de kernactiviteiten en een sterke kasstroom.

Unilever behaalde in het afgelopen kwartaal een 3,2 procent lagere omzet van 13.735 miljoen euro. De analistenconsensus lag op 13.966 miljoen euro. Wisselkoerseffecten drukten met maar liefst 8,1 procent op de omzet van het voedingsmiddelenconcern. Analisten rekenden vooraf op een negatief effect van 6,5 procent.

De onderliggende omzetgroei, het cijfer waar analisten vooral op focussen, bedroeg 4,7 procent. De consensus rekende op 4,4 procent.

Aan de onderliggende groei droegen prijzen 2,8 procentpunt bij en volumes 1,8 procentpunt. De marktvorsers rekenden vooraf op zowel 2,2 procentpunt voor prijzen als 2,2 procentpunt voor volumes. De onderliggende groei was afgelopen kwartaal vooral sterk bij Home Care met 6,0 procent. Voeding bleef met 2,7 procent achter op de rest van de divisies.

De onderliggende omzetgroei in opkomende markten, waar Unilever het merendeel van zijn omzet genereert, bedroeg in de eerste jaarhelft 8,0 procent, met een volumegroei van 2,9 procent. In tegenstelling tot de opkomende markten en Noord-Amerika was de groei in Europa vlak.

Het operationeel resultaat van Unilever daalde met 0,1 procent naar 3.789 miljoen euro, maar de nettowinst steeg met 2,0 procent naar 2.710 miljoen euro. De operationele marge steeg met 50 basispunten naar 15,0 procent.

Analisten van Jefferies waren vooral positief verrast door de beter van verwacht onderliggende omzet en marge van Unilever.

De onderliggende omzetgroei van 4,7 procent was beter dan de 4,4 procent die Jefferies had voorzien. De analisten merkten verder op dat de gestegen marge in het afgelopen halfjaar naar 15,0 procent precies in lijn lag met de gedaalde marketingkosten.

Jefferies heeft op Unilever een Houden advies met een koersdoel van 42,00 euro.

Het aandeel Unilever steeg donderdag op een vrijwel vlak Damrak 0,6 procent naar 42,16 euro.

Update: om informatie, analistencommentaar toe te voegen en koersreactie te geven.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium