Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

  • 57,550 19 aug 2022 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Accell in 2015

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. OVI 6 maart 2015 08:07
    Vooral dit stuk (verwachtingen) is mijn inziens belangrijk:

    We hebben het afgelopen jaar verder gewerkt aan consolidatie, integratie en een betere benutting van efficiëntie en schaalvoordelen. De reorganisaties in Noord-Amerika en Nederland lopen op schema en zullen in 2015 worden afgerond. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar meer nadruk gelegd op doorontwikkeling van onze activiteiten op het gebied van onderdelen & accessoires met als eerste doel om binnen afzienbare tijd tot een Europees dekkend netwerk te komen. De overname van Comet in Spanje en de overname van Cycle Service Nordic (CSN) in Denemarken die begin dit jaar is afgerond, passen daar uitstekend in.

    Veel lange termijn trends wijzen erop dat fietsen in de komende jaren onverminderd populair zal blijven voor mobiliteit, recreatief en sportief gebruik. Wij verwachten daarbij met onze hoogwaardige producten voorop te blijven lopen en nieuwe innovaties toe te kunnen voegen om het fietsen voor de verschillende doeleinden nog aangenamer te maken. Op basis van de gunstige onderliggende trends in combinatie met de voor de consumentenbestedingen wat betere macro-economische indicatoren gaan wij, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, voor 2015 uit van een verdere stijging van de omzet en het resultaat.”

    gr. OVI
  2. wouter b. 6 maart 2015 08:22
    WPA eur 1,06. Ik vind dat tegenvallend.Dat betekent dat HY2 opnieuw verliesgevend want HY 1 was de WPA al eur 1,12.Noord Amerika loopt nog steeds niet goed. Ik had daar zelf verwacht dat ze de zaakjes op orde hadden.

    dividend eur 0,61 een pay out ratio van 58 % daar waar dat in de afgelopen jaren rond de 70 % lag.

    Nee al met al voor mij echt tegenvallend.
  3. OVI 6 maart 2015 09:13
    ondanks dat ik de cijfers niet onaardig vind, denk ik dat de koers zijn top wel ongeveer bereikt heeft.
    daarom heb ik vandaag op 17.20 besloten om te verkopen. Had aangekocht op 14.27 dus meer dan 20% winst in een paar weken tijd.
    ik ben tevreden :-)

    succes allemaal hier en wellicht koop ik over een tijd wel weer wat terug.

    gr. OVI
  4. wouter b. 6 maart 2015 09:52
    'Op termijn weinig beweging bij Accell'
    Gepubliceerd op 6 mrt 2015 om 09:37 | Views: 78
    ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten
    Accell 09:28
    16,70 0,00 (+0,60%)

    AMSTERDAM (AFN) - Zowel de jaarcijfers als de vooruitzichten van fietsenfabrikant Accell Group zijn dusdanig als verwacht dat er geen reden is om de recente verwachtingen bij te stellen. Dat stelt Rabobank vrijdag in een rapport over het Friese bedrijf.
    Accell Group zag in 2014 de nettowinst met 37 procent toenemen naar ruim 26 miljoen euro. Ook de omzet klom met 4 procent naar 882,4 miljoen euro. Het bedrijf gaf verder aan voor dit jaar te rekenen op een verdere stijging van het resultaat en de omzet, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
    Rabo stelt wel dat de operationele marges wat lager uitvielen dan verwacht. De nettoschuld was daarbij hoger dan eerder verwacht. De autonome groei van 8 procent noemde Rabo ,,vrij sterk". Accell kan daarbij leunen op sterke verkopen van de e-bike in Nederland en Duitsland. In de Verenigde Staten viel de verkoop wel enigszins tegen.
    Rabo hanteert een hold-advies voor Accell met een koersdoel van 15 euro. Het aandeel van de fietsenfabrikant noteerde omstreeks 9.30 uur 0,8 procent hoger op 16,74 euro.
  5. forum rang 10 voda 6 maart 2015 14:50
    Accell winst en omzet 2014 hoger, voorziet verdere groei - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Accell winst en omzet hoger, voorziet verdere groei in 2015', om informatie, analistencommentaar en actuele koers toe te voegen)

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) heeft de winst en omzet in 2014 flink zien toenemen dankzij de goede weersomstandigheden, een verbeterd economisch klimaat en succesvolle verkoop van hoog renderende e-bikes in Nederland en Duitsland, maakte de fietsen- en accessoiresfabrikant uit Heerenveen vrijdag voorbeurs bekend.

