Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CFO: orderinstroom ASML is volatiel maar voldoende

CFO: orderinstroom ASML is volatiel maar voldoende
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) De orderinstroom van ASML is volatiel. Dit zei CFO Roger Dassen van het Veldhovense bedrijf in een toelichting op de cijfers over het eerste kwartaal. 

Afgelopen kwartaal haalde ASML voor 3,6 miljard euro aan nieuwe orders binnen, ruim minder dan de 9,2 miljard euro in het vierde kwartaal, wat toen een record was.

De analistenconsensus rekende voor het eerste kwartaal op een orderinstroom van 5,0 miljard euro, ofwel "een terugkeer naar normale niveaus", zei een analist van Degroof Petercam in een vooruitblik. Sommige analisten zeiden echter in aanloop naar de cijfers dat de orderinstroom positief zou verrassen. Zo gingen ING en Citi Research uit van een orderinstroom van 6,0 miljard euro.

"Er was heel wat speculatie rond de orderinstroom van ASML", aldus Dassen. Hij benadrukte dat de instroom in de afgelopen twee kwartalen in totaal bijna 13 miljard euro was. "Een flink cijfer", aldus de CFO.

Voor 2025 heeft ASML een outlook staan van 30 tot 40 miljard euro aan omzet. Kijkend naar de orderportefeuille van ASML op dit moment voor 2024, 2025 en daarna, heeft ASML om het middenpunt van deze bandbreedte te halen volgens CFO Dassen "in de komende drie kwartalen iets meer dan 4 miljard euro aan orders per kwartaal nodig".

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 mei Draait u zich nog een keer om voorbeurs en na Nvidia nu ASML op naar de 1000?
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 57% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 april 2024 08:07
    "Er was heel wat speculatie rond de orderinstroom van ASML", aldus Dassen. Hij benadrukte dat de instroom in de afgelopen twee kwartalen in totaal bijna 13 miljard euro was. "Een flink cijfer", aldus de CFO.

    Mooi verhaal om het beste kwartaal uit de historie qua ordertake (inhaalvraag) erbij te nemen, dat was (ook) geen representatief kwartaal. Als je naar de laatste twaalf maanden kijkt, en dus de zeer magere €2,6 mrd uit Q3 en €4,5 mrd uit Q2 erbij trekt kom je op circa €20 mrd, ofwel gemiddeld €5 mrd per kwartaal.

    Bepaald niet misselijk, maar de extreme koersstijging van de laatste tijd lijkt me nogal "overdone" en deze doorzichtige poging de schade te beperken gaat er bij mij niet in; dan hadden vorige keer ook moeten wijzen op het magere derde kwartaal en dat vonden ze dan weer níet nodig (kwam kennelijk niet goed uit met het oog op de waarde-ontwikkeling van de personeelsopties?? ;-)).
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

882,600 17:35
+2,100 +0,24%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links