Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB houdt rente onveranderd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 8 september 2016 14:07
    verrassend...

    Laten we er vanuit gaan dat de rol van de ECB en andere centrale banken als inflatieopwekker voorlopig is uitgespeeld.

    Dus laten we ook voorlopig ons wat minder druk maken om wat Mario c.s. doen en gewoon naar economische realiteiten kijken en vaststellen dat het helemaal niet zo slecht gaat op dit moment.
  2. [verwijderd] 8 september 2016 14:09
    Tja, Mario heeft alle kruit verschoten zo lijkt het. Jammer dat al die middelen niet wat verstandiger gebruikt zijn de afgelopen jaren. Had ons de komende jaren flink wat ellende kunnen besparen.

    Nu maar rap noord en zuid uit elkaar trekken. Hebben we tenminste nog een kans onze welvaart niet volledig af te breken.
  3. down 8 september 2016 15:38
    Wat hadden ze anders moeten zeggen dat de rente niet omhoog kan In feite wil dat ook niemand zij het dan dat beleggers een rente verhoging aan bijvoorbeeld aegon en andere verzeraars en banken
    wilden koppelen zodat de koersen omhoog willen
    Ik vroeg gisteren aan een bank om mijn huidige aflossingvrije hypotheek vorm om te zetten in een nog goedkopere rente met aflossing Maar daar trokken zij niet aan en ze dreigden met een boete die het verschil in rente opbrengst van de looptijd goed moest maken. Met andere woorden ik kon ook niet weg naar een andere bank, omdat ze weten dat een rente verhoging de eerste tien jaren niet plaats gaat vinden.
  4. Traveler@repair 9 september 2016 00:59
    Onze staatsschuld is pak en beet 60.000 euro per werkzame inwoner.
    Krijgt die gemiddelde werkzame inwoner bovenop de hypotheek of bovenop de huursubisie nog 60.000 euro krediet bij de bank ?
    We kijken tegen een overheid die momenteel leent tegen een negatieve rente en toch nog iedere dag meer schulden maakt...
    De ECB is aan het roer en aan de macht.
    En onze overheid is te vergelijken met een verslaafde drugscrimineel,
    Daar gaat het ook een keertje goed fout mee, was de Filipijnse president hier maar kandidaat, ik zou direct op hem stemmen !

  5. Maan Arkenbosch 10 september 2016 21:41
    Draghi heeft al moeite om voor €.80 miljard per maand leningen en staats obligaties op te kopen tegen een rente van -0,4%!! Het einde van zijn capriolen is in zicht. Hij heeft al voor €.1000 miljard aan vrij waardeloze obligaties opgekocht met drukpersgeld. Ondertussen zitten de banken met lage marges en spaarders welke kluizen willen aanschaffen, voordat de banken omvallen. Indien de $ rente omhoog gaat, gaat de $ stijgen en zitten niet de opkomende landen debiteuren, maar de banken, welke hun geld niet meer terug krijgen in zwaar weer. Dan is Lehman Brothers, klein bier. Arme pensioentrekkers! Of de spaarders nog hun dan waardeloos geld krijgen, is niet meer van belang!!!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links