    De producent van fietsmerken als Sparta, Batavus, Koga en Raleigh voorziet voor 2015 een verdere stijging van omzet en resultaat en blijft dit jaar zoeken naar schaalvergroting en regionale marktuitbreiding door autonome groei en acquisities. Accell wijst daarbij op recente acquisities in Spanje en Denemarken voor de groei in de Europese markt voor onderdelen en accessoires.

    "2014 was een prima jaar waarin we te maken hadden met gunstige weersomstandigheden en een licht beter economisch klimaat. Vooral bij de Nederlandse en Duitse merken waren de prestaties sterk. Terwijl de meeste markten een stabiel tot licht stijgend beeld vertoonden, konden we daarentegen mede dankzij de populariteit van onze elektrische en sportieve fietsen en de uitbouw van onderdelen en accessoires, de omzetten verhogen in vrijwel alle landen waar we actief zijn. Alleen in Noord-Amerika bleven de omzet en het resultaat achter bij de verwachtingen", zegt bestuursvoorzitter Rene Takens in het toelichtende persbericht.

    De reorganisaties in Noord-Amerika en Nederland lopen op schema en zullen in 2015 worden afgerond, meldt de CEO verder.

    Accell, dat in het afgelopen jaar zijn fitness-activiteiten verkocht, realiseerde vorig jaar een 20% hoger bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten van EUR44,3 miljoen, en een 37% hogere nettowinst van EUR26,1 miljoen, op een 4% hogere jaaromzet van EUR882,4 miljoen. De autonome omzet groeide met 8%, met een autonome omzetgroei bij fietsen van 10% en bij onderdelen en accessoires van 3%. In Europa realiseerde Accell een sterke autonome omzetgroei, maar de autonome omzet in Noord-Amerika (-9%) en overige landen (-11%) nam aanzienlijk af.

    De verkoop van elektrische fietsen nam met 23% toe en bedraagt inmiddels 41% van de totale fietsenomzet.

    Het werkkapitaal daalde naar EUR269,2 miljoen van EUR284,1 miljoen in 2013 en het rendement op werkzaam vermogen (ROCE) steeg naar 9,8% van 8,3%.

    Accell heeft herhaaldelijk gezegd betere resultaten in 2014 te verwachten, vanwege betere weersomstandigheden, de voorzichtig aantrekkende economie in belangrijke regionale markten, en de groei van omzet in het e-bikes segment. De resultaten in 2013 werden nog gedrukt door slechte weersomstandigheden, een laag consumentenvertrouwen, en hogere herstructureringskosten, andere eenmalige lasten en belastingen.

    Accell stelt voor over 2014 een keuzedividend van EUR0,61 per aandeel te betalen tegen EUR0,55 in 2013. De pay-out ratio komt hiermee uit op 58%.

    Voor Rabo-analist Frank Claassen zijn EBIT-resultaat en nettowinst conform verwachting, maar de sterke autonome omzetgroei van 8% is voor hem een positieve verrassing. De nettoschuld van EUR152 miljoen is hoger dan verwacht, maar de pogingen om voorraden te verminderen beginnen zich uit te betalen, zegt hij. Hij vindt het dividend van EUR0,61 per aandeel 'behoorlijk genereus' en de guidance voor 2015 met verhoging van omzet en resultaten conform verwachting en zoals gebruikelijk.

