Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,879 8 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,865 - 0,905
  • 13.549.553 Gem. (3M) 6,8M

Sectornieuws - biotech

6.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Berdientje 17 januari 2017 09:40
    quote:

    roon schreef op 12 januari 2017 17:12:

    Waarom blijf je dit oud nieuws brengen?waarschijnlijk heb je geen aandelen van Pharming en vind je het leuk dit nieuws opnieuw te brengen.Ik denk dat we na vandaag weer kunnen herstellen.
    Heb jij dan niet meteen gedacht na Trump zijn uitspraak " over te dure medicijnen "
    wat zal dat met de koers doen?

  2. forum rang 10 voda 18 januari 2017 16:20
    Eli Lilly neem CoLucid over

    Deal van 960 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft een akkoord bereikt over de overname van sectorgenoot CoLucid Pharmaceuticals voor een bedrag van circa 960 miljoen dollar. Dit maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf woensdag voorbeurs bekend.

    Eli Lilly betaalt voor ieder aandeel CoLucid 46,50 dollar. De overname is geheel in contanten en wordt naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

    Met de acquisitie wil Eli Lilly zich versterken in de markten voor pijnmedicatie tegen migraine. GoLucid is momenteel bezig met de ontwikkeling van het medicijn Lasmiditan tegen migraine. De onderzoeksgegevens van een Fase 3 studie verschijnen naar verwachting in de tweede helft van 2017. Mochten de resultaten positief zijn, dan kan Lasmiditan voor goedkeuring aan de Amerikaanse toezichthouders worden voorgelegd in 2018.

    Het aandeel Eli Lilly noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger, terwijl CoLucid liefst 32,5 procent aandikte.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 20 januari 2017 22:28
    Galapagos creeert nieuw warrantplan

    150.000 nieuwe warrants voor CMO.

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft 150.000 nieuwe warrants gecreëerd onder een nieuw warrantplan ten gunste van een werknemer van een dochtervennootschap van het bedrijf. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biofarmaconcern vrijdagavond.

    De Raad van Bestuur van Galapagos keurde op 20 januari het "Warrantplan 2016 (B)" goed, aldus het bedrijf. Het warrantplan is bestemd voor de kersverse chief medical officer, Dr. Walid Abi-Saab, en is goedgekeurd binnen het kader van het toegestaan kapitaal.

    De warrants hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van 62,50 euro. De warrants zijn niet overdraagbaar en kunnen niet worden uitgeoefend voor de derde verjaardag van hun uitgifte. Elke warrant geeft het recht om bij uitoefening in te schrijven op één nieuw Galapagos aandeel.

    Als de warrants worden uitgeoefend, zal Galapagos voor de daaruit voortvloeiende nieuwe aandelen een aanvraag indienen om ze te laten opnemen tot verhandeling op een gereglementeerde markt. De warrants op zich zullen niet worden genoteerd aan een beurs, zei het concern.

    Het aandeel Galapagos sloot vrijdag vlak op 62,51 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:57
    Hogere omzet en winst Johnson & Johnson

    Farmaceut voorziet verdere stijging van omzet en winst in 2017.

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het vierde kwartaal van 2016 last gehad van tegenzittende valutamarkten, maar wist desondanks wel meer winst te genereren. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    CEO Alex Gorsky van Johnson & Johnson sprak van een "versnelde aangepaste groei" in 2016, vooral dankzij de farmatak.

    In het afgelopen kwartaal zag Johnson & Johnson de omzet op jaarbasis met 1,7 procent stijgen van 17,8 miljard naar 18,1 miljard dollar. Onder de streep restte er een nettowinst van 3,8 miljard dollar, tegenover 3,2 miljard dollar een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel in het kwartaal bedroeg 1,58 dollar, tegen 1,44 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Jaarcijfers

    Over heel 2016 boekte Johnson & Johnson een 2,6 procent hogere omzet van 71,9 miljard dollar. De nettowinst steeg met 7,3 procent naar 16,5 miljard dollar en de aangepaste winst per aandeel kwam 8,5 procent hoger uit op 6,73 dollar.

