Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,735 30 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-0,82%) Dagrange 33,725 - 34,165
  • 5.140.595 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 1076 1077 1078 1079 1080 ... 1133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 cash is king 3 februari 2024 18:36
    quote:

    Ron-tron system schreef op 3 februari 2024 12:55:

    [...]
    Heb wel een gemaximaliseerd verlies via ver otm call opties voor een tientje(strike 40eur) en voor 45cent ben je vanaf 35eur verzekerd of in 2 stappen jun op 35 en daarna dec op 35eur kost je minder dan 10cent per keer,
    Dit systeem met geschreven calls zonder aandelen in bezit heeft ook al meerdere malen veel rendement opgeleverd.
    Ok, ik denk uit jouw woorden te kunnen opmaken, dat je een Iron Condor aan de call-optie-kant hebt afgesloten. Dat is idd een mooie verzekering tegen al te grote koersschommelingen.
    Nu maar hopen, dat grote 0 geen gelijk gaat krijgen met zijn vaste overtuiging, dat Shell wordt overgenomen door Aramco.
  2. forum rang 4 Down the drain 2 5 februari 2024 16:32
    Shell gaat weer aandelen inkopen. 3.5 miljard Euro in 3 maanden. Dat zijn weer 110 miljoen stukken of zoiets. 3 maanden zijn 66 handelsdagen. Dus de inkoop is gemiddeld ca 1.6 miljoen stukken per dag. En kijk nu eens wat dat heeft opgeleverd sinds half oktober vorig jaar toen zo'n zelfde programma liep tot eind januari 2024. Ik zie alleen maar daling.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 5 februari 2024 17:06
    quote:

    Down the drain 2 schreef op 5 februari 2024 16:32:

    Shell gaat weer aandelen inkopen. 3.5 miljard Euro in 3 maanden. Dat zijn weer 110 miljoen stukken of zoiets. 3 maanden zijn 66 handelsdagen. Dus de inkoop is gemiddeld ca 1.6 miljoen stukken per dag. En kijk nu eens wat dat heeft opgeleverd sinds half oktober vorig jaar toen zo'n zelfde programma liep tot eind januari 2024. Ik zie alleen maar daling.
    Hier heeft het alvast wel wat opgeleverd.
    We zullen tijdens deze volgende 66 handelsdagen eens enkel de bestens in optellen en zien wat het rendement wordt.
    10-15 keer met 20cent minimaal geeft 3eur koers is mijn verwachting net zoals het al die vorige keren was.
    Zal het bijhouden voor jou tot de aandeleninkoop afgerond is
  4. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 5 februari 2024 19:48
    Shell Plc heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen om een gasvoorzieningsfaciliteit in Nigeria te bouwen om een kunstmestfabriek van Afrika's rijkste man Aliko Dangote te voeden, aldus het bedrijf in een verklaring.

    De nieuwe faciliteit zal gedurende tien jaar 100 miljoen cubic feet gas per dag leveren vanuit het Iseni-veld aan de Dangote Fertilizer and Petrochemical fabriek, volgens de overeenkomst die is overeengekomen door Shell (SHEL.L) en haar joint venture-partners TotalEnergies
    De 2,5 miljard dollar kostende fabriek, Afrika's grootste ureumcomplex met een productie van 3 miljoen ton per jaar, is goed voor 65% van Nigeria's kunstmestbehoefte en kan alle belangrijke markten in de subregio voorzien.
  5. forum rang 6 Candelll 6 februari 2024 07:13
    Shell-topman Sawan zegt dat het vertrouwen in Amerikaans LNG aan het afnemen is

    Het onvermogen van Venture Global LNG om aan de afnameverplichtingen te voldoen en het recente besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de goedkeuring van nieuwe Amerikaanse vloeibaarmakingsinstallaties te onderbreken, hebben volgens Wael Sawan, CEO van Shell Plc, vragen doen rijzen over de betrouwbaarheid van de Amerikaanse LNG-sector.

    De directeur zei op 1 februari tijdens de conference call van het bedrijf met analisten in het vierde kwartaal van 2023 dat de juridische procedures voortduren met betrekking tot achtergehouden LNG-ladingen tussen Venture Global en Shell, evenals andere tegenhangers.

    'Ik zal niet ingaan op de details van de juridische procedure,' zei Sawan. “Het volstaat te zeggen dat we gebruik hebben gemaakt van de arbitrage die voor ons bestaat en dat we de vereiste discussies blijven voeren om er fundamenteel op te kunnen wijzen dat dit niet alleen een kwestie tussen twee tegenhangers is.”

