Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reuters: nieuwe strategie Unilever heeft steun activist Peltz

Reuters: nieuwe strategie Unilever heeft steun activist Peltz
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Een recent bepaalde strategie om Unilever nieuw leven in te blazen, heeft volgens topman Hein Schumacher de volledige steun van de activistische aandeelhouder Nelson Peltz. Dat schreef persbureau Reuters maandag.

Andere beleggers zouden sceptisch blijven over de strategieherziening na jaren waarin Unilever achterbleef bij branchegenoten.

Miljardair Peltz bouwde een belang op van 1,45 procent via zijn investeringsfonds Trian Partners en heeft sinds juli 2022 een zetel in de raad van commissarissen van Unilever.

Unilever-CEO Schumacher wil een systematische marketingstrategie opstellen voor zijn topmerken, waaronder zeepmerk Dove, mayonaise van Hellmann's en roomijs van Ben & Jerry's.

Een stroomlijning van het personeelsbestand van 127.000 medewerkers schuwt de Nederlandse topman van Unilever daarbij niet, aldus Reuters.

Schumachers voorganger Alan Jope liet de merkenportefeuille van Unilever uitgroeien tot circa 400, waardoor volgens critici de aandacht voor de topmerken verslapte. Ook is er kritiek op Unilevers aandacht voor duurzaamheid, die ten koste zou gaan van de resultaten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER PLC

46,730 17:36
-0,645 -1,36%
Premium

Licht gewijzigde strategie Unilever werpt eerste vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links