Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2013: Zwaar jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ype Schaap

Ype Schaap is portfoliomanager bij Antaurus. Antaurus is een gespecialiseerde, onafhankelijke vermogensbeheerder uit Baarn. Voorheen werkte Schaap voor de Rabobank, Van Meer James Capel en Kempen & Co. De laatste jaren heeft Schaap als zelfstandige, veel geschreven over ontwikkelingen op de beurs. Sinds 1984 bemoeit hij zich ...

Meer over Ype Schaap

Recente artikelen van Ype Schaap

  1. feb '13 Niets aan de hand, ahum 5
  2. jan '13 Failliet Frankrijk 4
  3. jan '13 Bazel, Bazel, we hebben een oplossing 7

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 december 2012 12:19
    De regering krijgt haar gezonde verstand terug? Laten we het hopen. Dit millennium schijnt men op het juiste moment verkeerd te handelen, gewoon omdat het volk 'liberaal' doet. Frankrijk valt? Moet wel een socialistische regering zonder gezond verstand. Voor de rest? We zien wel. In 1995-2002 las ik al over te dure woningen en nog steeds zitten we opgescheept met heren die te dure woningen willen want hun vriendjes verdienen eraan.
  2. forum rang 4 nb 28 december 2012 12:35
    Vooropgesteld dat ik het ook niet weet, zie ik weinig, eigenlijk geen, verassende eye-openers bij de meeste voorspellers. We schuren ons genoegzaam bij de grote groep, dat is ook het minst risicovol. Je kunt dan altijd zeggen dat jij het toch ook niet wist, blijkbaar.
    Het moet toch te doen zijnvoor een professional, is mijn wensvolle gedachte, om een bedrijf zo te kunnen plaatsen in de huidige markt, dat daar een redelijk voorspelling uitkomt. Of komt daar de luie lezer om de hoek kijken, en beoordelen we deze voorspelling dan weer als een open deur?
    Nou ja, succes met z'n allen volgend jaar.
    ps ik GOK op TT, BAM en AMG
    ik ga voor zeker met arseus, acomo en galapagos
  3. Keizer 28 december 2012 17:58
    Alleen al het feit dat Unilever deze hoge koers-(winst) niet zal vasthouden en de weging van de aandeel in de AEX maakt de gok van 380 op de AEX ongeloofwaardig. Daar komt dan nog eens bij dat ING (ook een zwaargewicht in de weging) wel zal inleveren volgens Ype, gezien zijn voorspelling over de Frans banken. En geen enkel AEX zwaargewicht *(Shell) bij de toppers???
    Tja, tja, ze roepen maar wat die analisten. Ik zou niet graag bij Antaurus mijn vermogen beleggen. (Tenzij hij in huis natuurlijk een andere mening heeft, hetgeen niet onwaarschijnlijk is).

    Nog eentje. Eem DOW van 14.000 zou best kunnen. Zeker wanneer die gekke Amerikanen hun schuldplafond weer gaan verhogen (overigens exact het tegenovergestelde als wat de US van Europa vraagt). Als belegger heb je dan niets verdient, wat tegenover die kleine 10% stijging staat dan een dollar afwaardering van 10% (volgens Ype).
  4. Mr.Windows 28 december 2012 18:49
    Als iedereen negatief is over van alles en nog wat dan ook even naar positieve zaken kijken..... Als er blijkbaar voor 70 miljoen vuurwerk gekocht kan worden en meer dan 12 miljoen aan serious request dan valt het volgens mij wel mee. Ok niet iedereen heeft een baan en stijgt zijn salaris meer dan de inflatie maar ik word een beetje moe van het negatieve gedachte's. Als ik naar het NOS journaal kijk van gisteren dan hebben ze bij het kadaster gegevens opgevraagd over de verkoopprijzen die gemiddeld een verlies opleveren van 25.000...Erg interessant maar een paar jaar terug ook niet opgevraagd dat gemiddelde prijzen minstens + 25.000 waren? Media en analisten zijn onbetrouwbaar. Ik las afgelopen week een analyse van zomer 2012 dat Fugro en Imtech goed waren en een paar maanden later worden ze gedumpt? Dezelfde analisten die straks weer zeggen dat dit soort bedrijven koopwaardig zijn...wedden?
  5. deflationist 30 december 2012 01:24
    quote:

    ralph1978 schreef op 29 december 2012 15:54:

    als ik hier door de winkel centra loop. Dan zie ik meer mensen als ooit tevoren. En volgens mij geld tegenwoordig: kijken kijken alles kopen. Dat is in ieder geval hier in het zuiden.
    Als dit dan ook al niet voldoende is om de economie draaiende te houden dan is het economisch model failliet.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links