    Venture Global vuurde op 5 februari terug en zei dat Shell niet waar is.

    “De verklaring van Shell is vals, en ze weten dat het vals is”, vertelde Venture Global-woordvoerster Shaylyn Hynes via e-mail aan Hart Energy. “De ademloze PR-campagne die ze voeren weerspiegelt niet alleen het volledige gebrek aan gegrondheid van hun claims, maar ook hun teleurstelling over de eerste resultaten van de arbitrage die ze zijn begonnen”, zei Hynes.

    Sawan zei dat de juridische procedure het vertrouwen in de betrouwbaarheid van Amerikaans LNG begon te ondermijnen.

    “Met de recente aankondiging van de pauze door de regering, door de Amerikaanse regering, blijft het vertrouwen in het langeretermijnpotentieel van Amerikaans LNG alleen maar uithollen, wat volgens mij een echte schande is, gezien het potentieel ervan. heeft,” zei Sawan.

    De Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission (FERC) – die jurisdictie heeft over de locatie, bouw en exploitatie van LNG-exportfaciliteiten in de VS – meldde dat 18 projecten ter waarde van 32 Bcf/d aan exportcapaciteit goedkeuring hebben gekregen, maar nog moeten worden gebouwd.
  6. GreenOil 6 februari 2024 09:07
    quote:

    Ron-tron system schreef op 6 februari 2024 08:25:

    3 indicatoren licht groen en hopelijk tegen 9u geen terugval en meteen een bestens in kans.
    De olieprijs kruipt hoger maar moet voorbij de 74usd wti om weer extra positief sentiment te krijgen.
    Zelf doe ik deze trades niet maar je haalt zo wel aardig wat extra rendement door dit te doen. Mooi om te zien en van harte gegund
  7. joopaandelen 6 februari 2024 09:22
    quote:

    Ron-tron system schreef op 6 februari 2024 08:25:

    3 indicatoren licht groen en hopelijk tegen 9u geen terugval en meteen een bestens in kans.
    De olieprijs kruipt hoger maar moet voorbij de 74usd wti om weer extra positief sentiment te krijgen.
    Bedankt voor je inzicht in Shell altijd welkom ik kijk elke morgen weer naar uit.
  8. forum rang 9 Ron-tron system 6 februari 2024 09:25
    quote:

    joopaandelen schreef op 6 februari 2024 09:22:

    [...]
    Bedankt voor je inzicht in Shell altijd welkom ik kijk elke morgen weer naar uit.
    Bedankt
    Juist perfect eruit .575 van bestens in .375
    En aan de koers te zien was ik niet alleen.
    Nr1 van deze aandeleninkoop is binnen en meteen buffer van 20cent.
  9. forum rang 6 Candelll 6 februari 2024 16:32
    Terwijl India zijn tweede India Energy Week ooit in Goa houdt, zijn 's werelds grootste olie-exporteurs samengekomen om nieuwe velden te bespreken met een land dat op het punt staat China volgend jaar te verslaan als 's werelds snelst groeiende bron van olievraag.

    - Premier Narendra Modi beloofde dat India de komende vijf jaar een investering van 67 miljard dollar in zijn energiesector zou zien, met als doel zijn raffinagecapaciteit bijna te verdubbelen van 254 miljoen ton per jaar naar 450 miljoen ton per jaar tegen 2030.

    - India's netto nuldoelstelling voor 2070 geeft Delhi meer tijd om zich voor te bereiden op een op hernieuwbare energiebronnen gebaseerde toekomst, waarbij premier Modi verwacht dat schone energie (inclusief kernenergie) in 2030 50% van de energieopwekking zal uitmaken.

    - De energieweek werd gekenmerkt door de enorme deelname van Russische bedrijven, aangezien Rusland de grootste olieleverancier aan India blijft en goed is voor een derde van de import, hoewel Saoedi-Arabië en de VAE ook steeds zichtbaarder zijn geworden.

    - De Canadese offshore-toezichthouder NLOPB bevestigde dat de Noorse ontdekking van Equinor (NYSE:EQNR) Cambriol G-92 in het offshore-Newfoundland zo'n 340 miljoen vaten olie bevat, een van de topvondsten van 2023.

    - Het Franse energiebedrijf TotalEnergies (NYSE:TTE) onderzoekt de verkoop van een belang van 50% in een portefeuille van wind- en zonne-energieprojecten in Europa en de Verenigde Staten, in een poging de last van de hogere kapitaalkosten te delen.

    - De Amerikaanse LNG-ontwikkelaar Tellurian (NYSEAMERICAN:TELL) onderzoekt naar verluidt de verkoop van zijn Haynesville upstream-activiteiten om de financiering van zijn omstreden Driftwood LNG-project met een capaciteit van 27,6 miljoen ton te stimuleren.

    Dinsdag 06 februari 2024

    De olieprijzen vertoonden de afgelopen dagen een zijwaartse tendens, zijn vorige week lager gedaald na geruchten dat er een staakt-het-vuren in Gaza op handen is, en slagen er niet in om significant te herstellen ondanks de hoog oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De schuchtere OSP's van Saudi Aramco voor maart zouden de opwaartse trend voor het prijsherstel kunnen beperken, nu de markten zich richten op de dreigende vraagzwakte. Dat gezegd hebbende, mocht de reis van Blinken in het Midden-Oosten geen waarneembare resultaten opleveren, dan zou de geopolitieke premie weer kunnen optreden.

    BP beperkt de uitgaven en verhoogt het aantal terugkopen om investeerders voor zich te winnen. De Britse oliegigant BP (NYSE:BP) boekte hoger dan verwachte winsten over het vierde kwartaal, waarbij de winst licht daalde tot $3 miljard, omdat het nieuwe management van het bedrijf de kapitaalinvesteringen dit jaar tot $16 miljard beperkte en $14 miljard aan aandeleninkoop in 2024-2025 beloofde.

    Shell tekent termijnovereenkomst met Dangote. De Britse energiegigant Shell (LON:SHEL) stemde ermee in om een gasvoorzieningsfaciliteit in Nigeria te bouwen om een kunstmestfabriek te voeden die eigendom is van Aliko Dangote, de rijkste man van Afrika die ook de grootste raffinaderij van het continent bouwt. het Iseni-veld.

    China scherpt de regels voor koolstofuitstoters aan. De Chinese overheid heeft de regels voor de industriële vervuilers van het land aangescherpt, omdat zij dit jaar de CO2-rechten wil uitbreiden naar de aluminium- en cementindustrie, waardoor toekomstige CO2-rechten worden verlaagd voor het geval bedrijven hun uitstoot achterhouden of verkeerd rapporteren.

    Duitsland gaat 17 miljard dollar uitgeven aan waterstofsubsidies. De Duitse regering heeft haar plannen aangekondigd om gascentrales te subsidiëren die opnieuw moeten worden geconfigureerd voor waterstof. Zij heeft daarvoor 17 miljard dollar vrijgemaakt en streeft naar een capaciteit van ten minste 10 GW die in 2035-2040 volledig op waterstof kan worden overgeschakeld.

    De Namibische portefeuille van TotalEnergies schijnt helderder. De Franse oliegigant TotalEnergies (NYSE:TTE) heeft opnieuw een commerciële ontdekking gedaan in de ultradiepe offshore-zone van Namibië, waarbij de Mangetti-1X-exploratieput het boorbare territorium van de Venus-reusvondst met meerdere miljarden vaten heeft uitgebreid.

    De favoriete mijnwerker van miljardairs vindt koper. KoBold Metals, een metaalmijnstartup gesteund door Bill Gates en Jeff Bezos, heeft naar verluidt een enorme koperafzetting gevonden in het Afrikaanse land Zambia, de grootste afzetting in een eeuw, met een potentieel om op zijn hoogtepunt 400.000 ton per jaar te produceren.

    Zeldzame aardmetalen zien belofte in de tweede helft van 2024. Marktanalisten worden in de tweede helft van dit jaar steeds optimistischer over de prijzen van zeldzame aardmetalen, waarbij China op het punt staat de productiequota te verlagen en de EV-vraag naar permanente magneten de zeldzame aardmetalen zoals praseodymiumoxide in een tekort te storten.

    De verkoop van Poolse raffinaderijen aan Saoedi-Arabië zou onder de waarde kunnen liggen. Het Poolse rekenbureau ontdekte dat toen de vorige regering van Morawiecki twee nationale oliemaatschappijen PKN Orlen en Lotos had samengevoegd, de verkoop van Lotos-activa aan Saudi Aramco en anderen ongeveer $ 1,25 miljard onder de marktwaarde had kunnen liggen.

    China verhoogt de LNG-import in de aanloop naar het nieuwe maanjaar. Chinese kopers kochten in januari 7,77 miljoen ton LNG, de vijfde hoogste maandelijkse waarde ooit en een stijging van 28% jaar-op-jaar, waarbij ze vóór de nieuwe maanjaarsvakantie een voorraad vloeibaar gas aanbrachten, terwijl de JKM-prijzen nog steeds onder de $ 10 per mmBtu lagen.
22.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 1076 1077 1078 1079 1080 ... 1133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links