Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Info

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
Air France-KLM: geen interesse in Malaysian Airlines

Malaysian Airlines gaat nog steeds gebukt onder een schuldenlast. Foto: Reuters

Air France-KLM AFR€9,13-4,36% zal geen belang kopen in Malaysian Airlines. Er is wel contact geweest met de kwakkelende Aziatische luchtvaartmaatschappij, maar dat mondt niet uit in een aankoop.

De Frans-Nederlandse groep voelde zich dinsdag geroepen meer duidelijkheid te verschaffen, na negatieve reacties van beleggers op een bericht van persbureau Reuters over Malaysian Airlines. Daarin werd AF-KLM genoemd als een van de mogelijke partners van de luchtvaartmaatschappij uit Maleisië.

Koersdaling
De koers van het aandeel AF-KLM daalde dinsdag enkele procenten. Maandag was de koers ook al gedaald. De onderneming wil naar eigen zeggen een ‘actieve maar pragmatische’ speler zijn in de consolidatie van de industrie.

Volgens de mediaberichten zou ook Japan Airlines (JAL) azen op een belang. De Japanners zouden mikken op een kwart van de stukken. Ook de lokale maatschappij AirAsia en Malindo Air, de Maleisische tak van Lion Air, hebben voorstellen ingediend voor strategische samenwerking. Malaysia Airlines en JAL zijn beide lid van de luchtvaartalliantie Oneworld. Air France-KLM is onderdeel van de rivaliserende SkyTeam-alliantie.

Vliegrampen
De Maleisische regering zoekt een sterke partner voor het luchtvaartbedrijf dat nog kampt met de gevolgen van twee vliegrampen. Het bedrijf werd hard getroffen door zowel het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne als het verdwijnen van MH370 boven de Indische Oceaan in 2014.

Voor de luchtvaartmaatschappij waren de twee rampen onder meer aanleiding zich in 2016 grotendeels uit Europa terug te trekken. Maar ondanks die ingreep gaat de onderneming nog steeds gebukt onder een schuldenlast. Er zouden nog kasmiddelen zijn tot het voorjaar van 2020.

fd.nl/ondernemen/1331793/air-france-k...
Bijlage:
voda
0
'Grote blootstelling Air France-KLM aan China'

Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 09:53 | Views: 1.188

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM heeft samen met Lufthansa van alle Europese luchtvaartmaatschappijen de grootste blootstelling aan China. De situatie rond de uitbraak van het coronavirus in dat land, waardoor ook de nodige reisbeperkingen gelden en toeristen afzien van reizen naar China, treft het Nederlands-Franse luchtvaartconcern dan ook relatief hard, stellen analisten van UBS.

Air France-KLM en Lufthansa halen volgens de marktvorsers van UBS ongeveer 7 procent van hun omzet uit de Chinese markt. Bij branchegenoot IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, is dat ongeveer de helft. Wel bestempelen de analisten de tegenwind op de routes van en naar China als tijdelijk. De gevolgen voor het aantal passagiers dat de luchtvaartmaatschappijen vervoeren zal waarschijnlijk beperkt blijven, denken ze.

Het aandeel Air France-KLM stond maandag rond 09.40 uur 4,2 procent in de min en was 8,57 euro waard. Daarmee was het de grootste daler in de MidKap.
voda
2
Vakbond dreigt met acties bij facilitaire dienst KLM

Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 10:01 | Views: 218

Air France-KLM 10:24
8,57 -0,37 (-4,18%)

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV voert de druk op bij KLM in de strijd voor baanbehoud bij de facilitaire diensten. Medewerkers van het bedrijf dat de facilitaire zaken voor de luchtvaartmaatschappij uitvoert, overhandigen de KLM-directie in Amstelveen hierover maandag een petitie. "Als KLM niet voor dinsdag om 17.00 uur aan de eisen voldoet, gaan we met onze leden kijken welke acties we gaan voeren", stelt vakbondsbestuurder Jan van den Brink. Daarbij wordt een staking niet uitgesloten.

