Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever - 3e kwartaal 2014

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Focus op onderliggende groei Unilever

DINSDAG 21 OKTOBER 2014, 11:22 uur | 992 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers en analisten zullen donderdag bij het handelsbericht van Unilever over het derde kwartaal vooral kijken naar de onderliggende groei. De afgelopen kwartalen zat daar enigszins de klad in, onder meer door het stilvallen van opkomende markten die goed zijn voor twee derde van de omzet van het was- en voedingsmiddelenconcern.
Financieel directeur Jean-Marc Huët zei een maand geleden nog dat het algemene groeitempo in zijn markten is gedaald tot onder 2 procent. Dinsdag waarschuwde branchegenoot Reckitt-Benckiser dat de omzetgroei lager uit zal vallen dan eerder werd gedacht. Het is niet uitgesloten dat Unilever het mes zet in zijn Europese personeelsbestand. Bestuursvoorzitter Paul Polman zei in augustus in een interview met Wirtschaftwoche dieper te snijden mocht de economie verslechteren.

Analisten van Rabobank denken dat de onderliggende omzet, waarbij wisselkoerseffecten en andere onregelmatige kosten buiten beschouwing blijven, uitkomt op 4,1 procent. Dat zal vooral te danken zijn aan een hogere prijzen, een aantrekkende Amerikaanse economie en een opleving in Afrika en Azië. In het derde kwartaal van 2013 was de onderliggende groei 3,2 procent en in het tweede kwartaal van dit jaar 3,8 procent.

Al met al rekenen marktvorsers in doorsnee op een omzet van 12, 6 miljard euro, tegen 12,5 miljard euro een jaar eerder.

voda
0
Unilever boekt hogere omzet derde kwartaal - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever (UNA.AE) zal donderdag voorbeurs een hogere omzet en een gestegen onderliggende omzetgroei over het derde kwartaal bekendmaken, is de verwachting van 8 door Dow Jones Newswires geraadpleegde analisten. Zij voorzien gemiddeld een 1,5% hogere kwartaalomzet van EUR12,672 miljard. De onderliggende omzet wordt geschat op 3,9% tegen 3,2% in hetzelfde kwartaal in 2013. De analisten gaan er vanuit dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern heeft geprofiteerd van hogere prijzen, voordelige valutaverhoudingen en licht herstel in volwassen markten, waar de volumes echter onder druk zijn blijven staan. Het matige zomerweer in Europa zal daar met name de omzet van consumptie-ijs nadelig hebben beinvloed, melden UBS en Bernstein in hun previewrapporten. De analisten verwachten dat de afzetontwikkeling in opkomende markten gematigd is gebleven. Societe Generale veronderstelt dat het zonder grotere acquisities in persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsproducten meer dan tien jaar zal duren om het omzetdoel van EUR80 miljard te halen. Omstreeks 15.15 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR30,11, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Unilever omzetontwikkeling zal voorlopig traag blijven - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzetontwikkeling van Unilever (UNA.AE) zal naar verwachting van analisten van Rabobank Equity Research de komende maanden traag blijven. De Rabo-analisten wijzen erop dat aanhoudende deflatie in volgroeide markten, de zwakke vraag in alle markten, dalende olieprijzen en zwakke grondstofprijzen ervoor zorgen dat de prijzen de komende kwartalen niet zullen stijgen en dat daarnaast in volgroeide markten beperkte volumegroei aanhoudt. Rabo heeft een hold-advies bij een koersdoel van EUR30,00. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 2,1% lager op EUR29,68, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Unilever kwartaalcijfers teleurstellend, marktvooruitzichten zwak - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Unilever kwartaalomzet 2% lager, onderliggende omzetgroei 2,1%', om informatie, toelichting CFO, analistencommentaar, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers en analisten reageren donderdag teleurgesteld op de rapportage van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever nv (UNA.AE) over het derde kwartaal, met tegenvallende omzet- en volumecijfers.

Het aandeel noteert donderdag omstreeks 12.00 uur 2,3% lager op EUR29,61 op een 0,4% lagere AEX-index. Analisten wijzen met name op de zwakke prestaties in Azie, vooral door de afbouw van voorraden in China, en in Europa als gevolg van de aanhoudend zwakke economische omstandigheden, prijsdeflatie en het matige zomerweer. Ze zijn positiever over de omzet-, prijs- en volumegroei in Latijns-Amerika en zien eerste tekenen van herstel in Noord-Amerika.

De omzetontwikkeling zal naar verwachting van analisten van Rabobank Equity Research de komende maanden traag blijven. Ze wijzen erop dat aanhoudende deflatie in volgroeide markten, zwakke marktvraag, dalende olieprijzen en zwakke grondstofprijzen ervoor zorgen dat de prijzen de komende kwartalen niet zullen stijgen en dat daarnaast in volgroeide markten beperkte volumegroei aanhoudt.

Analisten van Shore Capital en Bernstein Securities voorzien daarom voor de korte termijn een aanhoudend zwakke prestatie van het aandeel.

Het concern dat producten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging en voedingsproducten maakt, en inmiddels bijna 60% van zijn omzet in opkomende markten realiseert, heeft in het derde kwartaal van 2014 een onderliggende omzetstijging van 2,1% op een met 2% gedaalde reele omzet gerealiseerd. Unilever verwacht voor heel 2014 winstgevende volumegroei boven het marktgemiddelde, verbetering van de operationele marge en een sterke kasstroom, maar voorziet daarbij echter geen marktverbetering voor de rest van 2014.

