Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell nieuwtjes.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.613 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MegaTelstar
0
AMSTERDAM (AFN) - Het Europees Hof van Justitie legt opnieuw een bom onder de dividendbelasting. Een arrest van het Hof in een Duitse zaak vergroot de kans dat pensioenfondsen miljoenen aan belasting terugkrijgen in de Europese Unie. Ook Nederlandse pensioenfondsen. Daar staat een mogelijke tegenvaller voor de Nederlandse schatkist tegenover, meldt Het Financieele Dagblad.

Dat kan voor o.a. het Shellpensioenfonds een forse meevaller gaan betekenen die de belastingbetaler dan wel weer mag gaan compenseren. Als het doorgaat tenminste en dan nog met hoeveel terugwerkende kracht het gaat?
groet, SuperTelstar
voda
0
'Shell verder met verkoop velden Egypte'

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 13:58 | Views: 131

Royal Dutch Shell A 13:58
26,83 -0,06 (-0,22%)

DEN HAAG (AFN) - Shell heeft investeringsbank Citi ingeschakeld voor de verkoop van zijn Egyptische olie- en gasvelden. De verkoop moet ongeveer 1 miljard dollar opleveren, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Het verkoopproces zou officieel eind deze maand in gang moeten worden gezet. Shell zelf maakte in oktober bekend zijn 'upstreamactiviteiten' in de Westelijke Woestijn van Egypte in de etalage te zetten en op zoek te gaan naar een koper die bereid is te investeren en groei na te jagen.

Analisten schatten de waarde van de velden toen op 775 miljoen dollar. De velden zijn goed voor een productie van 100.000 vaten ruwe olie per dag.
voda
0
'Shell verdient veel aan stookoliehandel'

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 18:19 | Views: 104

Royal Dutch Shell A 17:39
26,98 +0,09 (+0,32%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft 1 miljard dollar aan winst verdiend met zijn handel in stookolie. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Shell gaf bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten al aan goede zaken te hebben gedaan op dit vlak, maar verstrekte toen geen concrete bedragen. Het energiebedrijf reageert nu niet op het bericht.

De markt voor stookolie staat voor grote veranderingen vanwege aanstaande strengere milieuregels. Vanaf volgend jaar mag alleen stookolie gebruikt worden met een laag zwavelgehalte. Daardoor valt stookolie met een te hoog zwavelgehalte buiten de boot. De prijs daarvan klapte recentelijk in.

De tak van Shell waar handel in onder meer stookolie plaatsvindt is een van de grootste oliehandelshuizen ter wereld. Er wordt gehandeld in een equivalent van zo'n 13 miljoen vaten per dag.
voda
0
Shell and Partners Add Pre-Salt Production in Brazil

Shell Brasil Petroleo Ltda and its consortium partners announced the start of oil and natural gas production at the P-68 floating production, storage, and offloading unit, located in BM-S-11-A Concession in Berbigao, Sururu and West Atapu. The FPSO can process up to 150,000 barrels of oil and 6 million cubic meters of natural gas daily. Operated by Petrobras, P-68 features ten producing wells and seven injection wells. This new production at P-68 adds to Shell’s already prolific deep-water portfolio in Brazil. With the development in Iara, the company is opening a new production frontier in the Pre-Salt. This is also the first step in developing the large resource potential at Sururu.

The P-69 FPSO, located in the Lula field, reached peak production levels just over 10 months from first production. Shell’s oil and gas production in Brazil in the fourth quarter is expected to be around 400,000 barrels of oil equivalent per day.

The two blocks awarded to Shell in the 16th concession deep-water bid round were the latest additions to a robust portfolio of 2.6 million net acres with 21 exploration blocks, 4 development fields and 11 production fields in Brazil.

Shell Brasil is also carrying out exploration activities in the Gato do Mato and Alto do Cabo Frio Oeste blocks in the Santos Basin to secure future development. In June, the company started a drilling campaign in Gato do Mato and delivered the fastest-drilled well in Brazil. Seismic work at Gato do Mato is ongoing. In 2020, new exploration drilling activity is expected at the Saturno block in the Santos Basin. Shell Brasil seeks to be an early mover in areas with discoveries, de-risking these opportunities and driving towards a higher chance of success.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Shell en AMG onderzoeken Saoedische recyclingfabriek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AMG Advanced Metallurgical Group
22,90 -0,37 -1,59 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
26,21 -0,34 -1,28 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 22,365 -0,335 -1,48 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell en Advanced Metallurgical Group gaan de haalbaarheid onderzoeken van de bouw van een fabriek voor de opwaardering van gebruikte katalysatoren in Jubail in Saoedi-Arabië. Een akkoord daarover werd donderdag getekend met de Saoedische toezichthouder SAGIA.

In de fabriek zouden waardevolle metalen zoals vanadium kunnen worden teruggewonnen door recycling van katalysatoren die zijn opgebruikt in olieraffinaderijen in Saoedi-Arabië en omringende landen.

Het gaat om katalysatoren die raffinaderijen helpen om het residu op de bodem van het olievat te verbeteren tot waardevollere producten, zoals grondstoffen voor de petrochemische industrie. Ook kunnen de teruggewonnen kostbare metalen gebruikt worden voor de productie van bepaalde soorten staal. Deze hoeven dan niet ten koste van veel CO2-uitstoot te worden gedolven.

"Dit akkoord reflecteert de belangstelling van Shell in het vergroten van de aanwezigheid in Saoedi-Arabië", stelde Shell-directeur Andy Gosse.

