Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,298 17 mei 2024 12:03
  • +0,012 (+4,20%) Dagrange 0,298 - 0,298
  • 820 Gem. (3M) 9K

Een middelgrote multinational.

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. panolo 18 september 2008 20:41
    18-09-2008 | Peter van Lonkhuyzen

    In vijf jaar is Qurius gegroeid van een noodlijdende automatiseerder naar een middelgrote multinational. Het geheim: focus en goede managers.

    Tien jaar geleden ging ict-bedrijf Qurius naar de beurs, maar de zaken gingen niet altijd even florissant. Het dieptepunt, tijdens de crisisjaren 2001-2003, was een beurskoers van 8 eurocent. Qurius (dat toen nog Magnus heette) stond dicht bij de afgrond. De raad van bestuur trad af en medeoprichter Fred Hermans keerde terug als ceo. De nieuwe strategie heeft daarna alleen maar groeicijfers opgeleverd.

    Qurius legde zich volledig toe op Microsoft-producten ten behoeve van middelgrote bedrijven. Niet alleen met automatiseringsdiensten, maar ook licenties. "Het voordeel is dat je een betere band met de klanten hebt", zegt Hermans. Het is een specialisme waar, gezien de snel stijgende omzetten, duidelijk belangstelling voor bestaat. Niet alleen in het Nederlandse bedrijfsleven. Het internationale netwerk van Qurius werd snel uitgebreid, vooral door de fusie met Watermark in 2006.
    nmiddels werken meer dan duizend mensen bij Qurius. Het bedrijf is met 41 kantoren actief in 11 landen: een middelgrote multinational dankzij de focus op één softwareleverancier en één klantengroep. "Qurius is méér is dan een verzameling gekochte bedrijven", zegt raad van bestuurslid Frank van der Woude. "De vestigingen werken zo veel mogelijk samen en oplossingen die in het ene land ontwikkeld zijn, zijn ergens anders ook nuttig."

    Hoe stuur je met een driekoppig mt een organisatie verspreid over 11 landen aan? "Met een decentrale organisatie en winstverantwoordelijke managers in de kantoren", zegt Hermans. "Dat lukt alleen als je daar de juiste mensen hebt zitten. Zonder goede vestigingsmanagers is het kansloos."
  2. [verwijderd] 21 september 2008 12:10
    18-09-2008 | Peter van Lonkhuyzen

    In vijf jaar is Qurius gegroeid van een noodlijdende automatiseerder naar een middelgrote multinational.

    had moeten zijn:

    In vijf jaar is Qurius gegroeid van een noodlijdende automatiseerder met in 2006 een mooie margeverbetering, maar na de overname van Watermak is een middelgrote multinational met een belabberde marge.
  3. pro-visio 21 september 2008 23:54
    quote:

    boll schreef:

    [quote=vriend!]
    18-09-2008 | Peter van Lonkhuyzen

    In vijf jaar is Qurius gegroeid van een noodlijdende automatiseerder naar een middelgrote multinational.

    had moeten zijn:

    In vijf jaar is Qurius gegroeid van een noodlijdende automatiseerder met in 2006 een mooie margeverbetering, maar na de overname van Watermak is een middelgrote multinational met een belabberde marge.
    [/quote]

    Zo is het maar net,Vriend.

    Dat iemand jou voor deze constatering een 5 jaar durende vreselijke ziekte toewenst zonder ingrijpen van IEX is voor mij de drempel.

    Mart
    Ik treed U bij Mart. Iedereen heeft recht op een mening en dergelijke verwensingen zijn ....
    Laat maar! Ik kocht Q eerder deze week aan 0,43 omdat ik dat "technisch" redelijk vind. Wanneer Vriend vindt dat 0,31 mogelijk is dan mag hij dat hier idd zeggen. Why not? Ik voel me daar niet door aangevallen. Straks moeten we hier nog in koor het lof gaan zingen over de geweldige marges van Q. De marges van zijn fuck, dikke fuck maar de kans dat ze beteren is reëel, anders kocht ik ze niet.

    Mvg,
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links