De facilitaire zaken, bijvoorbeeld afvalverwerking, gebouwonderhoud, groenvoorziening en post- en koeriersdiensten, worden sinds 2007 uitgevoerd door Sodexo Altys en gaan voor een deel over naar een consortium van bedrijven. KLM heeft daarbij geen eisen gesteld over het overnemen van het huidige personeel, tot onvrede van FNV. Volgens Van den Brink is sprake van "grote onzekerheid" onder de werknemers. De veranderingen raken waarschijnlijk tientallen medewerkers.

Het steekt FNV dat het niet de eerste keer is dat personeel op Schiphol in de kou staat bij een aanbesteding. "Wij willen dat bij elke aanbesteding of contractwissel bij bedrijven op de luchthaven onderstreept staat dat al het personeel wordt overgenomen, tegen dezelfde voorwaarden. Dit gaat elke keer mis. In de beveiliging en de afhandeling hebben we het ook al vaker gezien."
Vocht
0
Voda, er reageert al niemand meer op je sinds medio december. Toch goed dat je dit volhoudt.
voda
0
Sodexo-medewerkers KLM leggen werk neer

Gepubliceerd op 29 januari 2020 14:35 | Views: 27

Air France-KLM 14:26
8,59 +0,09 (+1,06%)

Sodexo 14:26
97,82 -1,28 (-1,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Werknemers van Sodexo Altys, die facilitaire diensten uitvoeren voor luchtvaartmaatschappij KLM, leggen donderdag vanaf 12.00 uur het werk neer. Ze willen daarmee hun roep voor het behoud van banen kracht bijzetten. Volgens FNV en CNV is KLM niet ingegaan op een ultimatum om afspraken over baanbehoud alsnog te regelen.

De facilitaire zaken, bijvoorbeeld afvalverwerking, gebouwonderhoud, groenvoorziening en post- en koeriersdiensten, worden sinds 2007 uitgevoerd door Sodexo. Deze taken gaan per 1 april voor een deel over naar een consortium van bedrijven. Doordat KLM geen harde eisen heeft gesteld over het overnemen van het huidige personeel is volgens de bonden sprake van "grote onzekerheid" onder de circa tachtig werknemers die het aangaat.

KLM vindt dat het aan Sodexo is om zijn verantwoordelijkheid te nemen als werkgever. De maatschappij ziet het liefst dat Sodexo-medewerkers met een vast dienstverband, wier werk in dezelfde vorm en omvang wordt voortgezet door het consortium, mee overgaan. Ook zouden volgens KLM de huidige Sodexo-medewerkers bij de externe werving van personeel voorrang moeten krijgen.
voda
0
quote:

Vocht schreef op 27 januari 2020 11:46:


Voda, er reageert al niemand meer op je sinds medio december. Toch goed dat je dit volhoudt.

Dit is ook bedoeld als data draad, geen discussie draad. En ja, ik vul deze draad al sinds 2006. :-)
voda
1
KLM en Air France blijven vliegen op China

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,52 0,02 0,24 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,52 0,02 0,24 % Euronext Paris
Deutsche Lufthansa AG
14,205 0,205 1,46 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Finnair
5,52 -0,06 -1,08 % Helsinki Stock Exchange
International Consolidated Airlines SA
£ 5,93 0,006 0,10 % London Stock Exchange
International Consolidated Airlines SA
7,006 0,022 0,32 % Bolsa de Madrid

(ABM FN-Dow Jones) KLM blijft voorlopig vliegen op China, ondanks de uitbraak van het gevaarlijke coronavirus in China, maar houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij woensdag op zijn website.

De luchtvaartmaatschappij neemt maatregelen om de gezondheid van zijn personeel en passagiers zo veel mogelijk te garanderen, en baseert zich daarbij op informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie, Europese, Chinese en Nederlandse autoriteiten en de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Zo krijgt cabinepersoneel op verzoek beschermende mondkapjes uitgereikt, en wordt het personeel geïnstrueerd de handen regelmatig te wassen en contact met dieren te vermijden.