"AMG is enthousiast om vooruitstrevende recyclingtechnologie te verschaffen voor de behandeling van afval van raffinaderijen in Saoedi-Arabië", stelde CEO Heinz Schimmelbusch van de metaalspecialist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Shell Marine Secures Contract for COSCO Shipping Specialized Carriers

Shell Marine has extended its relationship with China COSCO Shipping Company Limited businesses, after winning a contract to supply lubricants for five 62,000 DWT multi-purpose pulp carriers due delivery to COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co Ltd in 2019 and 2020. The lubricants contract calls for delivery of the two-stroke engine cylinder oils Shell Alexia 100 and Shell Alexia 40 and the multi-functional lubricants Shell Melina S30 and Shell Argina S3 40. Alexia 100 and Alexia 40 are part of Shell Marine’s portfolio of cylinder oils protecting two-stroke engines across a full range of vessel operating profiles, machinery specifications and fuel sulphur contents, now and after the introduction of IMO’s global sulphur cap from January 1, 2020.

Shell Marine LubeAnalyst drain oil analysis is integral to the new agreement.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Beursblik: technologiecentrum Shell ondersteunt rendement

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell - B-
26,47 -0,08 -0,30 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 22,425 0,075 0,34 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
26,40 0,04 0,15 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 22,59 0,025 0,11 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Het project- en technologiecentrum van Royal Dutch Shell is in feite een ondersteunende afdeling voor de operationele divisies van het Brits-Nederlandse energieconcern en helpt het energiebedrijf bij het realiseren van een goed rendement. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING naar aanleiding van een bezoekt aan het P&T centrum van Shell.

Mulder wijst erop dat de werkwijze van het centrum sinds zijn oprichting 10 jaar geleden sterk is veranderd, waarbij tegenwoordig sprake is van een "behoorlijk sterke" samenwerking tussen het kenniscentrum en de operationele divisies.

Dit resulteert volgens de analist onder andere in de implementatie van kostenbesparingen bij projecten, wat "best aantrekkelijk zou kunnen zijn voor recente projecten", zei Mulder.

ING handhaaft het Houden advies met een koersdoel van 30,00 euro voor Shell, gezien de onzekere macro-economische factoren van dit moment.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 26,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Planet Earth Is Blue
0
Voda,

deze meneer Mulder van ING weet kennelijk helemaal niets van Shell

Shell founded its first laboratory in Amsterdam, the Netherlands, in 1914. (zie www.shell.com)

En er klopt nog wel meer niet in dit bericht. Typisch ING
Wilbar
0
Verwarring in de terminologie is mijn conclusie.
Shell Technology Centre Amsterdam werd opgericht in 1914
Het "nieuwe" Technology Centre van Shell in Amsterdam werd geopend in 2009
www.id-a.nl/en/projects/new-technolog...
www.iamsterdam.com/en/business/key-se...
Planet Earth Is Blue
0
De term STCA is pas ong in 1998 in zwang gekomen, daarvoor was het KSLA. En er is 10 jaar geleden geen P&T centrum "opgericht", er is een nieuw gebouw in gebruik genomen voor een organisatie die al veeel langer bestond. Gewoon sloppy journalistiek. Wie in Nederland weet eigenlijk dat zo ongeveer het grootste kenniscentrum van Shell ter wereld aan de oevers van het Ij in A'dam staat ?
hjs64
0
Shell heeft het voormalige KSLA terrein zo'n 10 a 15 jaar geleden verkocht aan de gemeente en heeft nieuwbouw iets verderop gepleegd. Op het voormalige KSLA terrein staan nu woningen en is het verhuisde filmmuseum gevestigd.
Planet Earth Is Blue
0
Quasi
0
Is het nu interessant om aandelen Shell te kopen? Of is dat altijd interessant vanwege het dividend?
hjs64
0
quote:

Planet Earth Is Blue schreef op 27 november 2019 14:51:


De term STCA is pas ong in 1998 in zwang gekomen, daarvoor was het KSLA. En er is 10 jaar geleden geen P&T centrum "opgericht", er is een nieuw gebouw in gebruik genomen voor een organisatie die al veeel langer bestond. Gewoon sloppy journalistiek. Wie in Nederland weet eigenlijk dat zo ongeveer het grootste kenniscentrum van Shell ter wereld aan de oevers van het Ij in A'dam staat ?

Voor de goede orde, de nieuwe organisatie vorm heette SRTCA (Shell Research and Technology Centre Amsterdam) en is iets eerder ingevoerd (ik meen 1996).
Planet Earth Is Blue
0
Beste hjs64 : ik kan me helemaal vinden in deze correctie. Jij, Wilbar en ikzelf weten dat kennelijk tot in detail.

Waar ik over viel, was over het slordige bericht van een ING analist. Diezelfde ING analisten hebben vorig jaar ook besloten om weer ASML te volgen, na dat jarenlang niet te hebben gedaan. En komen dan met koersdoelen enz. Net zoals ze ook koersdoelen voor RDS afgeven. Gewoon heel onzorgvuldig. Als je de kwartaarlijkse webcasts van RDS volgt en de investorday webcast, weet je al veel meer over P&T dan deze ING figuur. Of op www.shell.com kijken

Groet
hjs64
0
Ik krijg de indruk dat we alle drie op KSLA gewerkt hebben. Ik herinner me nog dat wat oudere gebouw met een centraal trappenhuis met, in mijn ogen, schitterende glas in lood ramen.
Planet Earth Is Blue
0
4.613 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 17,832   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 16,900   Volume 58.113.611
Hoog 18,568   Gem. Volume 22.117.193
2 apr 2020 17:38
label premium

RDS grijpt gedecideerd in

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Transocean: Op de oliewave 20 april 2018 17:37
Arend Jan Kamp over Shell 1 februari 2018 15:31
Arend Jan Kamp over oliewaarden 23 januari 2018 16:28
Arend Jan Kamp over Shell 16 november 2017 14:52
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare