Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 6,098 7 mei 2024 14:26
  • +0,096 (+1,60%) Dagrange 6,020 - 6,098
  • 2.796.191 Gem. (3M) 6,6M

3MRD voor Aegon

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ischav2 28 oktober 2008 12:05
    MARKET TALK: Aegon onder herziening bij Petercam
    28-10-2008 10:59:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Ton Gietman van Petercam plaatst Aegon onder herziening van hold. Hij stelt net als bij ING en KBC blij te zijn met de versterkte ratios, tot niveaus waarbij een verwaterende aandelenuitgifte niet langer gevreesd hoeft te worden. Als de crisis binnen een jaar voorbij is, heeft Aegon volgens de analist bovendien een betere overeenkomst gesloten dan ING en KBC. Vanwege de kosten die de kapitaalinjectie met zich meebrengt, verlaagt Gietman zijn verwachtingen voor Aegon. Hij zal daarnaast de cijfers kritisch onderzoeken vanwege de veranderende marktomstandigheden. De huidige ramingen voor de winst per aandeel liggen op EUR0,06 negatief voor dit jaar en EUR0,79 positief voor volgend jaar. Petercam volgt mogelijk dezelfde stappen als bij ING en KBC, waarbij gezien de aantrekkelijke waardering het advies werd verhoogd, zo stelt de analist. Omstreeks 10.50 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR3,34, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTZ)

    0,79 op een koers van 3,24....

  2. [verwijderd] 28 oktober 2008 12:13
    Bericht directievoorzitter AEGON Nederland aan relaties over kapitaalversterking
    Geachte relatie van AEGON Nederland,

    Minister Bos van Financiën heeft dinsdag 28 oktober bekend gemaakt dat ook AEGON N.V. gebruik kan maken van het speciale fonds voor gezonde financiële instellingen die tijdelijke kapitaalsondersteuning nodig hebben. Dit voor een bedrag van maximaal 3 miljard euro.

    Dat gebeurt via Vereniging AEGON, onze grootste aandeelhouder. Vereniging AEGON ontvangt bovenstaand bedrag van de Staat en koopt daarmee securities (effecten) zonder stemrecht van AEGON N.V. die AEGON onder voorwaarden weer terug kan kopen. Hierdoor wordt de kapitaalpositie van AEGON versterkt, terwijl de verwatering voor de aandeelhouders van AEGON beperkt wordt.

    AEGON vindt deze faciliteit belangrijk. Daardoor kan AEGON een robuuste kapitaalbuffer aanhouden die nodig is om ook in deze turbulente tijden zijn hoge AA-rating te behouden.

    Gezond bedrijf
    Zowel de Nederlandsche Bank (DNB) als het ministerie van Financiën hebben benadrukt dat AEGON N.V. een financieel gezond bedrijf is. Maar door de veranderde marktomstandigheden worden nu internationaal zwaardere financiële eisen gesteld aan alle financiële instellingen.

    AEGON N.V. is primair een verzekeringsbedrijf met langlopende verplichtingen en daarbij horende langlopende beleggingen. AEGON belegt met name in staatsobligaties, bedrijfsobligaties en voor een beperkt deel in aandelen. Met name de waardering in bedrijfsobligaties heeft een grote impact op de waardering van AEGON. Wij moeten deze beleggingen waarderen volgens de internationale boekhoudregels (IFRS) op de actuele marktwaarde. Door het huidige negatieve sentiment, is de marktwaarde van deze beleggingen nu laag. AEGON hoeft deze beleggingen niet te verkopen en het is dus zeer de vraag of de nu in de marktwaarde ingerekende verliezen ooit zo gerealiseerd worden. AEGON N.V heeft vanochtend vervroegd bekend gemaakt dat in het derde kwartaal een nettoverlies is geleden van ongeveer 350 miljoen euro.

    Situatie AEGON Nederland
    Ook als AEGON Nederland zijn wij blij met deze versterking van het kapitaal. Het verhoogt de zekerheid voor onze klanten en zakelijke relaties nog verder. Daarnaast hopen wij dat hierdoor een wat stabielere aandelenkoers ontstaat. De afgelopen maand hebben wij gemerkt dat klanten en zakenpartners heel begrijpelijk maar onterecht de aandelenkoers als een graadmeter zien van de financiële positie van ons bedrijf.

    AEGON Nederland is een financieel gezond bedrijf met een relatief conservatieve beleggingsportefeuille, waarvan meer dan de helft is belegd in staatsobligaties. Toch hebben ook wij als AEGON Nederland met onze beleggingen last van de financiële crisis.

    Garanties
    Zo heeft AEGON Nederland veel producten met een garantie op rendement verkocht. Die producten geven zekerheid voor onze klanten, maar door de onrust op de financiële markten moeten we daarvoor een extra financiële voorziening treffen. Voor het grootste deel heeft AEGON Nederland dit garantierisico afgedekt, maar dat kan nooit volledig. Een deel gaat dus ten laste van het resultaat van AEGON Nederland. Het betreft hier garanties in beleggingsfondsen, maar ook garanties die wij bijvoorbeeld geven in onze pensioencontracten.

    AA-rating
    Voor u als klant of zakenpartner van AEGON Nederland is het goed te weten dat AEGON Nederland beschikt over een prima liquiditeits- en solvabiliteitspositie en dus zelf geen extra kapitaal nodig heeft. AEGON Nederland heeft als zelfstandig bedrijf een AA-rating. Kan en zal alle verplichtingen aan zijn klanten en relaties gewoon nakomen. Goed is ook te vermelden dat AEGON Bank N.V. vorige week een AA-rating heeft gekregen van kredietbeoordelaar Standard & Poors.

    Kansen
    AEGON Nederland staat er ondanks een financieel tegenvallend kwartaal best goed voor. Heeft de zaken goed op orde. AEGON heeft goede producten en een steeds beter wordende service. We hebben veel deskundige en professionele mensen in dienst die juist in deze turbulente tijden voor u het verschil kunnen maken.

    Wij als medewerkers van AEGON Nederland maken ons met name druk over zaken die we wél kunnen beïnvloeden: een goede relatie met u! Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager of contactpersoon bij AEGON Nederland. Op aegon.nl vindt u dagelijks de laatste actuele vragen en antwoorden met betrekking tot de huidige kredietcrisis.

    Mag ik u tot slot danken voor uw betrokkenheid bij AEGON, met name onder deze bijzondere maar ook uitdagende omstandigheden.

    Marco Keim
    Directievoorzitter AEGON Nederland

    nu even slecht met de koers maar komt allemaal goed
  3. [verwijderd] 28 oktober 2008 12:58
    "Gezond bedrijf
    Zowel de Nederlandsche Bank (DNB) als het ministerie van Financiën hebben benadrukt dat AEGON N.V. een financieel gezond bedrijf is. Maar door de veranderde marktomstandigheden worden nu internationaal zwaardere financiële eisen gesteld aan alle financiële instellingen. "

    Ik geloof er helemaal niks van.
  4. [verwijderd] 28 oktober 2008 13:09
    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Aegon voelde geen druk van de beleggersgemeenschap bij de keuze voor de kapitaalinjectie van euro 3 mrd door de Nederlandse overheid. Dat zegt bestuursvoorzitter Alex Wynaendts dinsdag in een gesprek met FD.nl/DJ.

    Het aandeel Aegon speelde het afgelopen jaar 73,3% van zijn waarde kwijt. In de afgelopen maand verdampte circa 55% van de beurswaarde van de verzekeraar. Aegon noteert inmiddels rond euro 3,23 per aandeel.

    De bestuurder wijst tijdens het gesprek op het bedrijfsmodel waarvoor Aegon heeft gekozen, waarbij beloften aan klanten voor langere perioden zijn vastgelegd. "Zij moeten nooit het gevoel krijgen dat we niet kunnen voldoen aan onze beloften vanwege de markt".

    Wynaendts benadrukte dat voor de kapitaalinjectie is gekozen om "absoluut zeker te zijn van een buffer" in deze onzekere tijden. "We weten niet hoeveel we nodig hebben. Ik heb geen idee hoe de markten er in de toekomst uit gaan zien. Eigenlijk hoop ik dat we niks nodig hebben", aldus de CEO.

    Volgens Wynaendts verliepen de gesprekken met de overheid "prima". "Er is gewerkt aan een Aegon-specifieke oplossing".

    Aegon versterkte zijn kernkapitaal door voor euro 3 mrd gebruik te maken van het steunplan van de overheid voor de financiele sector.

    Aegon verzekerde zich van het aanvullende kapitaal via zijn grootste aandeelhouder, Vereniging Aegon. Aegon zal 750 mln 'non-voting securities' uitgeven aan deze Vereniging, met een belang in de verzekeraar van 34%, tegen euro 4,00 per stuk.

    De Vereniging Aegon zal op haar beurt tegen dezelfde voorwaarden en condities als Aegon kapitaal ontvangen van de Nederlandse overheid. De transactie wordt naar verwachting al voor november afgerond.

    Volgens Wynaendts is gekozen voor de constructie via de Vereniging "omdat dit alle belanghebbenden zal ondersteunen. De Vereniging is het beste in staat om de belangen van alle stakeholders te vertegenwoordigen, en niet alleen de aandeelhouders".

    De Nederlandse staat krijgt verder het recht om twee commissarissen te benoemen. Wynaendts geeft aan geen voorkeur te hebben voor specifieke personen. Een woordvoerder van minister Wouter Bos van Financien heeft vandaag al aangegeven dat de minister "de namen van kandidaten in zijn hoofd heeft".

    Door Marijn Wellink; FD.nl/DJ; +31-20-5928456, marijn.wellink@dowjones.com
  5. [verwijderd] 28 oktober 2008 13:37
    quote:

    Tuinstraat schreef:

    Koers gaat dicht richting de 3 Euro zullen er nog ondergaan vandaag?
    Neen, we hebben het dieptepunt gehad: DJ opent straks om halfdrie hoger.

    Het bedrijf Aegon zit sterk in elkaar en zal m.i. weer opveren richting 5 euro.

    S&P handhaaft rating A+ voor Aegon na overheidsinjectie


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Standard & Poor's (S&P) handhaaft zijn kredietrating A+/A-1 voor Aegon nv na de kapitaalinjectie van EUR3 miljard door de Nederlandse overheid. Voor de kernactiviteiten op het gebied van verzekeren bevestigt S&P zijn AA-rating. De vooruitzichten voor alle ratings blijven echter negatief. Dat maakt de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

    DE S&P-analist merkt op dat de kapitaalinjectie een sterke indicator is dat de Nederlandse autoriteiten Aegon willen steunen, maar heeft geen rekening gehouden met eventuele aanvullende steun bovenop de EUR3 miljard.

    De injectie vermindert de eerdere zorgen over de balans, maar S&P handhaaft toch de negatieve vooruitzichten vanwege de verzwakking van het operationele klimaat in Aegons kernmarkten de laatste maanden. Daardoor kunnen het winstprofiel en Aegons vermogen om een aantal balansbeheertransacties uit te voeren onder druk komen.

    De ratings weerspiegelen een "zeer sterke, goed gediversifieerde concurrentiepositie, zeer sterke kapitaalpositie en kapitaalkwaliteit, zeer sterke financiele flexibiliteit en sterke instrumenten voor risicobeheersing voor de meeste belangrijke risico's", aldus S&P.

    De ratings kunnen worden verlaagd in geval van negatieve trends in de netto kasstromen, een substantiele daling van de onderliggende operationele winst, als Aegon geen kapitaal van de balans weet vrij te maken of hoger dan verwachte beleggingsverliezen boekt.

    Anderzijds kunnen de vooruitzichten worden opgewaardeerd tot stabiel als het economische en financiele klimaat herstelt, als de genoemde balansmaatregelen worden uitgevoerd, terwijl de onderliggende prestaties veerkracht tonen.



    Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    October
  6. [verwijderd] 28 oktober 2008 15:40
    quote:

    Artic schreef:

    1 miljard afdokken binnen het jaar = onmogelijk
    4,5 miljard afdokken binnen dit en 3 jaar = onmogelijk.

    maw: een enorme verwatering staat de Aegon-aandeelhouders te wachten, en het was reeds zo een echte DOG.

    Bos zegt dat Aegon een gezond bedrijf is.
    De winst gaat naar de belastingbetaler.

    Is Aegon wel gezond op een koers van € 3,= ?

    Op weg naar een pennystock zoals Fortis. De aandeelhouders oftwel kapitalisten zijn de buffer geworden.

    Hans
  7. [verwijderd] 28 oktober 2008 15:50
    quote:

    Artic schreef:

    1 miljard afdokken binnen het jaar = onmogelijk
    4,5 miljard afdokken binnen dit en 3 jaar = onmogelijk.

    maw: een enorme verwatering staat de Aegon-aandeelhouders te wachten, en het was reeds zo een echte DOG.

    Verwatering? Waarom, als de komende maand (-en) het sentiment keert, dan hebben ze het geld toch niet nodig? Waarom dan niet een deel weer aflossen; fantastische deal!

    Nettowinst in een noraal jaar is een paar miljard. Geen dividend over 2009 geeft ook al een klein miljard.

    Waar hebben we het over:

    Je betaald nu 2 x de winst in een goed jaar. Er gebeuren gekke dingen, maar daar hoeven wij ons niet bij aan te sluiten toch?

    groet,
  8. [verwijderd] 28 oktober 2008 15:59
    Er gebeuren idd gekke dingen, alleen is de vraag of verzekeraars en banken nog diezelfde winsten gaan kunnen voorleggen de komende jaren? Wat we nu zien: dividenden schrappen enzo, dat zouden ze toch niet doen moest het maar 'gewoon' slecht gaan?

    Enfin, ik weet het ook niet meer. Eén ding weet ik nu wel zeker en dat is dat KW, dividend en boekwaarde van geen tel zijn en dat analistenvoorspellingen nog méér nutteloos gebrabbel is.

    Al die koersdoelen voor Aegon van 13 euro en hoer: UBS, HSBC, KBC, ING... allemaal zeiden ze BUY BUY. Tja.
  9. brav0 28 oktober 2008 16:50
    winst van Aegon in 2009 minimaal 300mio omhoog: 3mrd (van de belastingbetaler) kost 8,5%, uitzetten in IJsland levert 18% op; ca. 10% bruto winst. Natuurlijk gaat IJsland failliet, maar niks aan de hand, want Bos leent dan aan IJsland 3mrd om de lening aan Aegon terug te betalen en Aegon betaalt dan Bos weer terug. Streppel kan dan zijn cosmetische operatie betalen en iedereen is blij. Kosten voor de belastingbetalers in Nederland: circa € 500 netto per belasting betaler. Met de Pv/dA komen we er wel.
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links