Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bang voor de beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tomatino 29 januari 2013 12:43
    Mooi stukje over de emoties en strategieen.
    Helemaal mee eens, of je nou day trade of lange termijn doet, je zal altijd een strategie moeten hebben en je daar aan houden.

    Ik ben zelf ook onderuit gegaan met zonder al teveel kennis day traden in het begin ging het erg goed maar na enkele paniek weken heb ik mooi de beste aandelen op dieptepunten verkocht.

    Ik denk dat elk beginnende belegger dit mee (moet) zal maken en hiervan erg veel leert.

    Tegenwoordig doe ik vooral fundamentele analyses en ga voor de lange termijn (1 tot 3 jaar vooruit), past ook beter bij mij (wat meer nachtrust..)
  2. Five Aces 29 januari 2013 13:14
    Als je op korte termijn handelen wilt of met leverage (turbo's etc) zorg dan vooral dat je de risico's binnen de perken houd. Zet je positie niet te groot op of gebruik een strategie welke een minimale downside heeft maar meerdere opties/exits. Ga je alleen kaal long of short dan ga je vroeg of laat een keer onderuit en als dat een paar keer achter elkaar gebeurd ben je zo door je kapitaal heen. Bijna elke prof handelaar is zo wel een keer onderuit gegaan.

    Strategie = Strategie ben ik het niet geheel mee eens, een strategie moet je ook aan kunnen passen als hij voor je gevoel niet werkt natuurlijk ;)

    Verder begin je bij het beursspel met 100.000 euro en bij een beginnersfoutje kan je resetten. Zo werkt het real life niet. 100.000 euro is makkelijk, iedereen weet dat je met veel geld makkelijk meer geld maakt. Als je met kleine bedragen bezig bent dan drukken je transactiekosten zwaarder op je rendement maar je bent ook meer gelimiteerd qua instrumenten en diversificatie. Je zal dus nog beter na moeten denken over je positie en waar je kansen en risico's liggen.
  3. niets meer 29 januari 2013 13:33
    HOi AJ,
    Vraagje:
    Is het niet zo dat juist doordat je pas sinds 2005 aan het beleggen was die strategie van bijkopen uiteindelijk heeft gewerkt?
    Stel dat we vanaf nu een opgaande lijn naar 500 maken tot 2018 en je iedere maand blijft bijkopen. Als we dan naar 250 gaan gaat het dan niet veel langer duren (en dus veel meer vermogen en uithoudingsvermogen) om te blijven bijkopen tot het saldo weer wint van de spaarrekening?

    Groet,
    dd
  4. [verwijderd] 29 januari 2013 14:58
    Five Aces,

    Wat een wijsheid, thx

    dd,

    Klopt, bij bijvoorbeeld middelen op lange termijn voor je pensioen zoals ik doe, moet je in de loop van de tijd risico afbouwen. Van aandelen in obligaties zeg maar. Wie in 2008 65 werd en nog vol in de aandelen zat weet daar alles van. Zo werken die lifestyle funds ook.

    Wel is het zo dat als je maandelijks koopt je alle toppen en bodems effent en met je dividendrendement spring je er dan in principe alsnog beter uit dan met een spaarrekening.

    Ik heb nog 25 jaar ofzo, dus als je t niet erg vindt blijf ik nog jaren met mn blote voetjes vol in het koude bluswater staan. Ja, daarbij loop ik het risico dat ik die spuit een keer vol in mn snuit krijg.

    Maar dat risico ga ik bij mn volle verstand willens en wetens aan. Ik moet wel, anders heb ik gewoon geen pensioen straks. Dat is trouwens naar mijn bescheiden smaak ook de essentie van beleggen: niet de koersen najagen, maar omgaan met risico.

    Arend Jan
  5. [verwijderd] 29 januari 2013 15:05
    Geen enkele reden om bang te zijn voor de beurs, je moet gewoon altijd een backup plan hebben. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om altijd een enkeltje-Bahamas achter de hand te houden als je veel put-opties verkoopt (gratis geld namelijk). Zo kun je veel geld verdienen zonder dat je wakker hoeft te liggen over de de eventuele consequenties. Mij brengt dit altijd veel rust.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links