Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,743 14 jun 2024 17:35
  • -0,007 (-1,00%) Dagrange 0,743 - 0,759
  • 2.937.440 Gem. (3M) 6M

Met dank aan PBtje

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 maart 2004 17:33
    Geachte belegger,

    In verband met mijn drukke werkzaamheden en volle agenda heb ik besloten om vragen van individuele beleggers te bundelen en ongeveer 1 x per week te beantwoorden. In zo'n antwoord zal ik proberen de diverse punten te behandelen zonder dat ik de originele vraag en de naam van de vragensteller mee-kopieer. Deze week heb ik vragen ontvangen over de volgende onderwerpen die ik hierbij toelicht.

    - Registratieaanvragen en aanvragen voor het doen van klinische studies bij de FDA (in Amerika) zijn vertrouwelijk. Ook discussies hierover zijn vertrouwelijk. We doen hierover geen mededelingen. Wanneer we op het punt zijn aangeland, later dit jaar, dat we daadwerkelijk klinische studies in de VS gaan beginnen zullen we dat aankondigen. Pharming heeft altijd gezegd dat het C1-produkt eerst in Europa zal worden geregistreerd (in 2005) en daarna in de VS. Hoewel we proberen om alles te versnellen wat versneld kan worden, is dit nog steeds de actuele planning. Uiteraard roept vertrouwelijkheid speculatie op bij diegenen die niet over alle informatie beschikken, maar wij geloven dat het in het beste belang is van iedereen om deze strategie te blijven volgen.

    - In Europa zijn we een dubbel-blinde studie met placebo en C1-remmer gestart. Dat wil zeggen dat een aantal klinische centra zijn geopend, hetgeen weer wil zeggen dat alle vergunningen daarvoor binnen zijn en in sommige gevallen aan het binnekomen zijn en dat patienten worden gescreend voor deelname in de studie. Het is nog steeds de verwachting dat deze studie dit jaar wordt afgerond.

    - Sommige vragenstellers verkeerden in onzekerheid over de status van "registratie van ons product". Uiteraard kan registratie alleen worden verkregen na afsluiting van het volledige ontwikkelingsprogramma (inclusief programma's ter verkrijging van data op het gebied van preklinisch, productie, veiligheid en werkzaamheid). De eerste aanvraag voor registratie (in Europa) zal naar verwachting rond het eind van dit jaar worden ingediend. Ondanks dat er dus (uiteraard) nog geen aanvraag voor registratie is ingediend zijn er wel uitvoerige discussies met de registratie-autoriteiten en proberen we hun opmerkingen in te bouwen in de diverse programma's.

    - Op het gebied van partnering kunnen we geen nadere mededelingen doen anders dan het herhalen wat reeds eerder is gezegd in persberichten en prospectus: Het is de strategie van Pharming om partners te vinden (in een aantal gebieden van de wereld) en we zijn in gevorderde gesprekken met sommige. We kunnen niet voorspellen hoe lang deze gesprekken nog zullen duren en we kunnen niet zeggen hoe een deal eruit zal gaan zien.

    - In de prospectus is de mogelijkheid ingebouwd om aan de aandeelhouders toestemming te vragen eventueel meer aandelen uit te kunnen geven.
    Wanneer zo'n verzoek werkelijk wordt gedaan zal dat uitdrukkelijk worden gemotiveerd. Op dit moment werken we onder het bestaande mandaat van de aandeelhouders.

    - Pharming heeft nog steeds alle patenten in handen op het gebied van transgene technologie. Nu de financiele situatie weer beter is dan voorheen, is het mogelijk om in de toekomst via gerichte investeringen die positie verder uit te bouwen en op die manier meer licentie-inkomsten te verwerven.

    - Ik kan geen commentaar geven op het Pompe-project van Genzyme. Opmerkingen uit de markt en verkregen via bevriende onderzoekers moet ik helaas laten voor wat ze zijn: onbevestigde geruchten.

    - Onderhandelingen met zorgverzekeraars kunnen pas beginnen als er een goedgekeurd medicijn is met een welomschreven effectiviteit. Die onderhandelingen kunnen soms lang duren, maar gaan soms ook snel. Dat verschilt ook nogal per land.

    - De afronding van de jaarcijfers 2003 is versneld uitgevoerd zodat ze konden worden gepubliceerd in de prospectus. Zowel Euronext als Pharming waren van mening dat dit de transparantie van de prospectus ten goede zou komen.

    - Soms worden er door concurrenten opmerkingen gemaakt over Pharming en haar produkten (zoals bijvoorbeeld in SEC-filings). Ook schrijven kranten soms analyses over ons (bijvoorbeeld de volkskrant), die meestal niet van te voren door ons zijn gezien. Echter, de enige informatie over Pharming die als juist moet worden beschouwd is informatie die door onszelf rechtstreeks naar buiten wordt gebracht, met name via
    persberichten, prospectus en website.

    - Soms bereiken mij vragen van algemene aard over de stand van zaken m.b.t. de produkten van pharming, technologie, patenten enz. Voor een antwoord op deze vragen verwijs ik naar de prospectus.

    - Ook bereiken mij regelmatig vragen van zeer algemene aard bijvoorbeeld betreffende regels rondom het doen van klinische studies in diverse landen, de verschillen tussen fase I, II, en III en de werkwijze van FDA en EMEA enz. Hoewel zeer interessant op zich, ben ik niet de juiste persoon om deze vragen aan te richten en ik heb helaas geen tijd om hier diep op in te gaan. Hetzelfde geldt voor vragen rondom regels van Euronext, AFM enz.

    - Zoals blijkt uit de prospectus en recente persberichten zijn per 10 maart de nieuwe aandelen genoteerd aan de officele markt van Euronext en daarmee verhandelbaar geworden.

    - Ik blijf ook vragen krijgen met het verzoek om advies over aankoop en verkoop van Pharming aandelen. Op deze vragen kan ik uiteraard niet ingaan.

    - Ik heb van enkele mensen vragen mogen ontvangen aangaande een persbericht van Agennix. De situatie hieromtrent is als volgt. Zoals exact beschreven in onze prospectus van 16 december 2002, heeft Pharming in de zomer van 1995, samen met een ander bedrijf een oppositie ingesteld tegen een patent waarop Agennix bepaalde rechten heeft. Dit is een veel voorkomende formele procedure bij Europese patenten. In november 2003 heeft het europees octrooi bureau bepaald dat het octrooi ongewijzigd kon blijven bestaan, mede omdat zowel Pharming als het andere bedrijf zich in de loop van de tijd uit de procedure had teruggetrokken.

    Het patent behelst bepaalde claims op varianten van het gen voor lactoferrine (zogenaamd cDNA). Om hen moverende redenen heeft Agennix op 9 maart (enkele maanden na de beslissing van het octrooibureau) een persbericht uitgebracht waarin verzuimd wordt te melden dat de oppositie niet alleen door Pharming was ingesteld en dat bovendien Pharming zich uit de procedure heeft teruggetrokken.

    De belangrijkste reden voor het terugtrekken van Pharming uit de procedure was het feit dat onder de huidige claims Pharming geen licentie nodig zou hebben om haar lactoferrine project verder te ontwikkelen. Het was dus voor Pharming niet meer van belang of het octrooi verder zou bestaan of verdwijnen en we hebben besloten verder geen geld en menskracht in deze zaak te steken.

    Ik hoop dat met deze benadering toch al uw vragen zijn beantwoord en dank u voor uw belangstelling in ons bedrijf.

    Met vriendelijke groet,

    R. Strijker
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links