Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volumes Flow Traders iets omhoog maar volatiliteit blijft probleem

Volumes Flow Traders iets omhoog maar volatiliteit blijft probleem
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft in het eerste kwartaal een iets beter handelsklimaat ervaren dan een kwartaal eerder, met iets hogere handelsvolumes, maar de volatiliteit, die de winstgevendheid in belangrijke mate bepaalt, bleef ondanks een lichte verbetering relatief laag. Dat maakte het handelshuis woensdag nabeurs bekend.

Voordat de 'gesloten periode' ingaat tot de publicatie van de eerstekwartaalcijfers, gaf Flow Traders een update over het kwartaal, op basis van publiek beschikbare informatie.  

De marktvolumes van ETP's waren in januari en februari 12 procent hoger dan een jaar eerder in Europa, 21 procent hoger in Amerika en 23 procent hoger in Azië. De gemiddelde volatiliteit was echter 32 procent lager dan een jaar eerder.

Op de Europese aandelenmarkten waren de volumes gemengd bij de beurzen Euronext, Deutsche Börse en de London Stock Exchange: de volumes waren op sommige beurzen enkele procenten hoger dan een kwartaal eerder of een jaar eerder, op andere juist lager.

De volumes op de Amerikaanse beurzen Nasdaq en NYSE verbeterden wel, zowel op kwartaalbasis als vergeleken met het eerste kwartaal van 2023. De groei bedroeg enkele procenten tot rond 5 procent.

In Azië was het beeld gemengd, net als in Europa.

De volatiliteit was iets beter dan de dieptepunten van november en december maar bleef lager dan het gemiddelde van het vierde kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder is de volatiliteit nog steeds een derde lager dan een jaar eerder in Europa en de Amerika's. In Azië was de volatiliteit fors hoger dan een jaar eerder en gelijk aan het voorgaande kwartaal. 

Op de vastrentende markten waren de volumes gemengd en de volatiliteit daalde met enkele procenten op kwartaalbasis en op jaarbasis.

De handelsvolumes van bitcoin stegen met meer dan 10 procent op jaarbasis en met iets minder dan 10 procent op kwartaalbasis, na goedkeuring in de VS van de Bitcoin ETF

Op het vlak van de kosten waren er geen verrassingen, stelde Flow Traders. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mei Jupiter kleiner in Flow Traders
  2. 25 apr Uitstekende cijfers Flow Traders

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 65% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Flow Traders

20,520 17:35
+0,180 +0,88%
Premium

Uitstekende cijfers Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links