Login
 

Toekomst pharming

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jeffreybr
3
Ooit heb ik mijn aandelen Pharming gekocht op 3,00, vlak voor de afkeuring in 2007 (zo uit mijn hoofd) zonder echt goed te kijken wat er speelde maar meer om een ritje te maken omdat de koers die dagen flink schommelde. Iedereen kent het verhaal.. de koers zakte in als een pudding en ik had mijn eerste beleggersfout gemaakt.

Nu in 2010, bijna 2011, staat de koers nog vele malen lager en heb ik flink bijgekocht om het gemiddelde aankoopbedrag flink te kunnen verlagen.
Uiteraard heb ik Pharming altijd op de voet gevolgd om een goed koopmoment te kiezen.

Laten we eerlijk zijn, Pharming heeft er nooit zo goed voor gestaan als nu. Ik heb de afgelopen maanden veel mensen dingen zien roepen over Pharming en haar CEO maar als je goed nadenkt zijn de dingen die gedaan zijn logisch. Alle emissies en andere zaken om geld binnen te brengen (het is namelijk vrijwel de enige inkomstenbron van het bedrijf) waren noodzakelijk om het hoofd boven water te houden MAAR het bedrijf heeft het gered en nu is de weg naar boven open.
Het nadeel van al deze extra aandelen is de huidige koersontwikkeling en dat zal ook nog wel even duren of er moet een reverse split komen die ik dan ook niet uitsluit.

De afgelopen maanden zijn er een hoop goede berichten naar buiten gekomen maar de koers doet (vrijwel) niets ermee omdat er toch nog een vorm van onzekerheid is (wat worden de cijfers van de vermarkting en dus het bedrijf) en doordat het aandeel veel meer uitstaande aandelen heeft dan bijvoorbeeld in 2007 is de geringe koersontwikkeling ook begrijpelijk.

Ik geef toe dat ik zelf ook gewacht heb op de marktgoedkeuring en gehoopt had dat hierdoor de koers zou opleven maar helaas. De stijging van 0,15 naar 0,22 was een voorbarige stijging maar wel gelijk voor al het opkomende nieuws van pharming m.b.t. de marktgoedkeuring en eventuele partners / milestone betalingen. Dit zat gewoon al in de koers verwerkt en opzich is dit logisch aangezien iedereen dit nieuws al kon voorspellen de vraag was alleen wanneer het PB zou komen.

Conclusie;
In principe kunnen de aandelen in ieder geval tot half / eind Februari 2011 op de plank want dan komen de cijfers over Q4 van 2010 en dan zal er (wellicht) meer duidelijkheid komen over de positie van het bedrijf en het product. Het is zelfs mogelijk dat deze cijfers nog niet veel zeggen en de koers weinig beweging zal tonen en dat er zelfs gewacht moet worden tot half / eind April 2011 wanneer de cijfers van Q1 2011 komen.

Voorspellingen;
Voorspellingen zijn altijd lastig maar op basis van alles kennis die ik vergaard heb over dit aandeel wil ik me er toch wel aan wagen;

Eind 2010: 0,25
Maart 2011: 0,35 (na de cijfers van Q4 2010)
Mei 2011: 0,50 (na de cijfers van Q1 2011)

Ik ben benieuwd naar jullie (onderbouwde) mening en voorspellingen.
Berdientje
0
Dit jaar heb ik mijn verlies van de afgelopen jaren recht kunnen trekken :-)
Daarna toch weer ingestapt op 0,232. als we i.d.d. dit jaar op 0,25 sluiten dan hoop ik dat 2011 sluit op 0,50.
En zo elk jaar een kweurtje hoger ;-)
Silly
0
quote:

Berdientje schreef:


Dit jaar heb ik mijn verlies van de afgelopen jaren recht kunnen trekken :-)
Daarna toch weer ingestapt op 0,232. als we i.d.d. dit jaar op 0,25 sluiten dan hoop ik dat 2011 sluit op 0,50.
En zo elk jaar een kweurtje hoger ;-)

Wordt volgend jaar 4 euro,als er goede verkoopcijfers gaan gepresenteeerd worden,maar dat is nog maar de vraag omdat het middel zich nog moet bewijzen op de markt.
Poemel85
0
4 euro! Hoop dat je gelijk krijgt, maar met zoveel uitstaande aandelen en tot op heden weinig cashflow zie ik het niet gebeuren
Poemel85
0
quote:

eee schreef op 10 dec 2010 om 13:23:


Pharming announces Euro 16.1 million investment from Socius Capital Group: www.beurstweet.nl/ascx-fondsen/pharmi...


Hoezo oud nieuws!
tiekoes1
0
quote:

Poemel85 schreef op 10 dec 2010 om 16:47:


[...]