De teleurstellende omzetontwikkeling komt in grote lijn overeen met die van 's werelds grootste producent van voedingsproducten Nestle, die op 16 oktober al lagere omzetcijfers bekendmaakte.

Unilever kan aan de marktomstandigheden niet direct iets veranderen, maar kan intern wel kosteninitiatieven versnellen, zegt financieel directeur Jean-Marc Huet in een telefonische toelichting aan analisten. "We zullen kostenbesparingsprogramma's versneld uitvoeren, de merkenportefeuille verder stroomlijnen en verkleinen, marketinginvesteringen effectiever maken, productiefaciliteiten en ondersteunende diensten samenvoegen, de productiviteit verhogen, en interne processen efficienter maken met snellere besluitvorming", zegt de CFO daarover.

De totale kwartaalomzet daalde met 2% naar EUR12,2 miljard ten opzichte van EUR12,5 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Unilever wijt de omzetdaling aan een combinatie van negatieve valuta-effecten, omzetderving door de recente verkoop van onder meer de Amerikaanse pastadivisie en de dieetproductlijn Slim-Fast, en zwakke economische ontwikkeling in belangrijke markten. De omzetdaling deed zich voor bij de divisies Foods (-8,6%) en Refreshment (-3,7%), waar de kwartaalomzet bij Personal Care (+0,1%) nagenoeg gelijk bleef, en bij Home Care (+5,5%) is gestegen.

De onderliggende volumegroei bedroeg 0,3%, en de gemiddelde prijzen stegen met 1,8%

Acht door Dow Jones Newswires geraadpleegde analisten hadden gemiddeld gerekend op een omzet van EUR12,7 miljard en een onderliggende omzetgroei van 3,9%.

Unilever nv zal over het derde kwartaal een interimdividend van EUR0,2850 ($0,3637 in New York) per aandeel betalen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Unilever omzetcijfers beneden verwachting - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzetcijfers over het derde kwartaal van Unilever (UNA.AE) zijn beneden verwachting en teleurstellend voor analisten van Shore Capital en Bernstein Securities. Ondanks een begin van verbetering in Noord-Amerika blijft de outlook van Unilever niet rooskleurig, met prijsdeflatie en zwakke vraag in volgroeide en opkomende markten, zegt Daren Shirley van Shore Capital. De analist voorziet, net als Andrew Wood van Bernstein, voor de korte termijn een zwakke prestatie van het aandeel. Omstreeks 09.35 uur noteert het aandeel 3,4% lager op EUR29,25, terwijl de AEX met 1,2% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Unilever volumes en prijzen in KW3 teleurstellend - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever (UNA.AE) rapporteert teleurstellende cijfers over de volume- en prijsontwikkeling in het derde kwartaal, zegt Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). De analist wijst op slechte prestaties in Azie, mede door de afbouw van voorraden in China, en in Europa, waar het matige zomerweer de verkoop van frisdranken en ijs niet bevorderde. Hij is positief over de groei in Latijns Amerika en ziet in Noord-Amerika omzetverbetering opdoemen. Ook verwacht hij dat Unilever de wind mee gaat krijgen van valutabewegingen. TGB houdt 'aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR32,50. Het aandeel staat donderdag direct na opening 3,3% lager op EUR29,31. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
1
Unilever

Wat vindt de analist van de cijfers van zwaargewicht Unilever? ‘Bij Unilever zien we een verdere verzwakking van de volumegroei. Dat viel tegen, maar de gemiddelde prijsontwikkeling bleef stabiel. In China is er sprake van een behoorlijke afbouw van de voorraden in de detailhandel, wat toch wel een omzetdaling van 20 procent in het land heeft betekend. Dit is een tijdelijk effect, maar zal ook in het vierde kwartaal nog doorwerken. In Latijns Amerika werd wel een hoge omzetgroei van 12 procent gerealiseerd. Dat is een mooi resultaat, omdat de economieën van Brazilië en Argentinië onder druk stonden.’

Van Beek benadrukt daarnaast dat er bij Unilever sprake is van een hoog tempo in productinnovatie. ‘Het concern komt vaak met nieuwe producten. Daar zijn hogere marges op te behalen, maar dat vraagt wel om extra marketinguitgaven.’ Verder stelt Van Beek dat de verkoop van ijs en voeding in Europa afgelopen zomer behoorlijk onder druk stond. ‘Dit komt deels door het slechte weer, maar ook door de algemene afzwakking van de economieën.

'Unilever herhaalt de verwachting voor 2014 van winstgevende volumegroei, maar ziet geen verbetering voor de afzetmarkten op de korte termijn. In 2015 zullen valutaeffecten weer positief voor de winstgroei kunnen uitpakken. Ons advies is Aanbevolen, met een koersdoel van 32,50.'

Door Lucia Rodenburg


www.belegger.nl/theodoor-gilissen/265...
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNILEVER Meer »

Koers 54,010   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 53,250   Volume 5.383.236
Hoog 54,070   Gem. Volume 4.266.074
16-okt-19 17:39
label premium

Unilever: Niet genoeg upside

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium