Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Extra belastingheffing Spaanse rijken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 september 2011 13:50
    Wat in ere wordt hersteld is de "vermogensbelasting", wat in 2008 werd afgeschaft. Maar nu alleen voor mensen met meer dan 700.000 euro vermogen (eigen huis tot 300.000 euro wordt niet meegeteld).

    Deze belasting was geloof ik 0,2%. De rijken zullen er dus weinig van merken. Ook omdat ze via hun SICAV-constructies hun inkomstenbelasting nog steeds 1% blijft, in tegenstelling tot de "armen" en de middenklasse die wel normale tarieven (tot ca. 45%) betalen.

    En de rijken kunnen nog steeds rekenen op overheidshulp wanneer hun belastingfraude naar buiten komt. Zo mocht bankpresident Botin van Santander voor het verbergen van 500 miljoen euro gedurende decennia, slechts een minieme boete van enkele procenten betalen in plaats van de gangbare 40% tot 60% wat de gewone man moet betalen als die hetzelfde misdrijf begaat. Maar ja, de gewone man kan natuurlijk de ministers geen makkelijke goed betaalde baantjes bij de raad van bestuur van een bank beloven voor na hun politieke carrieres.

    Dus, rijk zijn in Spanje blijft gewoon lonen.
  2. [verwijderd] 15 september 2011 15:00
    Landen moeten veel meer gaan kijken naar de extreem rijke mensen, deze hebben in de voorbije jaren op gigantische wijze hun zakken kunnen vullen en zijn daardoor in zeer ruime mate schuldig aan de onstane problemen en scheefgroei in de wereld. Als wij bijvoorbeeld de grieken op de been blijven houden, dan lacht de private sector aldaar zich een ongeluk, terwijl vooral zij de belastingen hebben ontdoken. Het is dus duidelijk dat juist uit die private sector kapitaal moet worden teruggehaald naar de overheid, diezelfde private sector zal daar vervolgens geen snee brood minder om eten, sterker nog door het weer in normaal vaarwater komen van de economie, zullen zij daar als eersten weer van kunnen profiteren. Dus grieken haal je geld op bij je stinkend rijke landgenoten, die zijn daar vast en zeker niet helemaal eerlijk aangekomen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Spanje, Portugal, Italie, de VS en zelfs voor Nederland!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links