Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 852,200 7 mei 2024 14:23
  • +5,600 (+0,66%) Dagrange 843,600 - 854,700
  • 82.953 Gem. (3M) 547,4K

ASML in 2015

2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2015 21:46
    Toch mooi hoe snel bedrijven met informatie komen over inbraken die amper terug te traceren zijn en over onbekende gestolen informatie uitspraken doen.

    En de beleggert die geloofd het voor zoete koek.

    Ben benieuwd wanneer de chinese chipmakert op de proppen komt met een nieuwe "zelf bedachte" techniek. En deze natuurlijk vele vele malen goedkoper kan produceren en leveren.

    Monopolie is een spel en zo heb je het en zo ben je het kwijt. Even de voordeur open laten.....

    But no worries the only way is UP!
  2. [verwijderd] 6 maart 2015 16:54
    quote:

    giefmoney schreef op 2 maart 2015 21:46:

    Toch mooi hoe snel bedrijven met informatie komen over inbraken die amper terug te traceren zijn en over onbekende gestolen informatie uitspraken doen.

    En de beleggert die geloofd het voor zoete koek.

    Ben benieuwd wanneer de chinese chipmakert op de proppen komt met een nieuwe "zelf bedachte" techniek. En deze natuurlijk vele vele malen goedkoper kan produceren en leveren.

    Monopolie is een spel en zo heb je het en zo ben je het kwijt. Even de voordeur open laten.....

    But no worries the only way is UP!

    Iedereen die ASML een beetje kent weet dat dit niet zo werkt.

    We hebben het hier niet over een appeltaartje dat iedere bakker kan bakken.
  3. aandeeltje! 7 maart 2015 16:12
    quote:

    Opti61 schreef op 2 maart 2015 19:14:

    De verwachting van ASML is, dat in de nabije toekomst(2018-2020), de OMZET gaat Verdubbelen en de WINST gaat VERDRIEVOUDIGEN. Met een huidige K/W verhouding van pakweg 30, betekend dat een koers van rond de €300.00 per aandeel tegen die tijd (met een gelijke K/W verhouding dan. ASML maakt meestal de verwachtingen waar. Alleen een andere productiemethode van chips of een gigantische beurscrash kan roet in het eten gooien.
    Je snapt het niet. De huidige k/w is hoog omdat de groei ingecalculeerd is!
    Als de groei eruit is zakt de k/w ook. Nooit doortrekken die lijntjes want dan kom je van een koude kermis thuis.
    Boven de 120 moeten ze het ook allemaal waarmaken dus ik zie daar ook wel de bovenkant, net als Voda.
  4. viermeiden 11 maart 2015 08:04
    L.s.,

    HILVERSUM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML ontwijkt de Nederlandse belasting door gebruik te maken van een gunstige regeling in België. Dat stelt het tv-programma Zembla in een rapportage die woensdagavond wordt uitgezonden.

    Onder de Belgische regeling mag een bedrijf een fictieve rente aftrekken van de belastbare winst. Volgens Zembla heeft ASML een vestiging in België om gebruik te kunnen maken van dat gunstige belastingregime. De vestiging blijkt overigens ,,niet veel meer dan een woonhuis te zijn waarvan enkel het adres wordt gebruikt om in België ingeschreven te staan'', aldus Zembla. ASML wilde niet voor de camera reageren.

    ASML maakte vorig jaar een winst van 1,3 miljard euro en betaalde 77 miljoen euro aan winstbelasting. ,,Dus grofweg 6 procent, terwijl de winstbelasting in Nederland 25 procent bedraagt. In 2012 en 2013 betaalde het bedrijf nog geen 1 procent aan winstbelasting in Nederland'', aldus Zembla.

    Philips, Shell, DSM, Heineken en ING hebben volgens Zembla bevestigd dat ook zij gebruik maken van de 'België-route'.

    viermeiden
  5. Daniel30 11 maart 2015 12:35
    quote:

    japperr schreef op 11 maart 2015 09:23:

    Wat zegt TA eigenlijk over zulke grenzen? Kan me voorstellen dat dit de weg openmaakt naar 100+, omdat die 100 door velen toch wel als een echte limiet kan worden ervaren. Of juist niet, omdat men nu eerder 'hoogtevrees' krijgt. Iemand?
    ASML breekt door de weerstand 95,81 aan de bovenzijde van de neutrale trading range.
    ASML weet een consolidatie achter zich te laten. Met de uitbraak boven de voormalige weerstand is de oude uptrend hervat. De vorming van een nieuwe hogere koerspiek is positief. ASML kan nu verder omhoog. Eerstvolgende barrière wacht nu in de buurt van weerstand 105,00 (berekend koersdoel). Rond dit niveau rekening houden met wat aanbod. Enkel een terugval onder steun 95,29 (gevormd op 23 januari) zou het beeld doen verzwakken.
    Eerder ingenomen posities mag men aanhouden, zolang de steun op basis van de slotkoers intact blijft.

    Analist Wouter Slot heeft geen posities in ASML

    Wouter Slot heeft de analyse van ASML voor het laatst beoordeeld op woensdag (ochtend) 11-3-2015
  6. [verwijderd] 11 maart 2015 14:39
    finance.yahoo.com/news/euros-decline-...

    ..........................
    Who Stands To Gain?
    Companies like Anheuser Busch InBev SA (ADR) (NYSE: BUD) and ASML Holdings NV (ADR) (NASDAQ: ASML), do the majority of their business abroad and are poised to gain momentum as the euro continues to sink.

  7. forum rang 10 voda 11 maart 2015 14:50
    ASML ontkent fiscale misdragingen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ASML Holding nv (ASML.AE) ontwijkt volgens televisieprogramma Zembla de Nederlandse belasting door gebruik te maken van een gunstige fiscale regeling in Belgie. De chipmachinefabrikant is echter van mening dat het niets verkeerd doet.

    Door middel van de regeling mag een bedrijf een fictieve rente aftrekken van de belastbare winst. Om daarvan gebruik te maken zou ASML een vestiging in Belgie hebben en daar in 2013 EUR3,6 miljard op bankrekeningen hebben gestald, zegt Zembla.

    "Als Zembla de vestiging in Belgie bezoekt, blijkt het niet veel meer dan een woonhuis te zijn. Waar enkel het adres gebruikt wordt om in Belgie ingeschreven te staan", zegt het programma in aanloop naar de uitzending van woensdagavond.

    ASML is het niet met die lezing eens. Het overgrote deel van de toegevoegde waarde wordt in Nederland gerealiseerd en hier wordt ook veruit het grootste deel van de belastingen betaald, zegt een woordvoerder van het Veldhovense bedrijf in een reactie.

    "ASML opereert volledig transparant en naar zowel de geest als de letter van de wet", stelt hij.

    De woordvoerder legt uit dat het bedrijf kasmiddelen aanhoudt als 'appeltje voor de dorst', zodat als het tegen zit de lonen en R&D gewoon betaald kunnen worden. Het ging in 2013 niet om EUR3,6 miljard, maar om zo'n EUR2 miljard, vervolgt hij, die om de risico's te verminderen over verschillende plekken wordt gespreid.

    Ongeveer een kwart van die EUR2 miljard stond in 2013 in Belgie, waar het bedrijf een klant heeft en waar ook een deel van het financieel management zit, zegt hij verder.

    Volgens het tv-programma zouden ook andere grote Nederlandse multinationals gebruik maken van de 'Belgie-route'. Philips, Shell, DSM, Heineken en ING hebben bevestigd gebruik te maken van de belastingaftrek, aldus Zembla op zijn website.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  8. [verwijderd] 12 maart 2015 22:50
    quote:

    TAisOnzin schreef op 12 maart 2015 21:26:

    Ik denk dat ASML een oneerlijk bedrijf is gezien dat bedrijf belasting ontwijkt. Weg van zo'n bedrijf, de koers gaat nog flink dalen komende maanden. Halveren dit jaar is mogelijk. P/E boven 30 nu, terug naar 15, zal ik zeggen.
    Tuurlijk.
2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links