    Outlook

    Johnson & Johnson mikt voor het lopende jaar op een omzet van tussen 74,1 miljard en 74,8 miljard dollar, waarmee het bedrijf mikt op een operationele groei van 4,0 tot 5,0 procent. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting van de farmaceut uitkomen tussen de 6,93 en 7,08 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. [verwijderd] 24 januari 2017 18:58
    Thieu Vaessen • Beurs
    Mysterieuze koersstijging voor biotechbedrijf Pharming
    fd.nl/ondernemen/1184450/mysterieuze-...

    De koers van Pharming stijgt, het is een beetje alsof stier Herman uit de dood is opgestaan. Een koersstijging bij het Leidse biotechbedrijf is immers een soort wonder. Pharming heeft een beroerde reputatie bij beleggers, gebaseerd op jarenlange koersdalingen en de uitgifte van steeds weer nieuwe aandelen.

    Des te opmerkelijker is de koersstijging van afgelopen dagen. Vorige week zat het aandeel al in de lift, om maandag echt momentum te krijgen: plus 16% op €0,31. Dinsdagochtend pakte Pharming door met een nog grotere koersstijging tot een piek van €0,36 euro. Bedrijfsnieuws dat de koersrally kan verklaren, ontbreekt.

    Opbouw groter belang?

    De mysterieuze koersstijging ging vooral dinsdag gepaard met een ongekende omzet. Ruim 94 miljoen aandelen wisselden van eigenaar. Dat is zo'n twintig procent van het totaal aantal uitstaande aandelen en ruim 25 keer zoveel als het normale daggemiddelde.

    De hoge omzetten doen vermoeden dat een of meer partijen een groter belang aan het opbouwen zijn. Recentelijk heeft echter nog niemand een verplichte melding gedaan, waaruit blijkt dat een belang van 3% of meer is verworven. Bovendien meldt ceo Sijmen de Vries dat Pharming niet met een groot farmaconcern of andere strategische partner is gesprek is over een verkoop van het biotechbedrijf. Institutionele beleggers mijden Pharming al jaren. Het aandeel was afgelopen jaren vooral populair bij kleine beleggers, die na alle koersellende speculeren op een stevig herstel.

    Op punt van winstgevendheid

    Een sluitende verklaring voor de koersstijging heeft ook De Vries niet. De topman van Pharming zegt te vermoeden dat de JP Morgan-conferentie eerder deze maand in San Francisco van invloed is geweest. Op de conferentie, waar de hele biotech- en farmawereld bijeenkomt, zou tot beleggers zijn doorgedrongen dat Pharming op het punt staat winstgevend te worden — voor het eerst in zijn lange geschiedenis.

    Pharming kondigde vorig jaar al aan dat zwarte cijfers binnen handbereik kwamen doordat het bedrijf de Amerikaanse rechten op Ruconest had kunnen terugkopen. De Amerikaanse markt is voor Pharming van groot belang, omdat de Leidenaren daar een veel hogere prijs voor hun medicijn kunnen vragen. Ruconest is een middel tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gelaat en de keel plotseling kan zwellen.

    'Dit heb je weleens'

    Vorig jaar bleef de koers van Pharming ruim onder de €0,25, ondanks het positieve nieuws over de Ruconest-rechten. Ook berichten dat Ruconest heel geschikt kan zijn als preventief middel, waardoor het marktpotentieel van het medicijn veel groter wordt, maakten geen serieuze koersreactie los. Zelfs productieproblemen bij de grootste concurrent, farmaconcern Shire, deden beleggers niet warmlopen voor het Pharming-aandeel.

    Enkele beheerders van beleggingsfondsen die zich toeleggen op biotechaandelen, hebben ook geen duidelijke verklaring voor de plotselinge koerssprong van Pharming. ‘Dit heb je weleens met microcaps’, zegt Mark Leenards van Healthy Assets. Patrick Krol van Aescap wijst nog op nieuws van half januari, toen Pharming goedkeuring kreeg om Ruconest in Europa te verkopen als een middel dat patiënten of hun naasten thuis zelf kunnen toedienen. ‘Dat verbetert Pharmings concurrentiepositie.’

    Welkome verandering

    Ook zonder duidelijke verklaring voor de koersstijging kunnen veel kleine Nederlandse beleggers hun geluk niet op. ‘Voor de mensen die zijn blijven zitten, een welkome verandering nu. Het zij jullie gegund’, schreef een belegger op de beleggerswebsite IEX. Een andere belegger: ‘Eindelijk dringt het tot velen door dat het terugkopen van de verkooprechten echt een goede actie is geweest. Vasthouden die aandelen en geniet van de koersstijging.’

    In de loop van dinsdag volgde enige ontnuchtering. Het aandeel Pharming sloot uiteindelijk met een beperkte winst van 1,92 % op €0,316.
  6. forum rang 10 voda 25 januari 2017 14:04
    Update: Novartis stabiliseert omzet

    Farmaceut verhoogt dividend licht en start aandeleninkoop.

    (ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het vierde kwartaal van 2016 de omzet fractioneel zien dalen, terwijl ook de nettowinst afnam. Dit meldde de Zwitserse farmaceut woensdag voorbeurs.

    CEO Joseph Jimenez sprak ook nu weer van een "solide kwartaal".

    De omzet van Novartis uit voortgezette activiteiten daalde in het afgelopen kwartaal met 2 procent naar 12.322 miljoen dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten bleef de omzet echter stabiel.

    De operationele winst daalde met 13 procent op jaarbasis naar 1.455 miljoen dollar en onder de streep restte een nettowinst van 936 miljoen dollar, een daling van 11 procent. Rekening houdend met wisselkoerseffecten was de winstontwikkeling evenwel stabiel.

    Uit de kernactiviteiten haalde Novartis een nettowinst van 2.658 miljoen dollar, een daling van 2 procent, maar gerekend tegen constante wisselkoersen een stijging van 1 procent.

    De vrije kasstroom van Novartis steeg in de laatste drie maanden van 2016 met 1 procent op jaarbasis naar net geen 3 miljard dollar. Over heel 2016 lag de vrije kasstroom op 9,5 miljard dollar.

    Dividend

    Novartis deed voor 2016 een dividendvoorstel van 2,75 Zwitserse frank per aandeel, 2 procent meer dan over 2015. De farmaceut start verder een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 5 miljard dollar. Volgens de onderneming moet dit programma worden gezien als een teken van vertrouwen in de groeivooruitzichten van de farmaceut.

    Outlook

    Novartis verwacht voor dit jaar een omzet die grofweg overeenkomt met die in 2016. Het operationeel resultaat uit de kernactiviteiten zal gelijk tot enkele procenten lager uitkomen dan in 2016, gerekend tegen constanten wisselkoersen.

    Lenzen onder de loep

    Novartis overweegt alle opties voor Alcon, waaronder een beursgang met als doel om zoveel mogelijk aandeelhouderswaarde te creëren. Het bedrijf, dat actief is in oogverzorging, gaf in dit verband geen nadere financiële details prijs.

    Novartis zal de opties gedurende 2017 bestuderen. De conclusies daarvan worden tegen het einde van dit jaar verwacht.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 25 januari 2017 14:18
    Abbott boekt hogere resultaten

    Farmaceut voldoet aan eigen afgegeven guidance.

    (ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, terwijl de winst uitkwam rond de afgegeven guidance. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut woensdagmiddag.

    De omzet steeg op gerapporteerde basis in het vierde kwartaal met 2,8 procent tot 5,3 miljard dollar. De onderliggende omzetgroei kwam zonder wisselkoerseffecten uit op 3,8 procent.

    De operationele winst steeg in de verslagperiode van 815 miljoen naar 948 miljoen dollar en onder de streep resteerde een 3,9 procent hogere nettowinst van 798 miljoen dollar.

    De winst per aandeel kwam uit op 0,51 dollar en op aangepast niveau op 0,65 dollar. Dit laatste was in lijn met de guidance van Abbott Laboratories.

    Jaarcijfers

    Over heel 2016 steeg de omzet met 2,2 procent en onderliggend met 4,8 procent. De operationele winst steeg met 11,1 procent tot circa 3,2 miljard dollar maar onder de streep bleef een 68,4 procent lagere nettowinst over van 1,4 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel van 2,20 dollar was in lijn met die bandbreedte die de farmaceut voor 2016 had afgegeven.

    Outlook 2017

    Voor 2017 mikt Abbott Laboratories op een veel hogere aangepaste winst per aandeel, van tussen de 2,40 en 2,50 dollar. Voor het eerste kwartaal wordt gerekend op een aangepaste winst van tussen de 0,42 en 0,44 dollar per aandeel.

    Dividend

    Het kwartaaldividend werd verhoogd van 0,260 naar 0,265 dollar per aandeel.

    In de elektronische handel voorbeurs in Amerika daalde het aandeel Abbott Laboratories 0,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. [verwijderd] 26 januari 2017 10:00
    J&J to buy Actelion for $30B
    Jan. 26, 2017
    seekingalpha.com/news/3237679-j-and-j...

    Johnson and Johnson (NYSE:JNJ) has put $30B on the table for Actelion (OTCPK:ALIOY) in a deal that will also spin-off the Swiss firm's R&D unit.

    The all-cash offer, valued at $280 per Actelion share, will be payable in U.S. dollars and was unanimously approved by the boards of both companies.

    J&J also outlined that the transaction will be financed by cash held outside of the United States.

    ===========
    Johnson & Johnson to buy Actelion for $30 billion, spin off R&D unit
    www.reuters.com/article/us-actelion-j...

    By John Miller and John Revill | ZURICH

    U.S. healthcare giant Johnson & Johnson (JNJ.N) will acquire Swiss biotech company Actelion (ATLN.S) in a $30 billion all-cash deal that includes spinning off Actelion's research and development pipeline, the companies said on Thursday.

    The acquisition gives J&J access to the Swiss group's line-up of high-price, high-margin medicines for rare diseases, helping it diversify its drug portfolio as its biggest product, Remicade for arthritis, faces cheaper competition.

    The offer to pay $280 per share, following weeks of exclusive talks, was unanimously approved by the boards of directors of both companies.

    The deal represents a 23 percent premium to Actelion's closing price on Wednesday of 227.4 Swiss francs and is more than 80 percent above the Nov. 23 closing price before initial reports emerged that Europe's biggest biotech company had attracted takeover interest.

    Actelion shares jumped 20.5 percent to 274 francs by 0830 GMT.

    "The price is quite high at around 30 times price to estimated 2018 earnings. J&J is paying a lot and R&D is not even included, just a substantial minority stake," one Zurich-based trader said.

    "But it represents only 10 percent of (J&J's) market capitalisation and they are finally investing the cash they hold in Europe."

    Jefferies analysts said they did not expect any counterbids or competition concerns to derail the deal.

    Actelion has been the subject of takeover speculation for weeks after J&J launched and then halted discussions with the Swiss company. French drugmaker Sanofi (SASY.PA) had also been interested, sources said, but was sidelined after J&J returned and began exclusive negotiations in December.

    Sanofi's failure to come away with a big deal for a second time has added to pressure on its management.

    R&D BUSINESS

    J&J said it expected the transaction to be immediately accretive to its adjusted earnings per share and accelerate its revenue and earnings growth rates.

    The U.S. group, which reported disappointing quarterly results this week, will fund the transaction with cash held outside the United States.

    "We believe this transaction offers compelling value to both Johnson & Johnson and Actelion shareholders," Alex Gorsky, J&J chairman and chief executive, said in a statement.

    Actelion will spin out its research and development unit into a standalone company based and listed in Switzerland, under the name of R&D NewCo and led by Actelion founder and CEO Jean-Paul Clozel. The break-up plan was first reported by Reuters last month.
    Related Coverage

    Actelion says R&D company will launch with 1 billion Swiss francs cash

    The shares of R&D NewCo will be distributed to Actelion's shareholders as a stock dividend and the new unit will be launched with 1 billion francs in cash.

    J&J will initially hold a 16 percent stake in R&D NewCo and will have rights to an additional 16 percent of the company's equity through a convertible note. It will also get an option on ACT-132577, a product within R&D NewCo being developed for resistant hypertension and now in phase 2 clinical development.