Hoezo oud nieuws!


hallo Poemel85
Kun jij wat meer vertellen over het bedrijf Socius.
Zelf heb ik nog steeds winst sta er van te kijken dus heb al de tijd.
gr Jose.
Hans19
0
Ik zie niets in Pharming. Ik heb me daar al een keer flink mijn neus mee gestoten. Ik heb ooit gekocht voor 4 euro en met flink verlies afscheid genomen.

Doe dus voorzichtig.


Hans
Erik9400
0
Denk dat Socius de huidige koers gebruikt om bij te kopen... ze hebben aandelen voor 21.2 cent en kunnen nu voor 22.7 cent bijkopen (slotstand vrijdag)

Vertrouwen is met koers op een dieptepunt dus ze kunnen koers bepalen en gelijk inkopen. Stel dat ze een x percentage hebben dan kunnen ze misschien een bod op de rest van de aandelen doen ... CEO heeft opties voor 38 cent dus door inkopen kan koers b.v oplopen tot 26 cent zodat de rest voor 39 cent van de beurs kan. Denk de enige optie en kan niets anders bedenken. CEO blij want hij krijgt bonus en de aandeelhouders zijn blij dat het hoofdstuk is afgesloten (en likken hun wonden)

Socius is nu niet ingestapt zodat er volgend jaar nog een 100 kk aandelen worden bijgedrukt, zij zorgen op korte termijn wel voor een groot belang om dit tegen te houden
Hammer
0
Klinkt als een logisch verhaal maar eerlijk gezegd verwacht ik niets. Ik wacht alleen maar...
kaalaandeeltje
0
quote:

Erik9400 schreef op 10 dec 2010 om 18:30:


Denk dat Socius de huidige koers gebruikt om bij te kopen... ze hebben aandelen voor 21.2 cent en kunnen nu voor 22.7 cent bijkopen (slotstand vrijdag)

Vertrouwen is met koers op een dieptepunt dus ze kunnen koers bepalen en gelijk inkopen. Stel dat ze een x percentage hebben dan kunnen ze misschien een bod op de rest van de aandelen doen ... CEO heeft opties voor 38 cent dus door inkopen kan koers b.v oplopen tot 26 cent zodat de rest voor 39 cent van de beurs kan. Denk de enige optie en kan niets anders bedenken. CEO blij want hij krijgt bonus en de aandeelhouders zijn blij dat het hoofdstuk is afgesloten (en likken hun wonden)

Socius is nu niet ingestapt zodat er volgend jaar nog een 100 kk aandelen worden bijgedrukt, zij zorgen op korte termijn wel voor een groot belang om dit tegen te houdenMooi verhaal, vergeet niet wat er in de overeenkomst staat.

Socius can either place the shares acquired by it in the market or accumulate them up to a maximum holding in Pharming of 21.8% of the number of outstanding shares. Socius is committed not to short sell or enter into any hedging transactions related to Pharming shares.

Gijs

roccade
0
Helaas, helaas moeten wij het tot dusverre doen met de beschikbare informatie. En dat is niet veel, want feitelijk goed nieuws kan nu alleen nog maar bestaan uit marktgegevens en die zijn er nog niet. De beleggers zijn totaal niet meer onder de indruk van het soort berichten die we tot dusverre hebben gehoord. Dat weten we zo langzamerhand wel en bedenk: alle berichten omtrent op zich genomen positieve onderzoekresultaten lieten slechts kortdurende heftige koersschommelingen zien met helaas tot op heden een dalende tendens. Eerlijk gezegd niet vreemd gelet op de financiële gang van zaken wat een zeer groot risico inhield bij een definitieve afkeuring van Ruconest (Rhucin) die er gelukkig niet is gekomen, maar ik denk persoonlijk dat Pharming echt langs het randje is gegaan en dat keiharde feit heeft het huidige koersniveau tot resultaat. Er moet door Pharming heel veel vertrouwen gewonnen worden om de koers omhoog te krijgen. Dat kan enkel en alleen door te komen met keiharde cijfers omtrent het te verkrijgen marktpotentieel ten opzichte van concurrente medicijnen. Enkel en uitsluitend als beleggers er van OVERTUIGD raken toch de kip met de gouden eieren binnenboord te hebben, zal dat de koers stevig doen laten stijgen. Allemaal willen we toch die rit meemaken toch? Eerder dus niet wat betekent dat wij nog een tijdje genoegen moeten nemen met de huidige kleine koersschommelingen (oorzaak natuurlijk het zeer grote aantal aandelen van rond 400 miljoen) waar koopjesjagers op azen. Echt als VERTROUWEN het wint van SPECULATIE zal de koers stevig gaan stijgen, waarbij ik een koersniveau van € 0,70 tot € 0,85 binnen een half jaar best mogelijk acht. Ik zie het persoonlijk wel zitten in Pharming, al heeft het voor mij nu al ruim 6 jaar geduurd!!
Sjef1966
3
Beste forumleden,
Ik ben nieuw op dit forum. Ik beleg al jaren en heb naast meestal nederlandse aandelen ook een grote portefeuille Pharming. Ook mijn gemiddelde aankoopprijs heb ik danig naar beneden kunnen brengen. Ik ben een LT belegger in dit aandeel. Ik zou graag een punt willen inbrengen wat theoretisch is opgebouwd. De theorie van March (1991) over exploratie / exploitatie is een zeer interessante. Ik ben er op afgestudeerd op de RSM. Er zijn bedrijven die zeer sterk exploratief zijn (innovatie met onzekere opbrengsten in de toekomst) en wat minder in staat zijn hetgeen wat ze hebben uitgevonden te exploiteren ( commercieel uit te nutten). Er dient een goede balans te zijn tussen deze 2 extremen. Te veel van het een of het ander is nooit goed. Deze theorie zegt ook dat als je te veel exploiteert je kunt worden 'outperformed' door concurrenten die wel in staat zijn hun innovaties te commercialiseren. Organisaties die alleen maar innoveren zullen een financiële last dragen die slechts tijdelijk houdbaar is. Wat is het belang van deze gedachte voor Pharming?
Ik denk dat het medicijn Rhucin / Ruconest op de lange termijn succesvol wordt echter het is veel meer de techniek achter
de productie ervan die van belang is voor grote farmaceuten. Deze hebben ook veel meer de commerciële kracht en zijn op zoek naar deze 'transgene' technologie om te gebruiken voor totaal andere productie toepassingen binnen de farmaceutische wereld. Als voor beeld van bedrijven die innovatief sterk waren maar minder exploitief noem ik Océ, Fokker. Beide overgenomen. Nokia heeft te lang geexploiteerd (te laat in Pda's met dramatisch gedaalde beurkoers). Ik hoop dat mijn bijdrage wat toevoegt en natuurlijk staat het belang van de patienten voorop. Deze patienten hebben baat bij goede medicijnen en wij indirect met goede rendementen. Maar misschien moeten we wat meer op langere termijn kijken!
Poemel85
0
Goed verhaal. Tijd zal het leren, laten we hopen dat Pharming op beide vlakken de zaken goed op orde gaat krijgen. En een overname ga ik ook mee akkoord, zo rond de 1,-.

Alleen ik belg niet om indirect goede rendementen te halen en ook niet voor de patienten!
[verwijderd]
0
quote:


Respect, goed gevonden Voda. Kreeg het zelf niet boven water.

"Company Overview

Socius Capital is a private equity firm specializing in investments in partnership disputes, generational transitions, growth through acquisitions, recapitalizations, and buyout. The firm seeks to provide mezzanine financing. It primarily invests debt and equity in middle market companies.

The firm does not invest in startups and turnarounds. It makes investments in manufacturing, distribution, and service sectors. The firm typically ***targets***(interessante woordkeuze..) companies based throughout the Western and Southern United States.

It primarily invests in companies with capital requirement between $3 million and $15 million. The firm seeks to invest in companies with a minimum EBITDA of $2 million. It prefers to be a minority shareholder. The firm may acquire equity directly from departing shareholders or employ a leveraged recapitalization.

It seeks to acquire a board seat ****and holds its investments for a period between four and six years.****(laten we het hopen, hopen dat ze 10% rente op jaarbasis voldoende vinden en niet als dolle stieren de 75 mil. aandelen die ze hebben gaan dumpen bij een euroduppie winst...) The firm generally, exists through an outright sale or by the company or partner shareholders repurchasing the equity position. Socius Capital was founded in 2005 and is based in Greenwood Village, Colorado with additional offices in San Francisco, California and Tampa, Florida.
[verwijderd]
0
quote:

Jeffreybr schreef op 9 dec 2010 om 22:24:


Ooit heb ik mijn aandelen Pharming gekocht op 3,00, vlak voor de afkeuring in 2007 (zo uit mijn hoofd) zonder echt goed te kijken wat er speelde maar meer om een ritje te maken omdat de koers die dagen flink schommelde. Iedereen kent het verhaal.. de koers zakte in als een pudding en ik had mijn eerste beleggersfout gemaakt.

Nu in 2010, bijna 2011, staat de koers nog vele malen lager en heb ik flink bijgekocht om het gemiddelde aankoopbedrag flink te kunnen verlagen.
Uiteraard heb ik Pharming altijd op de voet gevolgd om een goed koopmoment te kiezen.

Laten we eerlijk zijn, Pharming heeft er nooit zo goed voor gestaan als nu. Ik heb de afgelopen maanden veel mensen dingen zien roepen over Pharming en haar CEO maar als je goed nadenkt zijn de dingen die gedaan zijn logisch. Alle emissies en andere zaken om geld binnen te brengen (het is namelijk vrijwel de enige inkomstenbron van het bedrijf) waren noodzakelijk om het hoofd boven water te houden MAAR het bedrijf heeft het gered en nu is de weg naar boven open.
Het nadeel van al deze extra aandelen is de huidige koersontwikkeling en dat zal ook nog wel even duren of er moet een reverse split komen die ik dan ook niet uitsluit.

De afgelopen maanden zijn er een hoop goede berichten naar buiten gekomen maar de koers doet (vrijwel) niets ermee omdat er toch nog een vorm van onzekerheid is (wat worden de cijfers van de vermarkting en dus het bedrijf) en doordat het aandeel veel meer uitstaande aandelen heeft dan bijvoorbeeld in 2007 is de geringe koersontwikkeling ook begrijpelijk.

Ik geef toe dat ik zelf ook gewacht heb op de marktgoedkeuring en gehoopt had dat hierdoor de koers zou opleven maar helaas. De stijging van 0,15 naar 0,22 was een voorbarige stijging maar wel gelijk voor al het opkomende nieuws van pharming m.b.t. de marktgoedkeuring en eventuele partners / milestone betalingen. Dit zat gewoon al in de koers verwerkt en opzich is dit logisch aangezien iedereen dit nieuws al kon voorspellen de vraag was alleen wanneer het PB zou komen.

Conclusie;
In principe kunnen de aandelen in ieder geval tot half / eind Februari 2011 op de plank want dan komen de cijfers over Q4 van 2010 en dan zal er (wellicht) meer duidelijkheid komen over de positie van het bedrijf en het product. Het is zelfs mogelijk dat deze cijfers nog niet veel zeggen en de koers weinig beweging zal tonen en dat er zelfs gewacht moet worden tot half / eind April 2011 wanneer de cijfers van Q1 2011 komen.

Voorspellingen;
Voorspellingen zijn altijd lastig maar op basis van alles kennis die ik vergaard heb over dit aandeel wil ik me er toch wel aan wagen;

Eind 2010: 0,25
Maart 2011: 0,35 (na de cijfers van Q4 2010)
Mei 2011: 0,50 (na de cijfers van Q1 2011)

Ik ben benieuwd naar jullie (onderbouwde) mening en voorspellingen.
Waar heb je ze nu gemiddeld op J.?

Goed stuk verder, Ik denk dat alles staat en valt bij het management.
Ph. heeft in mijn ogen behoorlijk het vertrouwen beschadigd en de belangen beschadigd van de (particuliere) LT-beleggers in Ph.

Dat begon al met een 100 mil. emissie op 0,12 op een dagkoers van 0,40. een discount van 70% waaraan alleen institutionele beleggers mochten meedoen die ook grof de zelfde dag met 100% winst begonnen te dumpen ten koste van de particuliere stakeholders in Ph. Resulteerde in 1 dagvolume van 80 miljoen stukken! en een koers die van 0,40 naar 0,20 ging. Dit is ongeveer een half jaar geleden gebeurd..


En vervolgens weer 100 mil. drbij, verder verwateren naar 500 mil. in totaal. Alles in een jaar tijd! van 140 mil. naar 500 mil. uitstaand.


Dit soort idioot emissiegedrag van ik vind toch wel een incapabele CEO heeft tot de huidige lage koers geleid. Het huidige emissiebeleid is geen stevige basis voor beleggers om in te stappen. ondanks alle positieve berichten in Ph.


Beleggers zijn niet gek. Eerst moet dit veranderen en zal wat mij betreft de verkwistende CEO Sijmen de Vries moeten opstappen wegens wanprestatie(kijkend naar de harde feiten, sinds zijn aantreden, koers 80% verlies en er ongeveer 350 miljoen aandelen bij) Zeg ik. Opzouten met deze maniak. Met alle respect. Maar hij weet of niet wat hij doet(klaas Wagenaarprincipe) Of het is echt een grote boef die alles met voorbedachte rade doet en rijke vriendjes matst met 100% winst emissies en hoort hij in het chavot thuis.Maar tot die tijd zitten wij de particulier met de gebakken verwaterde peren en zal de koers niet van zijn plaats komen vanwege terecht gebrek aan vertrouwen in het management Ph...
Jaantje2
1
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 0,634   Verschil +0,05 (+8,19%)
Laag 0,598   Volume 51.334.651
Hoog 0,644   Gem. Volume 47.066.697
22-sep-17 17:38