Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Flow Traders AEX:FLOW.NL, BMG3602E1084

  • 19,820 26 apr 2024 17:35
  • -0,130 (-0,65%) Dagrange 19,490 - 19,950
  • 253.619 Gem. (3M) 227,8K

Flowtraders 2024

2.010 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 101 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 €URO-Trader 3 maart 2024 10:50
    De beurskoers laat niet zozeer de werkelijke waarde van een bedrijf zien. Middels speculatie en onderlinge afspraken kan een koers duizenden procenten hoger gezet worden. Novacyt, van €0,06 naar +€12 terug naar €0,50. En dit is slechts een voorbeeld. A.I. is breed, edoch niet zo gehaaid als de mens. Kortom, A.I., een tool, echter niet het ei van Columbus.
  2. Kees 1938 3 maart 2024 12:17
    Ik heb het wel over ver doorgevorderd AI. Een mens die kan de gehele economie maar moeilijk bevatten, omdat het te complex is, maar stel je eens voor dat je een supercomputer hebt die een volledig (voor zover er informatie beschikbaar is) beeld heeft van de wereldeconomie en de geschiedenis. Die kan patronen uit het verleden herkennen door alle informatie aan elkaar te koppelen en er dan verbanden tussen gaat vinden. Op basis van die informatie kun je dan een kansberekening maken hoe vaak je met deze (zo volledig mogelijke) informatie een bepaalde reactie kan verwachten. Ik zie het een beetje als er een pokertoernooi op de televisie is. Je weet in principe nooit hoe iets gaat eindigen, maar op basis van resultaten uit het verleden kun je dan een kansberekening maken van welke kant je verwacht dat iets opgaat (bij poker gaat het natuurlijk niet om resultaten uit het verleden, maar als je heel veel pokerspelletjes hebt gespeeld en alle combinaties al meerdere malen hebt gehad, kun je op basis van die gegevens ook een kansberekening maken). Een heel simpel voorbeeld dat iedereen snapt is dat de kans bij goed nieuws meer dan 95 % (ik noem maar wat) is dat ook de koers omhoog gaat. Je zou ook kunnen taxeren hoe goed het nieuws is en hoeveel je verwacht dat de koers omhoog zou moeten gaan en dit vergelijkt met nieuws uit het verleden. Je kunt bereken hoe groot de kans is dat een aandeel weer naar beneden gaat als het harder stijgt dan het nieuws rechtvaardigt. Dit kun je vergelijken door soortgelijke situaties in het verleden te vergelijken met het heden. De makkelijke patronen kunnen we zelf wel bedenken, maar meer ingewikkelde patronen zou AI wellicht beter kunnen herkennen.

    Ook in jouw voorbeeld zou je een kansberekening kunnen maken. Als bijvoorbeeld de kans is dat een aandeel in korte tijd kan gaan stijgen dan zou je hierop in kunnen spelen. Misschien kan AI zien dat er bijvoorbeeld ineens veel gepraat wordt over een aandeel op Reddit en daarbij een berekening kan maken of er kans is van stijgen. Het hoeft niet eens een gerechtvaardigde stijging te zijn, maar als de kansberekening maar klopt dan kun je geld verdienen.

    Uiteindelijk denken mensen toch in patronen op basis van informatie die we hebben en die patronen zijn denk ik voorspelbaarder dan je misschien zou verwachten.
  3. forum rang 5 Betweter 3 maart 2024 13:54
    quote:

    Kees 1938 schreef op 3 maart 2024 12:17:

    Ik heb het wel over ver doorgevorderd AI. Een mens die kan de gehele economie maar moeilijk bevatten, omdat het te complex is,
    Ik wil je niet ontmoedigen maar volgens mij kun je zo de politiek in :-) (of het bankwezen)
    Economie bevatten is helemaal niet ingewikkeld. Het is slechts een samenspel van vraag en aanbod. Wel in een moderner jasje als toen onze voorouders nog met bonken vlees en schelpen handelden.