De Franse tak van Air France-KLM houdt zijn vluchtprogramma ook ongewijzigd, meldden Franse media.

Diverse luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, en het Indonesische Lion Air, hebben al hun vluchten naar China opgeschort vanwege het virus. Anderen, zoals United Airlines en Finnair vliegen met minder vliegtuigen. Finnair schrapte vijf wekelijkse vluchten naar Nanjing en Beijing Daxing tot eind maart.

Het Duitse Lufthansa biedt passagiers de mogelijkheid om de reis naar China gratis om te boeken of terug te betalen.

De Amerikaanse regering raadt zijn burgers aan om onnodige reizen naar China te vermijden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Schrappen vluchten naar China is kwestie van vraag en aanbod'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 10:50 | Views: 300 |

PEKING (AFN/RTR) - Dat verschillende luchtvaartmaatschappijen vluchten van en naar China hebben geannuleerd, is een reactie op een verandering van de marktomstandigheden. Dat meldde een hoge ambtenaar van de Chinese luchtvaartautoriteit CAA. Onder meer KLM vliegt minder vaak naar China, vanwege teruglopende boekingen.

Volgens Zhu Tao lukt het China behoorlijk goed om de verspreiding van het Wuhan-virus te minimaliseren. Volgens hem is het "kleine aantal" besmettingen die in het buitenland opdoken daarvan het bewijs. "Dat toont aan dat China succes heeft met het beheersen van de verspreiding van het virus", zei hij.

KLM maakte dinsdag bekend dat directe vluchten naar de Chinese steden Chengdu, Xiamen en Hangzhou worden geschrapt. Ook wordt het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai teruggebracht. Lufthansa en British Airways schortten al hun vluchten naar China op.
voda
0
'Stewardessen Air France willen niet meer naar China vliegen'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 12:34 | Views: 0

Air France-KLM 12:18
8,40 -0,08 (-0,99%)

PARIJS (AFN/RTR) - Cabinepersoneel van Air France eist dat de luchtvaartmaatschappij stopt met vliegen naar China. Volgens Franse vakbonden leeft er angst onder de stewards en stewardessen dat zij door die vluchten worden blootgesteld aan het nieuwe coronavirus.

Air France heeft net als zusterbedrijf KLM besloten om minder te vliegen naar China, maar voert wel nog steeds vluchten uit naar het Aziatische land. De wijzigingen hadden niet zozeer te maken met de situatie rond de virusuitbraak, maar vooral met de teruglopende boekingen.

"Air France volgt de zich snel ontwikkelende situatie op de voet", zo reageert een woordvoerder van de maatschappij. "De gezondheid en veiligheid van de bemanning blijven de absolute prioriteit." Eerder kozen British Airways en Lufthansa er wel voor om volledig te stoppen met vluchten naar China.
voda
0
KLM vliegt voorlopig niet meer boven Iran en Irak

Gepubliceerd op 30 januari 2020 14:14 | Views: 472

Air France-KLM 15:52
8,47 -0,02 (-0,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt tot nader order niet meer over Iran en Irak. De maatregel geldt zeker tot 12 februari. Cabinevakbond VNC had er bij KLM op aangedrongen om niet meer over het gebied te vliegen. KLM meldt dat geen sprake is van een veiligheidskwestie.

KLM stelt onder meer dat de Amerikaanse en Franse autoriteiten het luchtruim in de regio nog niet hebben vrijgegeven voor hun burgers. Vanwege de samenwerking met Air France en Delta Air Lines ziet KLM zich genoodzaakt de regio weer te mijden.

KLM voerde een tijd lang geen vluchten meer uit in het luchtruim van Iran en Irak, nadat een toestel van Ukraine International Airlines uit de lucht was geschoten. Dat gebeurde in de nacht van 7 op 8 januari. Daarbij kwamen 176 mensen om het leven. Na een uitgebreide risicoanalyse werd vorige week besloten weer over Iran en Irak te vliegen.

Alternatieve routes

Voor deze analyse wordt mede gebruik gemaakt van informatie die wordt gedeeld binnen de Nederlandse expertgroep met daarin luchtvaartmaatschappijen, inlichtingendiensten en betrokken ministeries. Ook de Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft geen veiligheidsbezwaren tegen het vliegen boven de regio.

Volgens VNC leefde de kwestie enorm onder de bemanning. De bond bracht dit tijdens cabineoverleg ter sprake. Dit betekent nu dat verscheidene vliegtuigen naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten weer alternatieve routes vliegen. Dat zorgt gemiddeld voor twaalf minuten extra reistijd.
voda
1
Air France-KLM schrapt alle vluchten naar China

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft vanwege het coronavirus besloten tot 9 februari alle vluchten naar China te schrappen. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

KLM vliegt dit weekend nog wel naar Beijing en Shanghai "om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Beijing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen".

Air France voert deze vluchten nog op vrijdag 31 januari uit, met vliegtuigen bemand door vrijwilligers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Samenwerking AF-KLM, Delta en Virgin van start

Gepubliceerd op 3 februari 2020 12:44 | Views: 650

Air France-KLM 14:18
8,39 -0,01 (-0,07%)

AMSTELVEEN (AFN) - Een uitgebreide samenwerking tussen luchtvaartconcern Air France-KLM, partner Delta Air Lines en Virgin Atlantic is van start gegaan. Door de zogenaamde codeshare-overeenkomst krijgen klanten van de luchtvaartconcerns meer keuze omdat de betrokken partijen vluchten combineren.

De samenwerking heeft betrekking op ruim 340 dagelijkse trans-Atlantische vluchten. Dat is goed voor bijna een kwart van de vluchten die dagelijks de Atlantische Oceaan oversteken.

Eerder zou Air France-KLM ook een belang van ongeveer een derde nemen in Virgin Atlantic, maar uiteindelijk kwamen de beide bedrijven overeen dat dit niet nodig was.
voda
1
KLM schort vluchten naar China op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,236 0,094 1,03 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,236 0,094 1,03 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) KLM heeft wegens de uitbraak van het coronavirus vluchten naar China opgeschort en besloot donderdag om dit voor Beijing en Shanghai te verlengen tot en met 15 maart.

Vanaf 16 maart gaat KLM weer vliegen op Beijing en Shanghai. Om de dag op een van deze twee steden, zodat er weer een dagelijkse KLM verbinding tussen Amsterdam is met het vaste land van China.

Air France zal een vergelijkbaar schema vliegen naar Beijing en Shanghai.

Vanaf 29 maart worden de KLM vluchten naar Beijing en Shanghai weer elk dagelijks aangevlogen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KLM schort vluchten naar China langer op

Gepubliceerd op 6 februari 2020 12:35 | Views: 26

Air France-KLM 12:27
9,24 +0,10 (+1,12%)

AMSTERDAM (AFN) - KLM vliegt tot en met 15 maart niet naar China vanwege het nieuwe coronavirus. De luchtvaartmaatschappij heeft bekendgemaakt tot en met 15 maart niet naar Peking en Shanghai te vliegen. Wegens de uitbraak van het virus had KLM sinds begin februari vluchten naar China al tijdelijk opgeschort.

Vanaf 16 maart gaat KLM weer vliegen op Peking en Shanghai, zodat er weer een dagelijkse KLM-verbinding tussen Amsterdam is met het land. Om de dag worden Peking en Shanghai aangedaan. Vanaf 29 maart zal weer dagelijks op de steden worden gevlogen. Zusterbedrijf Air France vliegt een soortgelijk schema.

De vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen blijven vooralsnog opgeschort tot en met 28 maart. KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. Voor klanten blijft de omboekregeling van kracht.
voda
0
Uitbraak coronavirus haalt streep door China-ambities KLM

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de luchtvaartsector. Voor Air France-KLM, dat wekelijks tientallen vluchten uitvoerde van en naar China, is het een financiële strop. Maar tot een winstwaarschuwing of grote koersdalingen heeft het nog niet geleid.

In de weken na de uitbraak van de besmettelijke ziekte in de miljoenenstad Wuhan werd het internationale vliegverkeer naar China in enkele stappen volledig stilgelegd. De hele maand februari zullen de Chinese luchthavens waarschijnlijk potdicht blijven. Voor de weken daarna is het onzeker hoeveel er kan worden gevlogen.

‘In potentie is het virus een groot gevaar voor de hele logistieke sector en de luchtvaart’, zegt Henry Steenbergen, sectormanager transport bij Rabobank. ‘Het begon met de angst voor verspreiding van het virus onder mensen. Nu zie je dat ook het productieproces op veel plaatsen wordt stilgelegd, in China maar ook daarbuiten.’

Tientallen vliegtuigen blijven aan de grond

Voor Air France-KLM heeft de verspreiding van het coronavirus grote gevolgen. Tientallen vliegtuigen blijven aan de grond, terwijl de vaste kosten gewoon doorlopen. Steenbergen: ‘Alleen de brandstofkosten van de geplande vlucht vallen weg. Gelukkig voor KLM hebben de concurrenten er ook last van.’

De koers van het aandeel Air France-KLM is sinds begin dit jaar gedaald van €9,40 naar €8,93 vrijdag. Een bescheiden teruggang gezien het grote belang van de Chinese operatie voor de omzet van het bedrijf. Op 20 februari publiceert de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep de jaarcijfers over 2019 en dan zal duidelijk worden wat de schade tot dusver is.

KLM was gewend ruim twintig keer per week te vliegen naar een vijftal Chinese steden. Het is een aantrekkelijke groeiregio voor KLM en in iets mindere mate voor partner Air France. Van de groepsomzet van ruim €26 mrd in 2018 is 7% (€1,8 mrd) gerelateerd aan vluchten van en naar China.

Lichtpuntje voor KLM
KLM vliegt voorlopig vijf weken niet naar het vasteland van China. Pas na 15 maart hoopt de maatschappij weer zeven keer per week te vliegen op Beijing en Shanghai, bij de huidige inzichten.

Ondanks de malaise is er nog wel een lichtpuntje voor KLM en andere maatschappijen. Volgens Albert Jan Swart, sectorspecialist transport bij ABN Amro, dreigt in veel fabrieken de productie stilgelegd te worden. Zodra de gezondheidssituatie verbetert, zal er wereldwijd een tekort blijken aan onderdelen en materialen uit China. Die tekorten zullen bedrijven snel willen aanvullen.

Omdat transport over zee tijdrovend is zullen grote afnemers kiezen voor luchtverzending, verwacht Swart. 'Dat zal een prijsopdrijvend effect hebben op de vrachttarieven. En dat kan gunstig zijn voor KLM.' De luchtvaartmaatschappij heeft weinig eigen vrachtvliegtuigen, maar vervoert wel veel pakketten en andere vracht in de buik van de vliegtuigen.

fd.nl/ondernemen/1333895/uitbraak-cor...
voda
0
Air France-KLM vervoert meer passagiers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,85 0,00 0,00 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,85 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in januari meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, terwijl het vrachtvervoer weer afnam. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.
?
Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 7,5 miljoen passagiers, een stijging van 2,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Hierin zit nagenoeg geen effect van de uitbraak van het coronavirus. Bij de jaarcijfers zal de maatschappij een eerste schatting geven van de gevolgen voor de komende maanden.
?
Het passagiersverkeer bij Air France en KLM, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,3 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,9 procent toe, en de bezettingsgraad steeg met 0,3 procentpunt tot 85,9 procent.
??
Bij prijsvechter Transavia daalde het aantal passagiers met 2,5 procent naar 0,8 miljoen, terwijl de bezettingsgraad met 0,7 procentpunt steeg tot 89,8 procent.
?
Het totale passagiersverkeer bij de luchtvaartmaatschappij wanneer gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,7 procent, terwijl de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt steeg tot 86,1 procent.
?
Vrachtvervoer daalt opnieuw
?
Het vrachtvervoer bij Air France-KLM daalde in januari opnieuw. Afgelopen maand daalde het vrachtverkeer wanneer gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 0,6 procent op jaarbasis. De capaciteit steeg 2,0 procent en de beladingsgraad lag op 53,6 procent, wat een afname van 1,4 procentpunt betekende.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
KLM: gevolgen coronavirus in februari te voelen

Gepubliceerd op 10 februari 2020 07:57 | Views: 390

Air France-KLM 07 feb
8,85 0,00 (0,00%)

AMSTELVEEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM denkt deze maand de gevolgen van het nieuwe coronavirus te gaan merken. Dat zei topman Pieter Elbers van de Nederlandse maatschappij bij de bekendmaking van de vervoerscijfers over januari. In die maand waren de gevolgen van het staken van vluchten naar China nog niet te zien. Elbers waarschuwt nu al dat KLM "de tegenslag van het coronavirus het hoofd moet bieden".

Eind vorige maand besloot KLM eerst vluchten naar de Chinese steden Chengdu, Xiamen en Hangzhou te staken wegens gebrek aan vraag naar vliegtickets. Een dag later legde de luchtvaartmaatschappij ook de lijndiensten naar Shanghai en Peking stil. Tot zeker half maart vliegt KLM niet meer naar China, op zijn vroegst eind maart is de dienstregeling weer normaal.

In januari vlogen in totaal 2,6 miljoen mensen met de Nederlandse maatschappij. Dat was een stijging van 3,7 procent op jaarbasis. Azië was één van de regio's waar KLM in januari groei noteerde. Dat deed de maatschappij ook in Europa, Noord-Amerika en Noord-Afrika. Het aantal gevlogen kilometers dat KLM-reizigers in januari aflegden, lag 2,9 procent hoger. Dat was evenveel als de toename van de capaciteit waardoor de stoeltjes van de vliegtuigen in doorsnee evenveel bezet waren als een jaar eerder. Qua vracht was er een volumestijging, maar de capaciteit groeide nog harder.
voda
1
Beursblik: stijgende resultaten voor Air France-KLM verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,542 0,304 3,29 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,542 0,304 3,29 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in de laatste drie maanden van 2019 meer omzet geboekt en onder de streep weer zwarte cijfers geschreven. Dit blijkt uit een analistenconsensus die Air France-KLM samenstelde.

Voor het vierde kwartaal ligt de omzetraming voor de luchtvaartmaatschappij op 6.643 miljoen euro met een operationele winst van 100 miljoen euro en een nettowinst van 126 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2018 lag de omzet op 6.538 miljoen euro. Toen werd er operationeel 34 miljoen euro verdiend en netto restte er een verlies van 218 miljoen euro.

Jaarcijfers

In 2019 behaalde Air France-KLM vermoedelijk een omzet van 27.375 miljoen euro, hetgeen in 2020 volgens de analisten oploopt naar 28.019 miljoen euro.

De operationele winst zal afgelopen jaar vermoedelijk zijn uitgekomen op 1.098 miljoen euro. De nettowinst wordt door de analisten voor 2019 ingeschat op 252 miljoen euro.

In 2018 was de omzet van Air France-KLM 26.515 miljoen euro met een operationele winst van 1.320 miljoen euro en eennettowinst van iets meer dan 400 miljoen euro.

Air France-KLM opent donderdag 20 februari de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 4,906   Verschil +0,11 (+2,21%)
Laag 4,820   Volume 2.689.944
Hoog 5,050   Gem. Volume 6.410.555
2 apr 2020 17:36
label premium

Overheidssteun voor AF-KLM

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare