Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frankrijk wil geen opdeling 'buit' na brexit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 2 juli 2016 12:38
    quote:

    *Justin* schreef op 2 juli 2016 11:56:

    [...]

    Je bent er blijkbaar niet bekend mee dat de vote leave campagne volledig door miljonairs uit de UK is ondersteund, omdat die zo min mogelijk Europese regelgeving willen die normale burgers beschermt. Ze willen af van milieuwetgeving, de werktijden wet, etc. etc. Allemaal uit eigen belang. Na een Brexit kunnen mensen gewoon 90 uur aan de slag gezet worden, zonder bescherming want heel veel van de EU afgeleide wetgeving valt gewoon weg.

    Deze mensen hebben een campagne gevoerd tegen een Europa, omdat ze "controle terugwilden van een niet gekozen elite."

    Wat ze er niet bij zeggen is dat deze campagne door een elite zelf is opgezet, dus een elite die zich voordoet als de gewone man. Hoe ziek kan het zijn. En dat werkt voor de belangen van een aantal zeer libertaire miljonairs. Die zijn dus ook 'niet gekozen'. En ze zijn voor transparantie van uitgaven, maar ze houden wel geheim wie hun eigen financiers zijn.

    En hoezo "controle terug". De controle gaat dan terug naar de Britse regering en dan ben je als burger echt niet beter ad. Want die volledig wordt gestuurd door rijke belangengroepen. Dan ben je beter af bij de EU, daar hebben die Britse miljonairs geen grip op, dus voor hen is het inderdaad 'take control'. Maar op een heel andere manier dan de gewone burgers denken. Het is een elite die de controle terug wil en heeft om dat doel te bereiken de massa opgejut en compleet voor de gek gehouden met valse beloften en leugens.
    UK is van oudsher een soort klassemaatschappij, maar dat heeft de gewone burger waarschijnlijk niet door. Inderdaad zal de elite de controle weer meer terugnemen.
    Ik denk echter dat er nog wel eens iets kan gebeuren: nee geen nieuw referendum, maar nieuwe stemming waar opeens de exit partij een stuk kleiner kan worden dan de partij die een genuanceerd beeld heeft: Blijven maar actief meehelpen aan hervormingen. Dat is dan weer een nieuwe meerderheid en die gaat procedure 50 helemaal niet starten....

  2. [verwijderd] 2 juli 2016 12:41
    quote:

    Paulus29 schreef op 2 juli 2016 12:37:

    Michael Gove MP Geverifieerd account
    @Gove2016
    I will end free movement, introduce an Australian-style points-based system for immigration, and bring numbers down. #Gove2016

    Dit gelezen hebbende, maken de internationale bedrijven waarschijnlijk haast met hun vertrek uit VK.
  3. barondehuile 2 juli 2016 12:42
    Laat alles rustig aan je voorbij gaan. Er zullen echt geen grote bedrijfsverschuivingen plaats vinden. Over drie jaar praten we er wellicht nog wel over "ter lering en vermaak", maar blijkt het allemaal wel mee gevallen te zijn. Overigens zou het me niet verbazen dat er een referendum komt om de Brexit terug te draaien; zou ook het beste zijn. Wat ik hier in het VK beluister is dat men zich nu pas realiseert wat Brexit betekent. Ouderen zijn vooraf wel gewaarschuwd, doch zijn door Mr Farage en Mr Johnson, gebruik makend van onvrede, in de Brexit modus zijn gezet. De heren Farage en Johnson groeien intussen langzaam, maar absoluut zeker, uit tot staatsvijand in plaats van tot "vrijheidsstrijders". Geef de Britten, waarvan velen van de ouderen nog voor onze vrijheid hebben gevochten, een kans de beslissing te herstellen. Zou erg goed zijn voor Europa en het zou andere "exit pogingen" vermijden. Wel moeten we de les trekken dat de POLITIEKE macht van Brussel beperkt moet worden; ik geloof dat men zich ook dat begint te beseffen. Hopelijk komt het snel tot een reorganisatie van politieke macht.
  4. aandeeltje! 2 juli 2016 12:43
    Dat dit bericht uit Frankrijk komt is verder nogal wiedes. Die staan niet bovenaan het lijstje. Komt omdat ze zelf nogal besloten zijn. Duitsland, NL staan zeer zeker hoog op de lijstjes, de eerste waarschijnlijk iets hoger, omdat de Nederlander met toch ook een hoog Wilders gehalte ook nog wel een politiek risico in zich heeft.
    Koste wat kost moeten we echter voorkomen dat NL uit de EU zou stappen. Zoals al de nodige jaren volgt NL Duitsland.
  5. forum rang 4 @monkeytail 2 juli 2016 21:51
    Vooral die multinationale bedrijven die hun hoofdvestiging hebben in Engeland zullen het land verlaten. EU is handiger zakendoen, zonder onderlinge grenzen en een grotere eenheid qua regelgeving en verdragen. Londen als financieel centrum zal wel blijven bestaan maar ook klappen krijgen. Zonde om dat in een keer door het putje te spoelen. Tja moet je maar niet met je onderbuik stemmen.
  6. forum rang 6 pietje-2005 3 juli 2016 08:40
    Barondehuile schreef:
    "Geef de Britten, waarvan velen van de ouderen nog voor onze vrijheid hebben gevochten, een kans de beslissing te herstellen."
    Hoe oud worden die britten dan, eigenlijk, gemiddeld?
    Nu is "velen" ook een zeer rekbaar begrip, natuurlijk.
    Die kans hoeven wij niet te geven, hoor.
    Ze zijn zelf mans genoeg om die kans eventueel te maken en nemen.
    Zou me ook niets verbazen als er weer een nieuwe doem-campagne komt, als de nieuwe interim-leiders in de politiek dat toelaten.
  7. [verwijderd] 3 juli 2016 11:38
    quote:

    Harry de harige Aap schreef op 3 juli 2016 08:26:

    Paulus, het gezegde is: "zo dom als het achtereind van een varken" (en niet van een koe). Weet overigens niet wat mijn IQ is......

    Varkens zijn erg slimme beestjes.
    Heb er dus maar "zo dom als het achtereind van een koe" van gemaakt.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links