    J&J said it expected to retain Actelion's presence in Switzerland.

    Lazard acted as lead financial advisor to J&J, while Bank of America Merrill Lynch was Actelion's lead advisor.

    The transaction is expected to close by the end of the second quarter, with J&J commencing the tender offer by mid-February.

    It is conditioned upon winning at least 67 percent of all Actelion shares, regulatory approvals and Actelion shareholder approval of the distribution of shares of R&D NewCo.

    (Additional reporting by Silke Koltrowitz, Ben Hirschler and Rupert Pretterklieber; editing by Susan Thomas/Keith Weir)
  9. forum rang 10 voda 27 januari 2017 15:21
    AbbVie boekt meer omzet en minder winst

    Farmaceut gaat uit van winstgroei in lopend boekjaar.

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft over het vierde kwartaal van 2016 meer omzet geboekt, maar dit vertaalde zich niet in een stijging van de winst. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

    De omzet steeg in het vierde kwartaal met 6,2 procent van 6.400 miljoen naar 6.796 miljoen dollar. Bij Humira steeg de omzet op operationele basis met 15,5 procent naar 4.292 miljoen dollar.

    De nettowinst liep terug van 1.517 miljoen naar 1.391 miljoen dollar en per aandeel restte er een aangepaste winst per aandeel van 1,20 dollar, tegen 1,13 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Outlook

    AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 op een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,55 en 4,65 dollar. Dat was 3,63 dollar over heel 2016. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,44 en 5,54 dollar. Over heel 2016 lag dit op 4,82 dollar.

    AbbVie werkt onder meer samen met het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos.

    Het aandeel AbbVie noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 31 januari 2017 16:18
    Eli Lilly boekt hogere resultaten

    Outlook 2017 deels aangepast vanwege overname CoLucid.

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het vierde kwartaal van 2016 hogere resultaten geboekt en voldeed daarmee aan de eigen afgegeven verwachtingen. Dit meldde de Amerikaanse biofarmaceut dinsdag voor opening van Wall Street.

    De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 7 procent op jaarbasis, van 5,4 miljard naar 5,8 miljard dollar. Onder de streep bleef een 61 procent hogere nettowinst over van circa 772 miljoen dollar, tegenover 478,4 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015.

    Jaarcijfers

    De omzet over heel 2016 steeg van krap 20 miljard naar 21,1 miljard dollar. Onder de streep resteerde een 14 procent hogere nettowinst van circa 2,7 miljoen dollar, of 2,58 per aandeel.

    Daarmee voldeed de concurrent van Galapagos aan de eigen afgegeven verwachtingen, van een winst per aandeel tussen de 2,57 tot 2,67 dollar en een omzet in een bandbreedte van 20,8 miljard tot 21,2 miljard dollar.

    Verwachtingen 2017

    De outlook voor komend boekjaar werd neerwaarts bijgesteld voor de winst per aandeel. Die komt naar verwachting niet langer uit tussen de 3,51 en 3,61 dollar, maar tussen de 2,69 en 2,79 dollar. Dit heeft te maken met de kosten die Eli Lilly verwacht vanwege de onlangs aangekondigde overname van sectorgenoot CoLucid Pharmaceuticals voor circa 960 miljoen dollar.

    Het concern uit Indianapolis gaat nog wel uit van een eerder afgegeven omzetverwachting in een bandbreedte van 21,8 miljard en 22,3 miljard dollar en ook de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel, van tussen de 4,05 en 4,15 dollar is blijven staan.

    In december werd al bekend dat Eli Lilly er naar streeft om via een combinatie van omzetgroei, een aantrekkende productiviteit en een strakke kostenbeheersing, een dubbelcijferige winstgroei te behalen op de langere termijn. In 2018 moet de ratio die de operationele uitgaven afzet tegen de omzet op maximaal 50 procent uitkomen. Ook mikt Eli Lilly er op om het aan aandeelhouders uit te keren dividend jaarlijks te verhogen.

    In de Amerikaanse handel voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel Eli Lilly. Het aandeel sloot maandag 0,9 procent lager op 74,70 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 31 januari 2017 16:19
    Pfizer uit de rode cijfers

    Omzet wel licht gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het vierde kwartaal van 2016 weer winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, maar zag de omzet wel licht afnemen. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

    De omzet daalde in de laatste drie maanden van vorig jaar met 3 procent op jaarbasis, van 14,0 miljard naar 13,6 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 775 miljoen dollar, tegenover een verlies van 172 miljoen dollar in dezelfde periode in 2015. Een schikking van bijna 800 miljoen dollar die Pfizer trof vanwege vergoedingen binnen het Medicaid-programma van de Amerikaanse overheid drukte in het voorgaande jaar stevig op de resultaten.

    Jaarcijfers 2016

    Over heel 2016 steeg de omzet met 8 procent van 48,9 miljard naar 52,8 miljard dollar, waarmee Pfizer voldeed aan de afgegeven omzetguidance voor het jaar. Dit was grotendeels te danken aan de bijdrage van het in 2015 overgenomen Hospira. Zonder die activiteiten steeg de operationele omzet van Pfizer met 5 procent tot 48,1 miljard dollar in 2016.

    De nettowinst steeg met 4 procent van krap 7,0 miljard naar 7,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel groeide van 2,20 naar 2,40 dollar en dit was middenin de bandbreedte van 2,38 tot 2,43 dollar die door Pfizer was gegeven voor 2016.

    Outlook 2017

    Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer een omzet van tussen de 52 miljard en 54 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 2,50 tot 2,60 dollar.

    Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager op 30,91 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. [verwijderd] 31 januari 2017 16:53
    Biotechs up nearly 2% as Trump promises faster-acting FDA
    Jan. 31, 2017
    seekingalpha.com/news/3239146-biotech...

    The broad averages are in the red, but the iShares Biotech ETF (IBB +1.8%) is surging as the president meets with pharma company executives.

    While the meeting included familiar D.C. carping about drug prices, the president also promised to soon announce a new FDA leader whose mission, in part, will be to speed the drug approval process.

    The president, naturally, is also urging the "onshoring" of drug manufacturing.

    Other pharma/healthcare ETFs: PJP +1.35%, XPH +1.8%, XLV +0.85%

    Among the meeting attendees: Celgene (CELG +1.9%), Amgen (AMGN +1%), Eli Lilly (LLY +1.7%).
  13. forum rang 10 voda 1 februari 2017 16:23
    Roche voldoet aan eigen verwachtingen

    Bedrijf wil in 2017 dividend verhogen.

    (ABM FN-Dow Jones) Roche Holding heeft in 2016 meer omzet en winst behaald en rekent voor dit jaar op verdere groei en tevens een hogere dividenduitkering. Dit maakte de Zwitserse biofarmaceutische onderneming woensdag voorbeurs bekend.

    De winst per aandeel steeg vorig jaar met 5 procent van 13,49 Zwitserse frank in 2015 naar 14,53 frank, tegen constante wisselkoersen. De omzet steeg met 4 procent van 48,1 miljard naar 50,6 miljard frank.

    Hiermee voldeed de farmaceut aan de eigen verwachtingen, die uitgingen van een omzetgroei van 0 tot 5 procent bij constante wisselkoersen en een winst per aandeel die harder groeit dan de omzet.

    Outlook

    Dit jaar rekent Roche op een omzetgroei tot ongeveer 5 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen. De winst per aandeel zal volgens de prognose evenredig aan de omzet stijgen.

    Het bestuur wil over 2016 8,20 frank per aandeel uitkeren aan zijn aandeelhouders. In 2017 heeft de onderneming het voornemen om het dividend te verhogen.

    Het aandeel Roche sloot dinsdag in Zwitserland 0,4 procent lager op 233,00 frank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:15
    Merck behaalt hogere winst

    Omzet Amerikaanse farmaceut fractioneel lager.

    (ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft in het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet behaald terwijl de winst steeg. Dit bleek donderdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut over het vierde kwartaal.

    De omzet daalde fractioneel op jaarbasis, van 10,2 miljard naar 10,1 miljard dollar, wat licht onder de verwachting van de markt was. De omzet werd voor 1,0 procent negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Bij de farmaceutische tak was kankermedicijn Keytruda zeer in trek, met een stijging van de opbrengsten met 125 procent.

    "Het momentum van onze pijplijn en belangrijkste gelanceerde producten, inclusief de aanhoudende groei en uitbreiding van Keytruda als nieuwe behandeling in en nieuwe markten, versterkt verder onze strategische richting", zei CEO Kenneth Frazier.

    Onder de streep resteerde een nettowinst van circa 1,2 miljard dollar, tegenover 976 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015. Per aandeel kwam de winst uit op 0,42 dollar en op aangepast niveau op 0,89 dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden hier ook op.

    Jaarcijfers

    In heel 2016 kwam de omzet licht procent hoger uit op 39,8 miljard dollar, tegen 39,5 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst steeg van 4,4 miljard naar 5,7 miljard dollar. De winst per aandeel, die uitkwam op 2,04 dollar, voldeed aan de bandbreedte die Merck had gegeven, van tussen de 2,02 en 2,09 dollar. De aangepaste winst, die het concern uit New Jersey inschatte tussen de 3,71 tot 3,78 dollar, kwam uit aan de bovenkant van die range, op exact 3,78 dollar.

    Outlook 2017

    Merck gaat voor 2017 uit van een winst per aandeel van tussen de 2,47 en 2,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,72 tot 3,87 dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenen op een aangepaste winst van 3,83 dollar. De omzet moet uitkomen tussen 38,6 miljard en 40,1 miljard dollar. Hier rekenen analisten op 40,1 miljard dollar.

    In het aandeel Merck werd donderdagmiddag in de elektronische handel in Amerika nog niet gehandeld. Woensdagavond sloot het aandeel 0,2 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:20
    Beursblik: Galapagos start nieuwe studie taaislijmziekte iets later dan verwacht

    Tijdstip voor studie triple combo niet veranderd volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) De door Galapagos aangekondigde start van een nieuwe studie met een potentiele behandeling tegen taaislijmziekte komt iets later dan verwacht. Dit schreef KBC Securities donderdag in een rapport.

    "De start van deze studie werd verwacht in het vierde kwartaal van 2016", stelde analist Michaël Vlemmix.

    Toch leidt dit volgens de marktvorser niet tot een vertraging van de plannen van het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische concern om in het tweede en derde kwartaal van dit jaar te starten met een studie naar een drievoudige behandeling tegen de ziekte. GLPG2222 is een van de mogelijke behandelingen in deze zogenoemde triple combo.

    Vlemmix benadrukte opnieuw dat de verdere ontwikkeling van het taaislijmprogramma dit jaar primair de nieuwsstroom rondom Galapagos zal domineren.

    KBC Securities heeft een koopaanbeveling op het aandeel en een koersdoel van 70,00 euro.

    Op een groene beurs noteerde het aandeel Galapagos donderdagochtend 0,9 procent lager op 61,46 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:21
    Galapagos start patientenstudie met nieuwe corrector in taaislijmprogramma

    Mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar vanwege registratie GLPG2222 bij FDA.

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos is gestart met een patiëntenstudie met één van zijn potentiële behandelingen tegen taaislijmziekte (CF). Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische concern woensdagavond nabeurs.

    De ALBATROSS Fase 2a studie is een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie met de corrector GLPG2222, waaraan maximaal 35 patiënten deelnemen. Zij hebben mutaties van de ziekte als F508del of G551D, en gebruiken ook al het medicijn Kalydeco van concurrent Vertex Pharmaceuticals.

    De studie is primair bedoeld om de veiligheid en verdraagzaamheid van GLPG2222 te onderzoeken, aldus het concern.

    Met de start van de patiëntenstudie is ook een registratie gedaan voor GLPG2222 als zogenoemde Investigational New Drug (IND) bij de Amerikaanse Food & Drug Administration. Dit levert Galapagos een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar op van samenwerkingspartner AbbVie.

    Het aandeel Galapagos sloot woensdag op een groene beurs 3,5 procent hoger op 62,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:29
    Meer omzet en winst voor Novo Nordisk

    Farmaconcern stelt doelstellingen voor lange termijn neerwaarts bij.

    (ABM FN-Dow Jones) Novo Nordisk heeft in 2016 een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd en voorziet verdere groei in 2017, maar stelde de verwachting voor de lange termijn neerwaarts bij. Dit maakte de Deense farmaceut donderdag bekend.

    "2016 was een uitdagend jaar. Waar we de financiële vooruitzichten voor dat jaar waarmaakten, zorgde sterke tegenwind in de Amerikaanse markt ervoor dat we onze financiële doelstellingen voor de lange termijn moesten herzien", stelde CEO Lars Fruergaard Jorgensen in een toelichting op de cijfers.

    Het Deense bedrijf werd op 12 januari geconfronteerd met een rechtszaak, aangespannen door Bernstein Litowitz Berger & Grossmann namens Lehigh County Employees' Retirement System, vanwege "foute en misleidende resultaten en vooruitzichten, die werden ingegeven door prijsmisleiding voor de insulinemedicijnen".

    De jaaromzet steeg dankzij gestegen verkopen in de belangrijkste regio's in lokale valuta met 6 procent naar 111,8 miljard Deense kroon (15,03 miljard euro) en was in Deense kronen 4 procent hoger. Het bedrijfsresultaat daalde met 2 procent naar 48,4 miljard kroon, mede als gevolg van de gedeeltelijke desinvestering van NNIT. De nettowinst nam met 9 procent toe tot 37,9 miljard kroon.

    Outlook

    Voor 2017 verwacht het bedrijf een omzetgroei in Deense kronen van 1 tot 6 procent, met een positief effect van valutaverhoudingen van 2 procent. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting in de bandbreedte van 0 tot 5 procent toenemen.

    De omzet in lokale valuta zal volgens Novo Nordisk kunnen dalen met 1 procent of maximaal met 4 procent stijgen. Het bedrijfsresultaat in lokale valuta kan 2 procent dalen tot 3 procent stijgen.

    Het concern stelt een einddividend voor van 4,60 kroon, waarmee de totale dividenduitkering over 2016 uitkomt op 7,60 kroon per aandeel.

    Het aandeel daalde in Denemarken met ruim 5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:52
    AstraZeneca voorziet dalende resultaten

    Gepubliceerd op 2 feb 2017 om 08:49 | Views: 471

    LONDEN (AFN) - De Britse farmaceut AstraZeneca verwacht dat zijn omzet en winst dit jaar zullen dalen. Dat meldde het bedrijf donderdag bij de publicatie van de jaarcijfers van 2016.

    AstraZeneca heeft veel last van aflopende patenten, waardoor er concurrentie ontstaat van goedkope imitatiemedicijnen. Het concern voorziet mede daardoor in 2017 een afname van 1 tot 5 procent voor de omzet. De winst per aandeel gaat waarschijnlijk met 11 à 15 procent omlaag.

    De omzet zakte afgelopen jaar met 7 procent, naar 23 miljard dollar. Daarbij werden 10 procent minder producten aan de man gebracht dan in 2015. De winst per aandeel vertoonde afgelopen jaar nog een minieme groei.
  19. forum rang 10 voda 6 februari 2017 16:21
    Beursblik: pijplijn Kiadis vordert goed

    Aanvullende Fase 2 resultaten bemoedigend volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma vordert goed met de pijplijn, gezien de eerste goedkeuring van Canadese toezichthouders voor een Fase 3 studie met zijn belangrijkste middel ATIR101. Dit schreef KBC Securities maandag in een analyse.

    Volgens analist Michaël Vlemmix zijn bovendien de aanvullende resultaten in een Fase 2 studie met ATIR101 bemoedigend en bevestigend en dat is mooi gezien de marktaanvraag die Kiadis in Europa heeft gedaan voor het middel. Het Amsterdamse biofarmaceutische bedrijf hoopt de behandeling volgend jaar in Europa op de markt te brengen.

    KBC Securities heeft een koopaanbeveling op Kiadis Pharma met een koersdoel van 17,50.

    Op een groene beurs opende het aandeel vanochtend ruim een procent in de plus op 8,26 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
6.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links