    Hoe je technologie ook gaat ontwikkelen, de menselijke factor kun je niet in wat voor tech matrix gieten. De mate van angst, hebzucht, valsheid etc etc laten zich niet vertalen in wat voor programma dan ook.
    A.I. zal ongetwijfeld een toegevoegde waarde hebben als ondersteuning bij processen of anders maar het moet wel zo blijven dat de techniek ons dient en niet andersom.
    De mens heeft van nature de neiging om verantwoordelijkheid te ontlopen. Dus parkeren we dat maar in A.I. of zoiets?

    En zelfs al zou je beurskoersen kunnen laten bewegen op wat de A.I. master "ziet", denk je dan dat elke belegger die info krijgt? Of alleen de happy few die per ongeluk A.I. ontwikkeld hebben hiervoor. (ik denk aan Nvidia, Microsoft etc)
    Je ziet nu al in het programma Google Genesis wat een blamage dit is. Zo geprogrammeerd dat alleen die uitkomsten laat zien die men gevoed heeft of wat het programma als uitgangspunt moet hebben.

    Dussss, onderschat de menselijke factor nooit. Laat niet machines onze levens en levensgeluk of faalmomenten bepalen.
    Bovendien lijkt het mij niet handig dat Hollywoodfilms opeens werkelijkheid kunnen worden.
  4. forum rang 8 beleggertje2020 3 maart 2024 20:05
    Gezien de aanhoudende olieproductiebeperkingen door OPEC+ terwijl India toch steeds meer olie vraagt verwacht ik nog flink veel vuurwerk op de beurzen dit jaar. De tentakels van de Russen reiken verder dan gedacht vrees ik. Dus wel prima lijkt mij om toch flink FLOW in de porto te hebben. Inflatie bij nader inzien toch niet onder controle dat zal m.i een nieuw pijnpunt opleveren inclusief vastgoedproblemen in China en het schuldenplafond in de USA
  5. Kees 1938 4 maart 2024 09:54
    We hebben een wereldeconomie, waarbij alles met elkaar verbonden is. De kunst van het beleggen is om een zo goed mogelijk toekomstbeeld te schetsen van een aandeel (of de beurskoers, dat zijn 2 verschillende zaken). Als je dan alle informatie die er bestaat op deze wereld aan elkaar koppelt dan kun je een goed beeld krijgen van wat er op dat moment staat te gebeuren. Nu schets ik dan wel een vrij ultiem beeld, want het is technisch onmogelijk om alle informatie ter wereld te verzamelen. Maar met wat minder informatie kom je toch ook best een heel eind. AI heeft geen wil en geen gevoel, dus het zal niet uit zichzelf dingen gaan doen. Je moet hem toch gaan programmeren. Maar als je hem de opdracht zou geven om op internet de economie te gaan analyseren, denk je dan niet dat daar goede beleggingsadviezen uit zouden kunnen komen? Hij kan jaarverslagen lezen, deze vergelijken met de concurrentie, de markt volgen, oorlogen volgen, misschien kan hij via satellieten zien hoe de oorlogen vorderen enz. enz. enz. Wie weet wint B2020 ooit nog eens de eurojackpot en zou AI aan de hand van zijn ip nummer en berichten op dit forum weleens een kans zien dat dit gevolgen zou kunnen hebben voor de koers van Flow Traders (en SBM) :). Alles is van invloed op de economie en des te meer informatie je hebt, des te beter je de koers van een aandeel kunt voorspellen. Dus wat dat betreft ben ik het niet met je eens dat economie helemaal niet ingewikkeld is. De menselijke maat komt ook weer terug op het internet. In koersgrafieken kun je punten aanwijzen wanneer mensen bang worden of juist enthousiast zijn. Kijk maar eens naar de grafiek van Flow Traders en lees dan maar eens terug op het forum wat de stemming was bij een bepaalde koers. Dat kan AI allemaal analyseren. De menselijke eigenschappen worden daar gewoon in meegenomen.

    En dan heb je nog de ethische kwestie waar jij over begint. Dan kom je in een wat diepere discussie terecht. De mens is op aarde in zijn zoektocht naar het verschil tussen goed en kwaad. Dat is mijn overtuiging die ik door de ervaring in mijn leven heb gekregen. Als alle mensen volmaakt zouden zijn en dus het verschil tussen goed en kwaad kenden dan zouden je geen privacy meer nodig hebben, sterker nog, dat zou dan juist een belemmering zijn (zou jij je willen afzonderen van de mensen van wie je veel houdt?). Maar niemand is volmaakt en dat betekent dat je niemand volledig kunt vertrouwen. Met de informatie van AI zou je dus misbruik kunnen maken. En dat zal toch een kat- en muisspelletje zijn tussen regelgeving en de programmeurs van AI. En dat zou best eens flink mis kunnen gaan. Alles wat mis kan gaan, dat zal ook een keer mis gaan, maar het geeft je dan wel meer inzicht in het verschil tussen goed en kwaad en dat is dan weer een waardevolle les voor ons.

    Misschien weet AI wel hoe wij het gaan ontwikkelen ;)

    Even voor de duidelijkheid: ik geef hier een beeld van hoe ik verwacht dat dingen gaan, niet van hoe ik hoop dat dingen gaan. Alleen is het denk ik wel zo dat dingen nu eenmaal gaan zoals ze gaan en dat er geen andere optie is.

    Maar er staat een pot goud aan het eind van de regenboog en dat moet je nooit uit het oog verliezen! Hoe slecht dingen ook gaan, ooit komt het allemaal goed.
  6. forum rang 8 beleggertje2020 4 maart 2024 11:29
    quote:

    €URO-Trader schreef op 4 maart 2024 09:32:

    Bij een krach staat de olieprijs in de regel +$100.
    Ben ik niet met je eens ! Ik zie SBM een beetje als tegenhanger van FLOW . Nu willen beurzen iedereen laten geloven dat het hartstikke goed gaat in de USA en dus ook in de rest van de wereld , allemaal dankzij de AI-hype ! Maar eh de vraag naar olie neemt nu m.i. juist eerder toe en dus ook de prijs , t.g.v onrusten in de wereld en grote vraag uit India. Denk eerder dat binnen 1 jaar de olieprijs flink is gestegen, mogelijk inderdaad zelfs wel naar 100 dollar/vat. Denk als de olieprijs daar staat op die ca 100 dollar/vat dat ik dan vrijwel zeker mijn SBM's ga verrruilen voor vol in FLOW i.p.v nu 10K stuks. Hogere olieprijzen zorgen uiteindelijk voor hogere inflatie dan aanvankelijk gedacht. Tja en dan krijgen beurzen op een gegeven moment toch die flinke klappen waar FLOW dan gruwelijk van kan profiteren alsook hun aandeelhouders natuurlijk.
  7. forum rang 5 devil80 4 maart 2024 21:37
    quote:

    anoniemus schreef op 3 maart 2024 09:05:

    [...]

    Heb ergens een via een gerucht vernomen dat ze met weer een nieuwe technologie de beurs 24 u en 7 dagen per week beschikbaar voor handelaars willen houden. Dan hebben we geen rust meer. Of was het een nachtmerrie?
    Dit bestaat al lang...

    www.interactivebrokers.com/en/general...

    www.ig.com/nl/handelen-in-het-weekend

    www.aquis.eu/news/aquis-launches-the-...
  8. Hans 4 maart 2024 22:01
    quote:

    €URO-Trader schreef op 4 maart 2024 21:23:

    Tech wederom omhoog. Dit gaat ongetwijfeld een keer door de helft op basis van een realistische beoordeling.
    Typisch een opmerking van iemand die de boot gemist heeft. Ik denk dat we pas aan het begin staan en dat het binnen een paar jaar verdubbeld. Mocht het toch halveren dan sta ik nog steeds in de plus.
  9. forum rang 5 Money Never Sleeps 4 maart 2024 23:26
    quote:

    Hans schreef op 4 maart 2024 22:01:

    [...]Typisch een opmerking van iemand die de boot gemist heeft. Ik denk dat we pas aan het begin staan en dat het binnen een paar jaar verdubbeld. Mocht het toch halveren dan sta ik nog steeds in de plus.
    Precies dat!!
    Ik dacht dit bij Besi op 112 en op 155
    Maar je weet het nooit.
  10. forum rang 8 beleggertje2020 5 maart 2024 00:23
    quote:

    Hans schreef op 4 maart 2024 22:01:

    [...]Typisch een opmerking van iemand die de boot gemist heeft. Ik denk dat we pas aan het begin staan en dat het binnen een paar jaar verdubbeld. Mocht het toch halveren dan sta ik nog steeds in de plus.
    In dat geval heb je het natuurlijk heel erg goed gedaan ! Toch heb ik bij eerdere heftige beursdippen in het verleden wel een aantal keren gezien dat overigens uitstekende big-techbedrijven met een hyper-KW-verhouding van 75 a 100 dan met het grootste gemak zeer snel zo'n 75% kunnen terugvallen in koers om weer op normale KW-verhouding voor een groeibedrijf uit te komen , bijv een KW van 20 a 25 , waarbij voor stabiele bedrijven met weinig tot geen groei dan vaak een KW ergens tussen de 5 en 10 uitkomt. Je staat pas echt in de plus op het moment dat je tijdig verkoopt. Geloof maar gerust dat een AI-bubble na bijv een stevige bankencrisis en/of vastgoedcrisis zeer snel uit elkaar kan spatten cq imploderen. Beurzen staan m.i op erg grote hoogte (zeker in de USA) kwa KW-verhoudingen en dat wordt toch een keertje recht getrokken. Niemand weet precies wanneer , t gebeurd dan voor bijna iedereen totaal onverwachts. Dan wordt ook goed nieuws geinterpreteert als slecht nieuws. Nu zie je steeds vaker dat er weggekeken wordt bij slecht nieuws (index hapert dan hooguit een klein beetje ) en goed nieuws wordt euforisch ontvangen (index stijgt dan weer flink) . Daarmee vind ik het zeer gevaarlijke tijden om nu peperdure bigtech's aan te kopen . Denk dat laterheen zal gaan blijken dat mijn SBM's en FLOW's uitstekende aankopen gaan zijn waarbij SBM wel heel erg laag gewaardeerd is . Ook de waardering van FLOW vind ik wat te laag , zelfs op deze nu nog lage VIX-en (kan zeer snel veranderen . 18 euro koers voor FLOW lijkt mij voor nu normaal , zeker voor een fintech aandeel zoals FLOW nu echt wel is en op zeer lage VIX zoals nu best in staat is om 1 euro/share winst te maken onder de huidige beursomstandigheden met gemiddelde lage vixen van zo''n 13 a 14 !
  11. forum rang 5 Betweter 5 maart 2024 07:51
    quote:

    Hans schreef op 4 maart 2024 22:01:

    [...]Typisch een opmerking van iemand die de boot gemist heeft. Ik denk dat we pas aan het begin staan en dat het binnen een paar jaar verdubbeld. Mocht het toch halveren dan sta ik nog steeds in de plus.
    Het is altijd onverstandig om op hoogtepunten te verkopen.
  12. forum rang 5 Betweter 5 maart 2024 08:28
    quote:

    Tordan schreef op 5 maart 2024 07:56:

    Veel te doen op de Bitcoin, maar ook goud- en izilverhandel. Behoorlijke uitslagen daar. Ook Hong Kong scherp naar beneden.
    Er gebeuren wel wat dingetjes zo links en rechts.
    Ikzelf volg een aantal sites en kanalen in de US (niet die schreeuwerige toeters).
    Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de meningen over de rente. In combinatie met het Bidenomcis scenario en wensdenken.
    en ik kijk niet meer naar de aandelenmarkt maar wel naar de bondmarkt. Die vertelt veel meer.
  13. forum rang 7 €URO-Trader 5 maart 2024 12:26
    quote:

    Hans schreef op 4 maart 2024 22:01:

    [...]Typisch een opmerking van iemand die de boot gemist heeft. Ik denk dat we pas aan het begin staan en dat het binnen een paar jaar verdubbeld. Mocht het toch halveren dan sta ik nog steeds in de plus.
    inderdaad te vroeg afscheid genomen. Desalniettemin een leuke plus en voldoende om negatieve uitschieters te compenseren.
2.010 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 101 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Uitstekende cijfers Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links