    Het aandeel noteert vrijdag omstreeks 09.50 uur 0,6% hoger op een 0,1% hogere ASX-index.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com



  6. forum rang 10 voda 6 maart 2015 14:50
    Accell resultaten conform verwachting, sterke autonome groei - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell (ACCEL.AE) brengt voor Rabo-analist Frank Claassen een EBIT-resultaat en nettowinst over 2014 conform verwachting, maar de sterke autonome omzetgroei van 8% is voor hem een positieve verrassing. Hij constateert dat die vooral te danken is aan het succes van e-bikes in Nederland en Duitsland. De nettoschuld van EUR152 miljoen is hoger dan verwacht, maar de pogingen om voorraden te verminderen beginnen zich uit te betalen, zegt hij. Hij vindt het dividend van EUR0,61 per aandeel 'behoorlijk genereus' en de guidance voor 2015 met verhoging van omzet en resultaten conform verwachting en zoals gebruikelijk. Het advies blijft hold, maar de analist betwijfelt of de rally van het aandeel, gezien de huidige ratio's, kan worden voortgezet, en neemt zijn huidige koersdoel van EUR15,00 in heroverweging. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel 2,1% hoger op EUR16,95, terwijl de ASX met 0,7% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  7. forum rang 10 voda 6 maart 2015 15:16
    'E-mountainbikes zijn niet aan te slepen'

    VRIJDAG 6 MAART 2015, 13:47 uur | 318 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar elektrische mountainbikes is zo sterk dat er bijna niet aan kan worden voldaan. Vooral in bergachtige gebieden zoals Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland neemt de verkoop van e-mountainbikes een hoge vlucht. Dat liet fietsenfabrikant Accell vrijdag weten in een toelichting op de cijfers over 2014.

    Volgens Accell-topman René Takens gaat het om een hele nieuwe tak in de fietsenwereld. “Eerst dachten we: wat moeten we daarmee? Toen vond iedereen het maar raar. Maar er kwam heel veel aandacht voor van bijvoorbeeld vaktijdschriften en tentoonstellingen en nu is de vraag zo groot dat we er amper aan kunnen voldoen.”

    De e-mountainbike werd ontwikkeld in Duitsland en bestaat pas een jaar of drie. Accell verkoopt de fietsen via zijn dochtermerken Ghost en Haibike. “De e-mountainbike geeft een rijder veel meer mogelijkheden en zo veel meer extra plezier. Hij spreekt mensen echt aan. Inmiddels worden er al races mee georganiseerd”, zei Takens.

    Niet goedkoop

    De e-mountainbikes zijn niet goedkoop met prijzen van meer dan 2500 euro. Accell verwacht dat de concurrentie op dit vlak zal toenemen omdat steeds meer fietsfabrikanten willen inhaken op het succes van de e-mountainbikes. “Daarom proberen we voor te blijven op rivalen met nieuwe producten”, aldus de topman.

    Accell liet verder weten samen met TNO te werken aan een intelligente fiets. Die zullen onder meer worden voorzien van camera's die via het trillen van bijvoorbeeld het handvat, het zadel of het stuur mensen waarschuwen voor naderend gevaar zoals een auto. Het bedrijf verwacht binnen twee tot drie jaar met de eerste intelligente fiets naar buiten te komen.
  8. [verwijderd] 6 maart 2015 22:46
    En vandaag er weer uit gegaan. Het vuurwerk met de cijfers is uitgebleven en mijn gevoel zegt me dat de markt toch een keer moet gaan corrigeren. Dat zegt mijn gevoel overigens al een week. Per saldo heb ik hier een mini winstje aan over gehouden. Technisch is het overigens wel een teken van zwakte als er van een mooi plus gedraaid wordt naar een min, de daling van vandaag zou voor Accell best een vervolg kunnen krijgen.
  9. forum rang 6 effegenoeg 7 maart 2015 13:43
    quote:

    RW1984 schreef op 6 maart 2015 22:46:

    En vandaag er weer uit gegaan. Het vuurwerk met de cijfers is uitgebleven en mijn gevoel zegt me dat de markt toch een keer moet gaan corrigeren. Dat zegt mijn gevoel overigens al een week. Per saldo heb ik hier een mini winstje aan over gehouden. Technisch is het overigens wel een teken van zwakte als er van een mooi plus gedraaid wordt naar een min, de daling van vandaag zou voor Accell best een vervolg kunnen krijgen.
    Dat gebeurde bij asmi ook.
    Mooi fonds om in te beleggen met leuk dividend en goed vooruitzicht.
    Ik kom terug van mijn laatste bijdrage op dit forum en houd ze lekker aan.
  10. mercedes 10 maart 2015 16:38
    Stevige uitbraak fietsenfabrikant.
    De koers van Accell Group is uitgebroken en heeft potentie om nog flink door te stijgen.

    Nadat de koers van de fietsenfabrikant bijna twee jaar binnen een bandbreedte van grofweg 12 tot 15 euro bewoog, brak het fonds eind februari aan de bovenkant uit.

    De uitbraak heeft in eerste instantie ruimte richting de 18 euro, de toppen uit begin 2012. Als ook deze weerstand wordt uitgenomen, dan kan de koers zelfs door richting de top uit de zomer van 2011 op meer dan 20 euro.
  11. [verwijderd] 12 maart 2015 14:00
    Komende eerste kwartaal cijfers met dit prachtige fietsweer zullen de koers goed doen laat de zon meer schijnen zou ik zeggen : )) wie kan mij vertellen hoeveel eurocentjes dividend uitbetaling eind april plaatsvind voor mij als klein aandeelhoudertje best interrant....word dit gewoon op mijn beleggers rekening gestort evenals ik voorheen warrants verkreeg van rood microtec..off topic: beloftes jaren lang buy low sell high speculatief en komende emissie om de tent boven water te houden.
    fijne beursweek allen
  12. forum rang 6 marique 12 maart 2015 14:39
    quote:

    h@nneman schreef op 12 maart 2015 14:00:

    wie kan mij vertellen hoeveel eurocentjes dividend uitbetaling eind april plaatsvind voor mij als klein aandeelhoudertje best interrant....word dit gewoon op mijn beleggers rekening gestort

    Je mag kiezen tussen contant en/of extra aandelen (zgn keuzedividend).
    Dat moet je wel vooraf bij je broker melden.
    Kies je contant dan ontvang je € 0,5185 per aandeel (na aftrek van 15% dividendbelasting).
    Kies je voor aandelen dan moet je even je zakjapanner erbij nemen.
    Voor elk aandeel ontvang je een waarde van € 0,61.
    Stel je hebt 100 aandelen.
    Je dividendwaarde is dan € 61,00.
    Stel koers eind april is € 16,50.
    Je ontvangt dan 61,00/16,50 = 3,7 aandelen.
    Echter ... je krijgt alleen maar hele aandelen. Dus die 0,7 aandeel wordt cash verrekend. Tenzij je tegen je broker zegt dat hij die missing 0,3 moet aanvullen met cash vanaf jou rekening. Dan krijg je 4 aandelen bijgeschreven.

    Waarom 0,5185 bij cashdividend en 0,61 bij extra aandelen?
    Extra aandelen (stockdividend) wordt uit een reservepot, te weten de belastingvrije agioreserve, gehaald. Het cashdividend wordt onttrokken aan de nettowinst van het jaar 2014.

  13. [verwijderd] 11 april 2015 08:14
    Persoonlijk vind ik Accell een prachtig Nederlands bedrijf.
    De fietsen die ze maken staan bij de mensen die ik spreek bekend als degelijk en van hoge kwaliteit.

    Als ik als belegger om me heen kijk, dan zie ik dat de markt voor electrische fietsen nog lang niet verzadigd is.
    Wie eenmaal op een electrische fiets rijdt, pakt nooit meer de oude fiets met verroeste ketting uit de schuur.
    De drempel voor ouderen, om even een stukje te gaan fietsen is aanzienlijk lager dan wanneer ze op de gewone fiets een stukje zouden willen trappen.

    Ook jongeren die grotere afstanden moeten overbruggen om op school te komen hebben hun oog erop laten vallen.
    Die jongeren zijn nu nog sterk in de minderheid. Nu nog!!

    In de toekomst zie ik nog wel één héél groot probleem.

    Dat grote probleem is; DE HELM.

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links